Logo
Bogliste

Nyere italiensk litteratur

Dyk ned i hjertet af det moderne Italien med vores samling af ny italiensk litteratur.

Denne liste tager dig på en litterær 'passeggiata' gennem samtidsitaliens pulserende byliv, landsbyernes ro, historiens skyggesider og kulturens farverige palette. Med romaner, der spænder fra skarpe samfundssatirer til dybt bevægende historiske fortællinger, vil du blive indhyllet i en verden af levende karakterer, der bringer det nuværende Italien til live på papiret.

 

Bøger på listen

Fremmede jeg kender

Claudia Durastanti

Italienske Claudia Durastanti går til hovedstolen med både grovfil, kædesav og kærlighed.

Voksnes løgnagtige liv

Elena Ferrante

Dybtfølt og bevægende portræt af teenageliv i 1990’ernes Napoli med klasseforskelle, løgne og fortielser er chokerende læsning. Raffineret, uskønt og meget overbevisende.

Drengen fra Napoli

Viola Ardone (f. 1974)

I 1946 ændres 7-årige Amerigos verden, da hans mor sender ham med kommunistpartiets børnetog til det rigere Norditalien, i  rørende historie om at høre hjemme to steder.

Tugtens lykkelige år

Fleur Jaeggy

Fængslende roman tegner et dystert billede af kostskolelivet i efterkrigstiden.

Farvel, genfærd

Nadia Terranova

En datters savn og sorg over farens svigt males flot frem som en fortættet, klaustrofobisk tilstand, men romanen taber sin læser i forhastede konklusioner og klichefyldte åbenbaringer.

De otte bjerge

Paolo Cognetti (f. 1978)

Stoisk ro og ubarmhjertig poesi. De otte bjerge er en svimlende roman til trods for sit relativt beskedne omfang.

Pigen de sendte tilbage

Donatella Di Pietrantonio (f. 1963)

Velfortalt, smukt og rørende portræt af en 13-årig pige, hvis liv bliver ændret, da hun bliver fjernet fra dem, hun troede var hendes forældre.

Vita

Melania G. Mazzucco

En stor episk slægtsroman og udvandrersaga, der på smukkeste vis blander facts og fiction til en realistisk, rå og brutal, men også øm og medrivende fortælling.

Drilleri

Domenico Starnone

Morsom og begavet bog om at blive ældre og ikke helt at kunne forlige sig med hverken fortid eller fremtid.

Min geniale veninde

Elena Ferrante

Elena og Lila vokser op i et fattigt voldeligt kvarter i Napoli i 1950'erne - De skiller sig ud ved deres intelligens, og selv om drømmen om en bedre fremtid fører dem i forskellige retninger, udvikles deres venskab hele tiden

Det forsvundne barn

Elene Ferrante

Elena og Lila er nu voksne og skal leve med både de valg, de har truffet karrieremæssigt og i privatlivet - men kan de også stadig leve med hinanden?

Nr. 0

Umberto Eco

Mesteren af myldrende mysterier behandler – og udstiller – mediernes magt og hænger dem samtidig helt og aldeles til tørre, tilsat fantasifulde konspirationsteorier og masser af spænding.

Dukken der blev væk

Elena Ferrante

En kvantitativt lille, men kvalitativt stor og eftertænksom roman om moderskabets komplekse natur.

Forladte dage

Elena Ferrante

En dag, lige efter frokost, meddeler Mario sin kone Olga, at han flytter - efter 15 års ægteskab.

Kirkegården i Prag

Umberto Eco

Konspirationsroman over alle konspirationsromaner – Dan Brown kan godt gå hjem og lægge sig, her er intelligent underholdning for alle pengene for den udholdende læser.

Bånd

Domenico Starnone

Det ægteskabelige drama, hvor en mand forlader sin familie for en ny forelskelse, giver et fascinerende indblik i de brændende følelser og følgerne for hele familien.

På herrens mark

Niccolò Ammaniti

Italiensk Olsen-bande farce med sørgmuntre undertoner.

Denne historie

Alessandro Baricco

Italiensk for viderekomne, magisk roman om den ultimative drømmer. Ultimos skæbne er racerbanen, som konstruktion og livsværk. Romanen strækker sig henover det 20. århundrede fra 1903 til 1969, 'Denne historie' er den personlige skæbnehistorie i den store historie.

Mænd & får

Davide Enia

Indholdet af en kurers dagbog fra 2.

Besværende kærlighed

Elena Ferrante

Delias mor, Amalia, bliver fundet druknet i bugten nord for Napoli. Hun var på vej til at besøge sin datter i Rom, men nåede aldrig frem. Hendes tøj er væk, men hun har ikke været udsat for vold.

Dem der flygter og dem der bliver

Elena Ferrante

"Dem der flygter og dem der bliver" er Elena Ferrantes tredje bind om Napoli - den handler om Elena og Lila, der hver har deres liv at leve igennem 60'erne og 70'erne.

Det sorte får

Ascanio Celestini

Vanvittig, skæv og humoristisk fabel om det moderne Italien. ’Det sorte får’ er syret og legesyg læsning, men godtager du præmissen, er der en god oplevelse at hente.

Velkommen til festen

Niccolò Ammaniti

Den succesfulde og selvfede forfatter Fabrizio Ciba deltager i en depraveret fest med den taberagtige satanistleder Saverio Moneta og en række andre wanabees hos en magtfuld ejendomsspekulant i Rom - Det ender i kaos.

Vindskift

Andrea De Carlo

Fire gode venner tager på landet på jagt efter huse, de kan købe og restaurere, men på en udflugt farer de vild og går meget fejl af både hinanden og det ukendte sted, hvor de befinder sig

Historien om et nyt navn

Elena Ferrante

I 1960'ernes Napoli går Elena i gymnasiet, mens veninden Lila har giftet sig med den velhavende Stefano. Lila er ulykkelig i sit ægteskab, og under et sommerophold på Ischia forelsker hun sig i Nino Sarratore, som også Elena er hemmeligt forelsket i

Primtallenes ensomhed

Paolo Giordano

Alice og Mattia har begge mørke hændelser i barndommen, hvilket har gjort dem til ensomme og selvhadende teenagere, da de mødes som 15-årige. 

Arvetanten

Simonetta Agnello Hornby

Spændende og billedmættet historisk roman fra 1800-tallets Sicilien. De fine og de fattige lever tæt sammen, som herskaber og tyender, men er alligevel langt fra hinanden – og dog…

Intet retsligt efterspil

Claudio Magris

Tankevækkende, original og krævende roman der giver et enestående indblik i fascismens Trieste, krigens væsen og løgn og bedrag igennem tiderne. 

Som De sikkert forstår

Claudio Magris

Den græske myte om Orfeus og Eurydike i en ny og tankevækkende version. Smuk, lille roman, der favner både livet og døden.

Ny finsk grammatik

Diego Marani

Hvad betyder sprog for et menneske, og hvad sker der med identiteten, når man ikke har det længere? Det undersøger denne uendeligt smukke og lavmælte lille roman om en mand, som mister både sprog og hukommelse.

Villa Spada

Andrea Molesini

Første verdenskrigs gru, livet i Norditalien uden for Venezia, en stille humor og en ung mands erotiske længsler bliver med Andrea Molesinis stilistiske kunnen til en mindeværdig fortælling.

Imprimatur

Rita Monaldi og Francesco Sorti

Litterær, historisk konspirationsthriller, der med sin blanding af mysterier, gådefulde mord og storpolitik leder tankerne hen på romaner som 'Rosens navn'.

Fascistkommunisten

Antonio Pennacchi

Romanen inkarnerer som familiekrønike og politisk og personlig udviklingsroman et stykke italiensk efterkrigshistorie. Via den gennemgående hovedperson Accio og hans store familie følger man de store samfundsmæssige omvæltninger, der er sket fra 1950'erne til 1970

Mussolini-kanalen

Antonio Pennacchi

Farverig og fandenivoldsk familiekrønike for italofile og historienørder. Bag den veloplagte fortællestil gemmer sig en gribende beretning om bøndernes vilkår før, under og efter Mussolini.

Fortidens magt

Sandro Veronesi

En fremragende roman om en søn der opdager, at hans far ikke var den, han udgav sig for.