Logo
Bogliste

Aarhus i litteraturen

”Byen hvor historier pibler op mellem brostenene i stedet for ukrudt, hvor intriger snor sig ud gennem væggene som den uovervindelige hussvamp, hvor skæbner siver ud gennem skorstene så påtrængende som løbesod.  Hvordan skulle jeg kunne lade være?”
 
Ordene er Svend Åge Madsens, der om nogen bruger Aarhus i sine bøger.

På listen finder du en blanding af nyere og ældre bøger, der foregår i Aarhus.

Bøger på listen

Byen og havet

Keld Conradsen

Gådefuld videnskabsroman om akademiske skandaler og familietragedier på tværs af generationer og geologiske tidsperspektiver. 

Rampen

Jesper Stein

Hudløst ærlig biografisk roman om, hvordan en smertefuld skilsmisse trækker spor langt ind i fremtiden.

Lageret Huset Marie

Jonas Eika Rasmussen

Stærk og svævende debutroman, der rummer både poesi, angst og natarbejde – og nedenunder det hele; en ung mands eksistentielle, indre dannelsesrejse.

Enden på tragedie

Svend Åge Madsen (f. 1939)

Imponerende fortælleforførelse med lige dele intellektuelt videnskabs-nørderi og et mesterligt menneskeblik. Svend Åge Madsen er en fabelagtig fantast.

Lejlighedssange

Stine Pilgaard

Læs denne bog hvis du vil have en eksperimenterende og udfordrende læseoplevelse fuld af fabulerende sprogblomster og humor.

Luskefisefortællinger

Jens Blendstrup

”Heino, hvad er erindring? Det er noget hø, sagde Heino”. Jens Blendstrup er tilbage med nogle fine, falske, finurlige erindringsglimt fra Risskov.

Frit fald

Elsebeth Egholm

Hæsblæsende krimi, hvor klatreren Rina forsøger at finde ud af, hvem der sendte hendes ven i døden og hvorfor, der er så mange i Århus, der har fået gonoré.

Blækhat

Sissel-Jo Gazan

Aarhus i 80’erne. Rosa vokser op hos sin mor, der er optaget af svampevidenskab og af kampen imod kapitalismen. Hvem Rosas biologiske far er, går hun ikke så meget op i. 

Kragemanden

Inger Wolf

Lås døre og vinduer, før du stifter bekendtskab med Kragemanden. Særligt hvis du har mindreårige døtre og bor i Aarhus-området.

I helvede flyder en flod

Morten Leth Jacobsen

Hvad nu hvis indgangen til helvede lå under det lokale indkøbscenter? Underholdende og eftertænksom roman om livet og helvede og alt det der.

Alle de brugte dage

Anders Johansen

Midaldrende, skilt, fyret, anklaget for plagiat og med bulne tænder lader Henry Henriksen sit liv passere revy. 

Pigen i cementblanderen

Svend Åge Madsen

Svend Åge Madsen er Danmarks eneste forfatter, der kan få fantastiske, burleske fortællinger til at virke helt almindelige.

De døde sjæles nat

Elsebeth Egholm

Kompliceret krimi om fortidens synder og gammelt regnskab, der skal gøres op.

Vi er da voksne mennesker

Anna Friis

Vi vil ikke være voksne – altså på den kedelige måde.  Mia og Kristian kæmper med at komme ud af voksenlivets trædemølle.

Når havet gråner

Keld Sørensen Woldenhof

Debutant på det danske krimimarked, der byder på en barsk, rå, blodig og særdeles udspekuleret intrige.

Mange sære ting for

Svend Åge Madsen

Sprudlende og filosofisk kriminalroman om at jagte sandheden, og om at turde se sandheden i øjnene, når man måske møder den.

Gud taler ud

Jens Blendstrup

Jens Blendstrup indtager rollen som et villavejsvidne og leverer et humoristisk og nænsomt portræt af en aldrende og dæmonisk far.

Trefoldighedsbarn

Vagn Lundbye

Erindringsroman om en barndom og opvækst i Århus før og under 2. verdenskrig præget af en voldelig og alkoholiseret far sat over for udryddelsen af den tasmanske urbefolkning.

Tugt og utugt i mellemtiden

Svend Åge Madsen (f. 1939)

I murstensromanen 'Tugt og utugt i mellemtiden' kulminerer Svend Åge Madsens erfaringer og tendenser, som kendetegner udviklingen i Madsens forfatterskab. 

Originaludgave: 1976

De nøgne træer

Tage Skou-Hansen

Tage Skou Hansens roman om sabotagegruppe i besættelsestidens Aarhus indskriver sig på den danske 50´er-scene som en eksistentialistisk spørgende roman med et samfundsmæssigt engagement.

Originaludgave: 1957