Logo
Bogliste

Nyere nordiske kriminalromaner

Norden er stor inden for krimiverdenen - Sverige har altid været helt fremme med masser af spændende forfattere, og Norge og Danmark kommer lige bagefter. Til sidst især Island, som er kommet godt fra start og efterhånden har udgivet en del gode krimier og også Finland.

Bøger på listen

Uglens øje

Sissel-Jo Gazan

Ferm genoplivning af sympatisk efterforsker i interessant og tankevækkende videnskabskrimi om familiehemmeligheder og psykofarmaka.

Byen

Ragnar Jónasson (f. 1976)

Ragnar Jónasson er tilbage i gåsehudsfremkaldende topform. Nordic Noir når det er allerbedst!

Blød som metal

Asle Skredderberget (f. 1972)

Spændende, medrivende og ganske humoristisk krimi tager os med bag kulisserne i børsmæglerfirmaernes og våbenindustriens hemmelige verdener.

Tavshed

Yrsa Sigurðardóttir

Som altid excellerer Yrsa Sigurðardóttir i alt levere en grufuld fortælling om almindelige menneskers forbrydelser. 

Tågen

Ragnar Jónasson (f. 1976)

Forrygende afslutning på trilogien om politikvinden Hulda Hermansdóttir beskriver alle kroge af den menneskelige natur og Islands særegne kølige landskab.

Øen

Ragnar Jónasson (f. 1976)

Spændstig nordic noir for den kræsne krimilæser med en ny seriøs antihelt uden pjat og pjank.

Opløst

Sara Blædel

Blædel og Nordbo har skrevet en elementært spændende krimi med mange overraskelser og skiftende vinkler.

Natsangeren

Johanna Mo (f. 1976)

Politiefterforsker Hanna Duncker er vendt tilbage til sin hjemegn på Øland i denne meget lovende første bog i en ny svensk krimiserie.

Stormfald

Tove Alsterdal

Svenske Tove Alsterdal når nye højder i denne både velskrevne og spændende krimi, som foregår i Ådalen i Ångermanland i det nordlige Sverige.

Mandela-effekten

Anne Holt (f. 1958-11-16)

Norges krimidronning har skrevet en meget spændende og aktuel roman, som tager fat på begrebet barnets tarv.

Den trofaste læser

Max Seeck (f. 1985)

En must read krimi, der rummer alt det, krimilæsere elsker. Det er ikke uden grund, finske Max Seeck kaldes nordens nye krimikonge.

Løgn i din hals

Lars Kjædegaard

Et spændende tilbageblik til Anita Hvid og Thor Bellings første sag i endnu en velskrevet og gedigen krimi fra Lars Kjædegaard.

Mørket

Ragnar Jónasson (f. 1976)

Formidabel og fremragende orkestreret detektivhistorie med et væld af overraskende elementer og et stemningsfyldt miljø. 

Solo

Jesper Stein

Axel Steen er tilbage i en ny historie. Forrygende, hæsblæsende og umulig at lægge fra sig. Jesper Stein bliver bedre for hver bog.

Kastanjemanden

Søren Sveistrup

Søren Sveistrups første krimi er en helstøbt historie og et velfortalt værk med et umage makkerpar og en uhyggelig og barsk krimigåde.

Sommermørke

Stina Jackson (f. 1983)

Kras og underholdende thriller fra svensk debutant. Vinder af Glasnøglen 2019

Koldbrand

Cilla Börjlind

Eminent og samfundsaktuel roman topper listen over årets gode læseoplevelser på krimisiden. 

I dårligt selskab

Viveca Sten

Endnu en medrivende krimi og et længe ventet gensyn med Thomas Andreasson og Nora Linde i en barsk historie om hustruvold og organiseret kriminalitet.

Lupus

Jens Henrik Jensen (f. 1963)

Jens Henrik Jensen svinger sig op til nye højder i fjerde bind om den tidligere jægersoldat. En hæsblæsende historie fyldt med spænding og stof til eftertanke.

Død mands tango

Geir Tangen (f. 1970)

Forrygende og meget spændende og uforudsigelig afslutning på Geir Tangens trilogi med journalisten Viljar Ravn Gudmundsson og politiefterforskeren Lotte Skeisvoll.

Stieg Larssons arv

Jan Stocklassa

Med en blanding af fiktion og fakta føres læseren gennem både Larssons og Stocklassas søgen efter sandheden om den sagnomspundne krimigåde.

Frit fald

Elsebeth Egholm

Hæsblæsende krimi, hvor klatreren Rina forsøger at finde ud af, hvem der sendte hendes ven i døden og hvorfor, der er så mange i Århus, der har fået gonoré.

En grav til to

Anne Holt (f. 1958-11-16)

Puslespilskrimi om doping i norsk langrend med Selma Falck som et spændende nyt bekendtskab. Hun er ikke nogen pæn pige og bager ikke mange kanelboller.

Udenfor er hundene

Gunnar Staalesen

Endnu en fremragende krimi med Varg Veum om et mørkt og aktuelt emne.

Blodspor

Julie Hastrup

Spændende og spektakulær puslespilskrimi, hvor Rebecca Holm arbejder med en sag, der trækker tråde tilbage til Francos Spanien.

Mørket kalder

Michael Katz Krefeld

Ny selvstændig krimi af en af Danmarks bedste spændingsforfattere. Successerien om Ravn er lagt på hylden, men denne mere dystre historie er absolut også værd at kaste sig over.

Kold angst

Mads Peter Nordbo

Anden krimi med Matthew Cave byder på grumme storpolitiske hemmeligheder. Det er råt, barsk og gjort af det stof, der kunne gøre sig godt på det store lærred.

Heroine

Mons Kallentoft & Markus Lutteman

Fjerde del af den suveræne svenske krimiserie leverer igen forrygende god underholdning. Ønsker man spænding og action er denne serie noget af det bedste på markedet.

En djævelsk plan

Inger Wolf

Eminent afslutning på trilogien om Christian Falk. Nervepirrende spændende og neglebidende uhyggelig. Alle løse ender samles i et gement og ondskabsfuldt plot.

De venstrehåndedes forening

Håkan Nesser

Eminent spændende og velskrevet kriminalroman, hvor Van Veeteren og Barbarotti mødes for at løse et gammelt mysterium.

Tilgivelse

Yrsa Sigurðardóttir

Ny nervepirrende og velskrevet krimi med makkerparret Huldar og Freyja, som involveres i endnu en afskyelig sag.

Heksen

Camilla Läckberg

Forbandelse og velsignelse flyder gennem slægterne, og grusomme hændelser giver et dystert billede af den tid, vi lever i. Fjälbäcka-fans vil også elske ’Heksen’.

Macbeth

Jo Nesbø

Shakespeare nyfortolket af en af verdens bedste spændingsforfattere. Den dystre og sorte historie om magt og begær er på elegant vis transformeret til en hårdkogt politiroman.

Midtvand

Arne Dahl (f. 1963)

Spænding, intensitet, stærke persontegninger og uventede plot. Tredje bind i Arne Dahls anmelderroste krimiserie holder fortsat de gode takter.

Slagteren

Rokka og Weissman er tilbage i endnu en handlingsmættet krimi fra Hudiksvall. Serien bliver bedre og bedre.

Selfies

Jussi Adler-Olsen

Danmarks ukronede krimikonge lever op til forventningerne i sin syvende krimi om folkene fra Afdeling Q. Den nye roman er oven i købet blandt de bedste i serien.

Hviskeren

Karin Fossum

I denne stilfærdige krimi ligger gåden i det fascinerende psykologiske portræt, som Fossum mestrer.

Kvinden de meldte savnet

Sara Blædel

En dansk kvinde, der har været forsvundet i atten år, bliver myrdet i England. Gennem efterforskningen konfronterer Sara Blædel os med store etiske dilemmaer.

Spejlmanden

Lars Kepler

Det her er adrenalinsuset, du ikke vil hjem fra! Endnu et nervepirrende krimi-gys med Joona Linna.

Ukendte kyster

Arnaldur Indriðason

Stemningsladet og skæbnetungt mesterværk fra Islands krimikonge. Meget bedre kan det ikke gøres.

I lige linje

Anna Grue

Da en midaldrende motioncyklist findes død ligner det umiddelbart et forfærdeligt uheld, men som tingene skrider frem ligner sagen mere og mere en mordsag.

Den tredje mønt

Martin Jensen

Halfdan, Winston og Alfilda sendes endnu engang ud på en mission for Kong Knud i endnu en vellykket historisk krimi fra Martin Jensen.

De savnede

Thomas Rydahl

På ferieøen Fuerteventura brænder solen. Den nifingrede eremit Erhard Jørgensen lever et stille liv og passer sine to geder. Han kan ikke længere køre taxa eller stemme klaverer. I stedet tjener han småpenge ved at finde forsvundne hunde og stjålne knallerter.

Klaverstemmeren

Carin Gerhardsen

En ung stum mishandlet kvinde, sladder, pædofili, en død narkoman, it-mobning og et spædbarnslig fylder Hammerbypolitiets dage.

Glaslegemer

Erik Axl Sund

Solid svensk kvalitetskrimi. Tonen i bogen er mere dyster og trist end vanligt.