Logo
Bogliste

Søskende

Forholdet til forældre og søskende er afgørende faktorer i vores liv og med til at danne vores personlighed. Mange romaner kredser om disse relationer. Listen bringer et udvalg af nyere bøger, hvor forholdet mellem søskende er beskrevet på godt og ondt.

Bøger på listen

Til lyden af sin egen tromme

Christina Hesselholdt

Mors magt, ætsende ensomhed og psykens bersærkergangstrusler sendes i stilsikker rotation i rystende og rørende roman, der bejler til grinet og eftertanken.

Tjeneren og hans søster

Dorrit Willumsen

Med stilistisk sikkerhed, nænsomhed og underspillet humor skildrer Dorrit Willumsen et aldrende søskendepar.

Det fælles bedste

Selma Rosenfeldt-Olsen

Et charmerende og skævt kig ind i et søsterforhold, der strækker sig fra en symbiotisk barndomstilværelse i 1930’erne til et adskilt voksenliv i 60’erne.

Lalandia

Jens Vilstrup

Ligger lykken på Lolland? Jens Vilstrup har skrevet en både barsk og smuk fortælling, der fortjener meget opmærksomhed.

De nærmeste

Lotte Kirkeby

Anna og hendes søskende skal begrave deres forældre, men der er noget, de er uenige om, i tankevækkende familieroman om de nærmeste, som ikke altid er nærmest.

Fugl og fisk

Linda Skaaret

Familien er et kompliceret sted, og det portrætter Linda Skaaret rammende og nænsomt i en enkel og fin tone.

 

Hummerens skjold

Caroline Albertine Minor

Minor følger sin prisvindende novellesamling op med en søgende roman, hvori det vrimler med levende og døde, og der stilles halvskarpt på familie og eksistens.

Til min søster

Dy Plambeck

Dy Plambeck hylder kærligheden, vildskaben og kroppens kolossale kraft i sin smukke og spændstige roman om to søstres løsslupne liv i skyggen af volden.

De udødelige

Chloe Benjamin

Chloe Benjamin leverer en velskrevet roman om fire søskende og deres forhold til livet og døden, fortalt over fire årtier.

Arv og miljø

Vigdis Hjorth

Barsk, rystende og velskrevet roman om fortielser, anklager og umulig forsoning. En værdig kandidat til Nordisk Råds Litteraturpris.

Mødre, døtre, søstre

Emma Bess

Emma Bess debuterer med noveller, der flot dækker spændvidden mellem den blødeste intimitet og den mest prikkende stilhed mellem mødre, døtre og søstre.

Ovenpå er der stille

Gerbrand Bakker

Lavmælt og meget velfortalt roman om en stille eksistens – en af den slags romaner, som går ind under huden og er svær at slippe.

Vinder af the International DUBLIN Literary Award 2010.

Forbandede yngel

Anne-Cathrine Riebnitzsky

Gribende og barsk læsning om en familie, hvor man gjorde ikke bare ét barn fortræd, men alle fire søskende.

Vi er brødre

Iben Mondrup

Iben Mondrup har skrevet et stærkt og tankevækkende portræt af to brødre, som på hver sin måde er mærket af fortielser, skyld og fraværende forældre i skyggen af krigen. 

Karensminde

Iben Mondrup

En umådelig smuk roman med stærkt bevægende beskrivelser af relationerne i en familie. En must-read - ikke mindst for alle dem, der var begejstrede for 'Godhavn'.

Godhavn

Iben Mondrup

Det er familiens tre børn, som fortæller i dette følsomme og sansemættede portræt af en dansk udflytterfamilies hverdag i Grønland.

Submarino

Jonas T. Bengtsson

Nick er vred og selvdestruktiv, hans bror er alene med sin 6-årige søn, som han prøver at sikre en god opvækst midt i sin evige jagt på heroin.

Filmatiseret i 2010.

Flora

Sidsel Falsig Pedersen

Fin og skæv lille roman for læsere, der holder af tragikomisk hverdagsrealisme. Forfatteren har et godt blik for det usagte og for komplekse underliggende stemninger. 

Mia

Malene Ravn

En lille perle af en roman om livet på kanten af tilværelsen. Ny dansk litteratur, når det er bedst.

Easter parade

Richard Yates

Et stykke amerikansk historie om to søstre på hver sin side af en generationskløft. Men græsset er ikke altid grønnere på den anden side. Det kan faktisk vise sig at være vissent.