Logo
Bogliste

Vejle i litteraturen

Læs om Dino og Steno, Lea og Thea, Morten og Frank og mange andre i udvalget af nyere og gamle romaner og noveller, der foregår i Vejle.

Ulrik Gräs er den altdominerende Vejle-forfatter, som kender vejlenserne helt ind under huden. Han ved, hvordan de taler, tænker og hvad de drømmer. Men også andre forfattere føjer facetter til livet i Vejle: Anne Marie Ejrnæs med sin roman om den djærve og selvstændige Thea og Lars Daneskov om gymnasietiden på Rosborg.

Bøger på listen

Galgenfugle

Ulrik Gräs

De tidløse noveller om omverdenens reaktioner på selvmord er skrevet med psykologisk indsigt, vid og varme.

Vor tids helt

Jacob Skyggebjerg

Stoffer, svigt og spanskundervisning. Forelskelse og forældre. Kriminalitet og klamme kælderrum. Det er historien om en ung mands liv på skyggesiden af Danmark.

Hvor lyset er

Malene Ravn (f. 1971)

Gribende og velkomponeret roman om Carl Fischer går bag om kunstneren og former den betagende skildring, så blikket vandrer mellem lyset og de mørke skyggesider.

Theas færd

Anne Marie Ejrnæs

Nuanceret kvindeportræt og kvindehistorisk beretning om et ukueligt kvindeliv i første halvdel af århundredet.

Lido

Ulrik Gräs

Farverig og fængslende samfundsroman om Vejle by og dens mennesker i 1950'erne fanget mellem fortid og fremtid.  Det hele er set gennem fire drenge fra fire forskellige sociale lag.

Den sorte rose

Birgit Pouplier

Denne roman har alt - stærk kærlighed - glæde - sorg - indvandrerens problemer med den nye verden og den fremmede kultur.