Manden der bar solen
Kristian Bang Foss går nye veje med en underfundig, brutal og meget velskrevet episk bronzealderroman.
Tag med på en rejse gennem tiden med denne liste over danske historiske romaner.
Her finder du værker, der kaster os tilbage i tiden, udforsker begivenheder fra vores fortid og giver os en dybere forståelse for den verden, vi lever i i dag.
Uanset om du er historieentusiast eller bare leder efter en god historie, er denne liste over danske historiske romaner et godt sted at begynde din rejse.
Kristian Bang Foss går nye veje med en underfundig, brutal og meget velskrevet episk bronzealderroman.
Smærup Sørensen viser sig igen som en litterær dirigent, der mestrer sprogets instrumenter med en beundringsværdig selvfølgelighed.
1950’ernes husmor- og kvindeliv indkapsles i én dag med alt hvad det indebærer af eufori, melankoli, udlængsel og hjemlige pligter.
Blæsbjerg udfolder, hvordan Cheminova bidrog med velstand og velfærd til Vestjylland, men også naturforureningens følgeskader på krop og sind.
Menneskets eviggyldige kamp med naturen udspiller sig i Peder Frederik Jensens mytologiske historiske roman.
Olga Ravn vækker grufulde hekseprocesser frem fra dybet i sin dragende og altsansende roman.
Hjerteskærende fortælling om østtyske flygtninge på flugt fra russernes indtog bør være pensum for velfærdsstruttende danskere.
Jonas Eriksson debuterer med en imponerende roman om en mørk periode i danmarkshistorien, hvor slaver blev importeret fra Vestafrika.
Lone Hørslev har skrevet en fornøjelig og forførende roman om sin oldemors ungdom i 1920’ernes København. En knaldgod læseoplevelse, som både underholder og oplyser.
Medrivende slægtsroman med rammende tidsbilleder om to kvindeskæbner og kvinders muligheder eller mangel på samme i første halvdel af 1900-tallet.
Maria Hesselager har skrevet en intens, smuk og tankevækkende debutroman om søskendekærlighed og de tab, valg og hændelser, der former et menneskeliv.
Endnu en stærk roman af Iben Mondrup, som på mageløs vis skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie.
Anne Lise Martstrand-Jørgensen har skrevet et poetisk og detaljerigt psykologisk portræt af en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder.
Verdenshistorie og roman går op i en højere enhed i den meget vellykkede og velskrevne bog om hospitalsskibet Jutlandia og dets rolle under Koreakrigen.
Farverig og underholdende historisk murstensroman med adelskvinden Kristina Gyllenstjerne i centrum af de dramatiske begivenheder i Norden i første halvdel af 1500-tallet.
Ida Jessens mageløse og stilsikre roman har præmiere på det store lærred under navnet 'Bastarden'.
Meget vellykket og realistisk historisk roman om forholdene for kvindelige arbejdere i København i slutningen af det 19. århundrede.
Helstøbt og velfortalt historisk roman om Dusinius, som kommer fra fattige kår i Odense. Hans drøm er at blive rig og berømt, og det bliver han, men lykkelig?
Fremragende og tankevækkende roman om en dansk kvinde, der efter sin mands død i 1942 tager på rekreation i München og oplever hverdagen i det nazistiske Tyskland.
Kim Blæsbjergs frit fabulerende og forførende slægtsroman 'Rådhusklatreren' beretter om livet bag de lukkede døre i fire generationer af familien Lundstrøm.
Den historiske romans dronning har skrevet endnu en medlevende og dramatisk fortælling om en stærk kvindeskikkelse fra Danmarks historie - en stor og tragisk kærlighedshistorie.
Her er skibskatastrofer, død, had og længsel. Historier om helte og skurke i en sjældent vellykket cocktail af en storslået generationsroman om Marstal og de syv verdenshave.
Med 'Profeterne i Evighedsfjorden' har Kim Leine skabt et monument i bogform over tabet af den danske uskyld på Grønland.
En litterær biografi, der får en af de største kvindeskikkelser fra middelalderen til at træde lyslevende ud af historiens mørke.