Logo
Bogliste

Sydstaterne

Læn dig tilbage og bliv henført til de hede sydstater. På ingredienslisten er farverige familieskildringer med deres egne hemmeligheder, sociale forhold, raceproblemer og religion.

Bøger på listen

Hannies bog

Lisa Wingate

Stor og flot roman med et herligt persongalleri fortæller en spændende historie, der spænder fra 1800-tallets slavevirksomhed til nutidens fattigdom og raceuligheder.

 

Halvfems huller i himlen

Jennifer Clement

Intens og rørende roman bidrager til debatten om USA's våbenlovgivning. Smukt skrevet og meget tankevækkende.

Jeg ved hvorfor fuglen synger i sit bur

Maya Angelou

Selvbiografien om at vokse op som sort i sydstaterne i 1930’erne har længe haft klassikerstatus, og nu har vi endelig fået den gribende historie på dansk.

Farven lilla

Alice Walker

Romanen er formet som en række breve fra Celie til Gud og søsteren Nettie, og det er ikke en særlig rosenrød beretning.

 

Dræb ikke en sangfugl

Harper Lee

Mageløs, rørende og empatisk klassiker som fik skelsættende betydning i kampen mod racisme i USA.

Originaludgave: 1960

Den underjordiske jernbane

Colson Whitehead

Der er skrevet meget om slaveriets grusomme historie, men sjældent så litterært vellykket og medrivende som i denne roman. 

Vinder af Pulitzerprisen 2017.

Syng, levende og døde, syng

Jesmyn Ward

Smertefuld, dramatisk og varm roman, der fortæller om sortes vilkår i Mississippi. Det hele er fint flettet sammen med magisk realisme, der forstærker den gode læseoplevelse.

Niceville

Kathryn Stockett

Stærkt medrivende, vedkommende og underholdende fortælling fra Mississippi i begyndelsen af 1960’erne, hvor tre kvinder beslutter at gøre en forskel.

Filmatiseret i 2011 af Tate Taylor under titlen "The Help".

Inden vi blev jeres

Lisa Wingate

Gribende roman baseret på virkelige hændelser om en sort periode i adoptionens historie, hvor børnehjemslederen Georgia Tann stod i spidsen for organiseret kidnapning.

Nådestolen

Elizabeth H. Winthrop (f. 1979)

Tankevækkende, brutal og fantastisk velskrevet roman om de sidste timer, inden Willie Jones skal henrettes i den elektriske stol.

Hjem

Julie Kibler

To kvinder knytter et nært venskab på tværs af alder og baggrund. Den ene er sort den anden hvid. Alt og intet er muligt.

Stegte grønne tomater

Fannie Flagg

'Stegte grønne tomater' er en utrolig charmerende og hjertevarm fortælling om den midaldrende Evelyn, der møder den ældre Ninny Threadgoode på svigermoderens plejehjem.

Hvor flodkrebsene synger

Delia Owens

2019's store amerikanske roman er en uforglemmelig og bittersød fortælling om svigtede skæbner, bristede hjerter og et gådefuldt mord i 60’ernes North Carolina.

Vejen væk

Jeff Zentner

En rørende og rå ungdomsroman om særlige venskaber, forelskelse og tab og om at vokse op i sin fars skygge. For fans af John Green.

Borte med blæsten

Margaret Mitchell (f. 1900)

Slægts- og kærlighedsroman fra de amerikanske sydstater under borgerkrigen om den omsværmede Scarlett O'Hara er en klassisk underholdningsroman til alle tider.

Originaludgave: 1936

 

Den kendte verden

Edward P. Jones

Glæd dig, for der venter dig en stor læseoplevelse i ’Den kendte verden’ – en fantastisk velskrevet roman om slaveriet i Virginia.

Vinder af the International DUBLIN Literary Award 2005 og vinder af Pulitzerprisen 2004.

Hjertet er en ensom vandrer

Carson McCullers

I denne pragtfulde sydstatsroman fra 1940 er der ingen skønheder, men derimod en døvstum mand som omdrejningspunkt. Han er sjælesørger for fire søgende mennesker, der finder trøst hos ham. Først da han begår selvmord indser de, at ingen af dem kendte ham eller hans kærlighed.

Den lille ven

Donna Tartt

Selvom Harriet kun er 12 år, beslutter hun sig for at opklare mysteriet om sin storebrors død - 12 år tidligere -  I Mississippis fattige samfund og med utilregnelige modspillere bliver det en farlig sag.

Ægteskab for amatører

Anne Tyler

Pauline og Michael mødes i 1941, forelsker sig og bliver gift -Tre 3 børn senere begynder de at tænke over, om de egentlig passer sammen, eller om de ville være lykkeligere med andre - Skilsmissen er uundgåelig

Lille mands død

Daniel Woodrell

En skildring af et trøstesløst liv for drengen Shug i et fattigt hvidt miljø i Sydstaterne, hvor moderen drikker og de forskellige mænd er udskud, der tvinger Shug til at begå indbrud for dem

Skaberfuglen

James McBride

Kansas, 1856. Oprøret mod slaveriet ulmer. Tiårige Henry Shackleford går til hånde på sin slaveejers bar, Dutch Henry’s Tavern.
 
“Mit mål i livet dengang var og pudse sko mens min far klippede hår, og proppe så meget majsbrød og ale ned i mit lille gab som muligt.

Nej : roman

Paola Capriolo

Biografisk roman. Rosa Parks var en sort syerske i Montgomery, Alabama, som i 1955 satte gang i borgerrettighedskampen da hun nægtede at flytte sig fra sit bussæde til fordel for en hvid mand. Hun blev anholdt og blev derefter hvirvlet ind i kampen for borgerrettigheder for sorte i Montgomery

Biernes hemmelige liv

Sue Monk Kidd

En dramatisk og rørende sydstatsroman om en ung hvid pige, der finder tryghed hos en flok sorte kvinder. 

Filmatiseret i 2008 under titlen "The Secret Life of Bees", instrueret af Gina Prince-Bythewood

Rhett Butlers fortælling

Donald McCaig

Så er han tilbage! Hav lugtesaltet parat og lad jer opsluge af 'Borte med blæsten' set fra Rhett Butlers synspunkt.