Logo
Bogliste

Japan - japansk litteratur

Listen indeholder romaner, noveller og digte, der sætter fokus på Japans kultur og historie, men også forskellene mellem vestlig og japansk kultur.

Bøger på listen

Hr. Nishino og kærligheden

Hiromi Kawakami

Stærk og stilfærdig roman om vejen ind til kærlighedens kerne via ti kvinders forhold til den samme gådefulde mand – Hr. Nishino.

Snelandet

Yasunari Kawabata

Endelig er nobelprisvinderen Kawabatas elegante Snelandet om forholdet mellem en geisha og en gentleman kommet på dansk!

Star

Yukio Mishima

Yukio Mishimas kortroman bringer os helt tæt på berømmelsens bagside og videre ind i det forskruede hoved på en filmstjerne.

Idol, brænder

Rin Usami (f. 1999)

Rin Usami dissekerer det moderne samfunds pres på børn og unge i sin fascinerende kortroman om et ungt menneske i identitetskrise.

Den ensomme bodybuilder

Yukiko Motoya (f. 1979)

Motoya bringer læseren ud i absurditetens afkroge for at belyse karakterernes brister med en enkelhed og styrke, der resonerer lang tid efter læsningen.

Hvor Europa begynder & En gæst

Yoko Tawada (f. 1960)

Den vestlige verden set igennem øjnene på en japaner er fascinerende læsning, der belyser, hvor svær vores verden kan være at få greb om for en udefrakommende.

De tabte minders ø

Yōko Ogawa (f. 1962)

En filosofisk og foruroligende fabel om en ø, hvor alting langsomt forsvinder.

Hullet

Hiroko Oyamada

Grænsen mellem virkelighed og fantasi udviskes i intens og tryllebindende roman af en af Japans store samtidsforfattere.

Jordboerne

Sayaka Murata

Forfatteren til 'Døgnkioskmennesket' er tilbage med endnu en vellykket roman om at være anderledes og stå udenfor samfundets normer. Vær forberedt på en vild tur ud i det absurde.

Udsendingen

Yoko Tawada (f. 1960)

Prisbelønnet japansk science fiction er en anderledes, stærk og poetisk post-katastrofefortælling, men mest af alt en smuk og varig læseoplevelse.

Første person ental

Haruki Murakami

Ni fremragende noveller af Haruki Murakami, hvori forfatterens kærlighed til musik, baseball, kvinder og menneskets særheder igen er i fokus.

I ond tro

Keigo Higashino (f. 1958)

Japansk hjernevriderkrimi underholder med et overraskende og effektivt plot, der er skåret med et samuraisværds præcision.

Nakanos genbrugsbutik

Hiromi Kawakami

Det er en sand fornøjelse at læse om fire personers skæbne i en genbrugsbutik i Tokyo. Den svære kærlighed er beskrevet både sanseligt og humoristisk med et særligt nærvær.

Fædrelandskærlighed

Yukio Mishima (f. 1925)

Skønhed og brutalitet går hånd i hånd hos kontroversiel japansk forfatter.

Jeg kaldte ham slips

Milena Michiko Flasâr

’Jeg kaldte ham slips’ er en poetisk og stilfærdig roman om at falde uden for normen og at finde uventet trøst og venskab der, hvor man mindst venter det.

 

Det mystiske bibliotek

Haruki Murakami

Det mystiske bibliotek er en komprimeret Murakami fortælling, der er både magisk, overraskende, underfuld, grum og dragende.

Døgnkioskmennesket

Sayaka Murata

Underspillet karakteristik af livets absurditeter i et satirisk og minimalistisk sprog i lille japansk samtidsroman, hvor hovedpersonen er mere døgnkiosk end menneske.

En midsommerligning

Keigo Higashino

Den elegante og populære japanske krimiforfatter Keigo Higashino leverer endnu en god og ublodig krimi i langsomt tempo, fuld af vid og bid.

Vildgræs ved flodlejet

Hiromi Itō

Første værk på dansk af en af Japans vildeste digtere. Det er på alle måder magiske digte.

Pachinko

Min Jin Lee

Stor og betagende fortælling om en koreansk familie gennem fire generationer. Om kultur, traditioner og det at leve som udstødt og foragtet.

Kattegæsten

Takashi Hiraide

En must read for alle der elsker en poetisk og finurlig fortælling om at se verden med nye øjne og opdage det smukke i det enkle.

Kvinden ved havet

Hiromi Kawakami

Den japanske forfatters anden bog på dansk er en poetisk, smuk og magisk skildring af en kvindes deroute og nedstigning til et personligt inferno.

Den ensomme gourmet

Jiro Taniguchi

Endnu en japansk manga for voksne af Taniguchi. En stille, atmosfærefyldt fortælling om en ensom mand, om Tokyo og om japansk mad. Kan varmt anbefales.

Mordet på kommandanten

Haruki Murakami

Mageløs, magisk og mystisk - Murakami har gjort det igen. En genial historie, der er umulig at lægge fra sig, om kunst, kærlighed, ideer og alt det vi ikke kan se, men som alligevel findes. 

Hør vinden synge & Flipperspil 1973

Haruki Murakami

I "Hør vinden synge" er en ung mand på sommerferie fra universitetet, han er først i tyverne og driver lidt tilfældigt gennem livet til et lydspor af tidens hits.

Mænd uden kvinder

Haruki Murakami

Syv noveller, der bevæger sig på flere realplaner, og som alle kredser om den svære kærlighed. Om mænd der er uden kvinder, der suppleres af kvinder og forelskes i kvinder. Men også om både mænd og kvinder der er ensomme og isolerede.

Tidens væsen

Ruth L. Ozeki

En ung japansk kvinde fortæller sin oldemors historie gennem en canadisk kvinde. En historie om levet liv, drømme og sorgen ved at miste.

Solens ærmer

Kazuko Shiraishi

Klassiske modernistiske digte der er mærket af efterkrigstiden herunder jazz- og beat-generationens genre foruden absurdismen, mystik, buddhisme og surrealismen.

Jacob de Zoets tusind efterår

David Mitchell

Mitchell brød igennem med Skyatlas og imponerer på ny med Jacob de Zoets tusind efterår. Denne gang med en fremragende, kulørt og medrivende historisk fortælling fra Japan i begyndelsen af det 19. århundrede.

Den farveløse Tsukuru Tazakis pilgrimsår

Haruki Murakami

Den farveløse Tsukuru Tazaki opsøger sine gamle ungdomsvenner, for at forstå hvorfor de vendte ham ryggen 16 år tidligere. Gennem mødet med de tabte venner, danner Tsukuru et nyt billede af sig selv, og langsomt får hans personlighed farver.

Hardboiled wonderland og verdens ende

Haruki Murakami

Den japanske bestsellerforfatter viser endnu engang, hvorfor han er i en liga for sig. En milepæl i forfatterskabet og en sand fornøjelse udi den magiske realisme.  

Og vi kom over havet

Julie Otsuka

Uforglemmelig, rørende og stærk roman om japanske kvinder, som rejser til USA for at blive gift med mænd, de kun kender fra breve.

Senseis mappe

Hiromi Kawakami

Med en nærmest Zen-agtig ro bliver vi stilfærdigt og ad omveje guidet tæt ind på kærlighedens væsen. 

Kaiken

Jean-Christophe Grangé

Den franske thrillermester er garant for uhyggelige og intelligente spændingshistorier. Også denne gang, hvor blandingen af barsk krimi, japansk kultur og menneskelige relationer er højest effektiv.

1Q84 - bog 1

Haruki Murakami

En mand og en kvinde som leder efter hinanden, en roman om en luftpuppe, en virkelig luftpuppe og to måner, som måske, måske ikke er fiktion - velkommen til '1Q84'. 

Skyggefamilie

Miyuki Miyabe

Krimi. Kazumi bliver af politiet bedt om at overvære et forhør af nogle mennesker, der sammen med hendes far har dannet en virtuel familie på internettet. En af disse personer har måske slået Kazumis far ihjel

I misosuppen

Ryu Murakami

Krimi fra Japan - 20-årige Kenji er uautoriseret turistguide i Tokyos undergrund - Han hyres af Frank, der viser sig at være en psykopatisk amerikansk massemorder

Skyggelandet

Taichi Yamada

Gådefuld skildring fra Tokyo af en 47-årig manuskriptforfatters ensomme liv, der tager en afgørende vending, da han møder sine forlængst afdøde forældre, og tager sin fortid og sin fremtid på sig

Spurvenes sky

Takashi Matsuoka

Da tre amerikanske missionærer ankommer til Edo i Japan i 1861, sættes en række begivenheder i gang, som omfatter fyrst Genji, som kæmper for sit liv mod Shogunatet. Japan er i opløsning, de gamle sæder er i forfald, men Genji sætter sin lid til forandringerne.