Logo
Bogliste

Danske historiske romaner

Tag med på en rejse gennem tiden med denne liste over danske historiske romaner.

Her finder du værker, der kaster os tilbage i tiden, udforsker begivenheder fra vores fortid og giver os en dybere forståelse for den verden, vi lever i i dag.

Uanset om du er historieentusiast eller bare leder efter en god historie, er denne liste over danske historiske romaner et godt sted at begynde din rejse.

Bøger på listen

Manden der bar solen

Kristian Bang Foss

Kristian Bang Foss går nye veje med en underfundig, brutal og meget velskrevet episk bronzealderroman.

Evigt i tiden

Jens Smærup Sørensen

Smærup Sørensen viser sig igen som en litterær dirigent, der mestrer sprogets instrumenter med en beundringsværdig selvfølgelighed.

Hver gang du trækker vejret, indånder du støvet fra vores knogler

Ditte Holm Bro

1950’ernes husmor- og kvindeliv indkapsles i én dag med alt hvad det indebærer af eufori, melankoli, udlængsel og hjemlige pligter. 

De bedste familier

Kim Blæsbjerg

Blæsbjerg udfolder, hvordan Cheminova bidrog med velstand og velfærd til Vestjylland, men også naturforureningens følgeskader på krop og sind. 

Rans vilje

Peder Frederik Jensen

Menneskets eviggyldige kamp med naturen udspiller sig i Peder Frederik Jensens mytologiske historiske roman.

Voksbarnet

Olga Ravn

Olga Ravn vækker grufulde hekseprocesser frem fra dybet i sin dragende og altsansende roman.

Sange om stilhed og hjem

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Hjerteskærende fortælling om østtyske flygtninge på flugt fra russernes indtog bør være pensum for velfærdsstruttende danskere.

Vejen hjem

Jonas Eriksson (f. 1974)

Jonas Eriksson debuterer med en imponerende roman om en mørk periode i danmarkshistorien, hvor slaver blev importeret fra Vestafrika. 

Halvt i himlen

Lone Hørslev

Lone Hørslev har skrevet en fornøjelig og forførende roman om sin oldemors ungdom i 1920’ernes København. En knaldgod læseoplevelse, som både underholder og oplyser.

Der hvor du ikke vil hen

Astrid Saalbach

Medrivende slægtsroman med rammende tidsbilleder om to kvindeskæbner og kvinders muligheder eller mangel på samme i første halvdel af 1900-tallet.

Jeg hedder Folkví

Maria Hesselager

Maria Hesselager har skrevet en intens, smuk og tankevækkende debutroman om søskendekærlighed og de tab, valg og hændelser, der former et menneskeliv.

Tabita

Iben Mondrup

Endnu en stærk roman af Iben Mondrup, som på mageløs vis skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie.

Margrete I

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Martstrand-Jørgensen har skrevet et poetisk og detaljerigt psykologisk portræt af en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder.

 

Pigen fra det store hvide skib

Jesper Bugge Kold

Verdenshistorie og roman går op i en højere enhed i den meget vellykkede og velskrevne bog om hospitalsskibet Jutlandia og dets rolle under Koreakrigen.

Min Kristin

Maria Helleberg

Farverig og underholdende historisk murstensroman med adelskvinden Kristina Gyllenstjerne i centrum af de dramatiske begivenheder i Norden i første halvdel af 1500-tallet.

Kaptajnen og Ann Barbara

Ida Jessen (f. 1964)

Ida Jessens mageløse og stilsikre roman har præmiere på det store lærred under navnet 'Bastarden'.

En uretfærdig tid

Gertrud Tinning

Meget vellykket og realistisk historisk roman om forholdene for kvindelige arbejdere i København i slutningen af det 19. århundrede. 

Vaniljehuset

Mich Vraa

Helstøbt og velfortalt historisk roman om Dusinius, som kommer fra fattige kår i Odense. Hans drøm er at blive rig og berømt, og det bliver han, men lykkelig?

 

Indtil vanvid, indtil døden

Kirsten Thorup

Fremragende og tankevækkende roman om en dansk kvinde, der efter sin mands død i 1942 tager på rekreation i München og oplever hverdagen i det nazistiske Tyskland.

Rådhusklatreren

Kim Blæsbjerg

Kim Blæsbjergs frit fabulerende og forførende slægtsroman 'Rådhusklatreren' beretter om livet bag de lukkede døre i fire generationer af familien Lundstrøm.

Engelshjerte

Maria Helleberg

Den historiske romans dronning har skrevet endnu en medlevende og dramatisk fortælling om en stærk kvindeskikkelse fra Danmarks historie - en stor og tragisk kærlighedshistorie.

Vi, de druknede

Carsten Jensen

Her er skibskatastrofer, død, had og længsel. Historier om helte og skurke i en sjældent vellykket cocktail af en storslået generationsroman om Marstal og de syv verdenshave.

Profeterne i Evighedsfjorden

Kim Leine

Med 'Profeterne i Evighedsfjorden' har Kim Leine skabt et monument i bogform over tabet af den danske uskyld på Grønland.

 

Hildegard

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

En litterær biografi, der får en af de største kvindeskikkelser fra middelalderen til at træde lyslevende ud af historiens mørke.