Logo
Bogliste

Demens

På boglisten finder du nyere litteratur, som på meget forskellig vis handler om, hvordan demenssygdomme kan påvirke og forandre livsvilkårene for demente og deres pårørende.

Bøger på listen

Urværk

Ane Riel

Ane Riels nye roman er en medrivende og rørende fortælling om tiden, der går og går i stå, om alderdom, demens og ensomhed.

Elin, diverse

Kristín Eiríksdóttir

Elin er scenograf i sit eget liv, men livet som dement gør virkeligheden uvirkelig for Elin og læseren af denne poetiske og udfordrende roman.

Tøsne og forsytia

Thomas Bredsdorff

En dybt personlig, varm, bevægende, men også usentimental og ærlig bog om at have en dement ægtefælle.

De taknemmelige

Delphine de Vigan

Prisvindende Delphine De Vigan er tilbage med en sørgmunter og bevægende roman om alderdom, taknemmelighed og sprogets kraft.

Til minde om en betingelsesløs kærlighed

Jonas Gardell

Autofiktiv roman beskriver forfatterens forhold til sin mor og opvæksten som klassens mobbeoffer. Det er rørende læsning, men heldigvis iblandet en god portion humor.

Tidsskjul

Georgi Gospodinov

Den bulgarske forfatter Georgi Gospodinov er årets modtager af den internationale Bookerpris. Han hædres for sin mesterlige roman 'Tidsskjul'.

Mindernes længsel

Santa Montefiore

En gribende historie om demens og om, hvad sygdommen gør ved både den ramte og de pårørende.

Og hver morgen bliver vejen hjem længere og længere

Fredrik Backman

Forfatteren har fem succesromaner bag sig, og selvom dette nyeste værk ikke er en traditionel roman, så har Backman igen bedrevet en flot, rørende og vedkommende historie.

Den gamle konge i sit eksil

Arno Geiger

Rørende og meget smukt portræt af forfatterens demente far fortalt med humor og varme. Bør læses af alle, som er sammen med eller som kender mennesker med demens.

Elizabeth er forsvundet

Emma Healey

Gennemført og fascinerende roman om demens set indefra, der i sig selv er rørende og interessant læsning, og som endda løftes lidt ekstra af et diskret krimiplot.

Etta og Otto og Russell og James

Emma Hooper

Varm, rørende og helt unik fortælling fra Canada om den 83-årige Etta på sit livs vandretur, om mændene i hendes liv – plus en enkelt talende prærieulv.

Mors gaver

Cecilie Enger

Gennem julegavelister fra de sidste tre årtier forsøger en voksen kvinde at forstå sig selv, familierelationerne og moderen der er ramt af Alzheimers sygdom.

Vi er ikke os selv

Matthew Thomas

De sidste 50 års amerikanske samtidshistorie skildret gennem en families kamp for succes og lykke.

Grænsen

Riikka Pulkkinen

Moderne finsk tragedie, der afprøver grænserne mellem liv og død, rigtig for forkert.

Stadig Alice

Lisa Genova

Tankevækkende og rørende roman om en midaldrende kvinde, som får diagnosen Alzheimers.

Kvinderne i Klithuset

Lone Zilstorff

Da Synnes elskede mormor forsvinder under et ophold i familiens sommerhus, tror Synne og den øvrige familie, at hun snart vil dukke op igen.

Ingenmandsland

Kirsten Thorup

Alderdom og død er for mange to af livets største tabuer. 'Ingenmandsland' fører os direkete ind i alderdommens univers og konfronterer os med vores angst.