Logo
Bogliste

Fyn i litteraturen

Fra Morten Korchs stokrose-idyl til nutidens liv i byen og på landet.

Mon ikke vi alle kender glæden ved at læse om steder vi kender – især hvis vi har en eller anden tilknytning til stedet. Vil du læse om Fyn og fynboer, så er her  et udvalg at nyere romaner, der alle foregår på Fyn.  Her er mangfoldige muligheder: nutidige kriminalromaner,  romaner om livet på landet i gamle dage, udviklingsromaner,  fortællinger om skæve eksistenser og  erindringsromaner. 

 Vis alle boglister

Bøger på listen

Under kastanjetræet

Aksel Hundslev

Fynsk landsbyliv i 1940'erne skildres med stor viden og detaljerigdom og uden sentimentalitet. Det er imponerende, hvor mange aspekter, forfatteren får med.

Om et klaver

Signe Brønserud

Underskøn og særdeles vellykket debutroman om klaverstemmeren Henning, som en dag beslutter sig for at bygge et klaver. Et storstilet projekt, som han lægger mange følelser i.

Beskyttelseszonen

Henrik Andersen

I 'Beskyttelseszonen' tager Henrik Andersen to oversete emner i skønlitteraturen op: DDR, stasi og fodbold, men også emner som død, hemmeligheder og drømme for familien er i fokus.

Ambrosiuseventyret

Vibeke Arndal

I 1700-tallets begyndelse voksede salmedigteren Ambrosius Stub op som den sære søn i en skrædderfamilie - Hans liv blev ikke let, men selv syntes han, det blev eventyrligt.
Samhørende: Ambrosiuseventyret; Ambrosius Digteren

Hjorten i dit blod

Morten Blok

Noveller som fortæller små punktvise erindringer om en barndom og opvækst i området omkring Svendborg, om familiens små og store ulykker, om lykkestunder og den voksne mands refleksioner over begivenhederne

Balthasars skrin

Axel Bolvig

Krimi -  Balthasars skrin fra Jesu fødsel er et efterstræbt relikvie - En dansk loge, muslimer og katolikker er alle på jagt, men en fynsk graver finder det tilfældigt i sin interesse for labyrinter - Og det er dødsens farligt

Storm

Einar Kárason

Einar Kárason har skrevet en forfriskende samtidsroman om en islandsk bistandsklient fra Vollsmose, der er hamrende usympatisk, men en fantastisk historiefortæller.

Vækst

John Fellow

Gennem de tre odenseanske kammerater Simon, Otto og Andreas følges højkonjunkturerne fra 1950 til 1970

Et sted i hjertet

Jennifer Johnson Garrity

I 1864 flygter Hans fra Ærø til Amerika. - En brors gamle adresse fører ham gennem et langt begivenhedsrigt liv til Californien - Han vender dog til sidst tilbage til Danmark

Fisketyven

Maria Grønlykke

Et broget univers af folk og fæ i en mindre by uden navn på Sydvestfyn.

Sølvmanden

Maria Grønlykke

Malerier og venezianske glas danner kulissen for en usædvanlig fynsk skæbne.

Livsfarlig viden

Bent Hein

Da en fjortenårig pige bliver voldtaget og dræbt en tidlig morgen, antager myndighederne i Odense, det drejer sig om en forfærdelig impulsforbrydelse.

Simmer

Arne Herløv Petersen

En historisk roman, der tager læseren med tilbage til 1100-tallets Danmark, hvor overgangen fra hedenskab til kristendom er i fuld gang. En sproglig læseoplevelse, der både er humoristisk og overbevisende.

I de onde år

Finn Holten Hansen

Erindringsroman om præstesønnen Eigils oplevelser med puberteten og seksualiteten samt med både dagligdagen og dramatiske oplevelser på Nordvestfyn under Besættelsen, Romanen sluttes med historien om et besøg hos ven, der var medlem af Frikorps Danmark

Vi, de druknede

Carsten Jensen

Her er skibskatastrofer, død, had og længsel. Historier om helte og skurke i en sjældent vellykket cocktail af en storslået generationsroman om Marstal og de syv verdenshave.

Eske Litle

Martin Jensen (f. 1946)

I Martin Jensens romaner er der ingen udpenslet vold og død. Hér udforsker Eske Litle og hans hjælper sergent Bane de misgerninger, der falder inden for deres jurisdiktion. 

Landet et sted

Martin Jensen (f. 1946)

Martin Jensen er kendt for sine historiske romaner, hvoraf især hans "Eske Litle"-serie er uhyre populær. Med 'Landet et sted' bevæger forfatteren sig ind i nutiden, idet vi følger to generationers hverdag med tilbageblik til fortiden.

Også på jorden

Martin Jensen

Næstekærlighed og kristendom bliver pludselig meget aktuelle ord i den lille fynske by, Harrested, da den palæstinensiske Layla og hendes to børn står for at blive udvist

Neden under

Mikael Josephsen

En roman om svenborgensisk småborgerlig stupiditet flankeret af narkomani, alkoholisme og andre afhængighedsforhold. Sandt og sørgeligt - og nu med lydspor!

Juttas år

Jette Kjærboe

"Kære Albertine - kære søde faster" sådan begynder den meget underholdende, morsomme og fascinerende historie om beboerne i Flakhavn i det sydfynske øhav.

Monikas lovsang

Runa J. Kähler

På en frilørdag tager sømandsenken Monika fra Nyord til Fåborg Museum og gennemlever undervejs også hele sit liv med Frederik, der forsvinder, men efter et par år kommer hjem i en urne

Sabotørens datter

Jørgen Lindgren

Simon er formand for den lokale afdeling af DKP, men ud over de politiske aktiviteter interesserer han sig også for kvinder, men alt forandrer sig da Sovjetunionen invaderer Ungarn i 1956.

Til dem af jer der kender Ricardo

Mads Nørskov Rasmussen

En ung mand, arbejdsløs akademiker og familiefar, er kørt træt - Maveproblemer gør det ikke bedre - Hans mor sender ham på en "Fyn-rundt-tur" med en flok KU'er - Undervejs leder han både efter at have en mening og meningen med tilværelsen

Mono

Mads Nørskov Rasmussen

Jakob og Ivan mødes på en kostskole i 1990erbe. De skaber deres egen virkelighed med tegneserier og punkmusik fra halvfjerdserne

Gyngen

Torben Poulsen (f. 1946)

Jesper Bæk er souschef i børnehaven Grønløkken i en lille fynsk kommune - Da han bliver anklaget for pædofili og suspenderet fra jobbet, begynder hans tilværelse langsomt men ubønhørligt at bryde sammen.

Strømme

Vagn Predbjørn Jensen

Slægtsroman fra Sydfyn i slutningen af det 19; århundrede -  Kirsten, som kommer fra trange kår, oplever nok forelskelsen, men ikke kærligheden, og må leve en hård tilværelse som kone til fiskeren Jens.

Sumobrødre

Morten Ramsland

Sprælsk og melankolsk fortælling om løsgående drengebørn i et dansk 1980’er rækkehuskvarter i Odense.

Tavlen

Bo Reinholdt

Midt i arbejdet med at restaurere en uvurderlig altertavle i en fynsk landsby går det langsomt op for Karl, at han er midtpunktet i en sag om både penge og følelser

Døderummet

Susanne Staun

Mød obduktionslokalernes Lisbeth Salander, i ny krimi af Susanne Staun. En krimi så dyster og original, at man fristes til at kalde den de danske krimiers bud på en film noir.

E20

Karen Syberg

En håndfuld mennesker, hvis skæbner krydser hinanden ved et tilfælde, husker tilbage på deres liv og på deres drømme og forhåbninger. Meget er blevet anderledes, end de forestillede sig, da de var yngre.

Førkrigstid

Kirsten Thorup

Kirsten Thorups roman 'Førkrigstid' udtrykker allerede denne spænding mellem idyl og farer i romanens titel.

Lille Jonna

Kirsten Thorup

Socialrealistisk skildring af en velbegavet lille pige, datter af mindrebemidlede forældre, og hendes opvækst i et landsbymiljø i 50'erne.

Djævelens advokat

Sanne Udsen

Krimi. Politiassessor Sarah Bertelsen er single og på orlov. Hun tager med en lækker kollega til Falsled kro på seminar, men vikles mindre ind i lagner end i mord og intriger

Lidt berømt, meget berygtet

Jesper Wung-Sung

Underfundigheden ligger konstant og lurer i denne såkaldte skolelærerroman. Den skal bare læses, for vi har jo alle gået i skole – skolen for livet!

Men af Jesper Wung-Sung

Jesper Wung-Sung

To mænd, med en fælles fortid, har kursen sat mod en fremtid der smuldrer. Det er akademikeren Jon og håndværkeren Peter. To gamle venner, der ikke længere kender hinanden eller sig selv, og skæbnen har nu sat dem stævne på Sydfyn, hvor de konfronteres med et dødsfald fra fortiden.

Mænd er fra Marstal

Jesper Wung-Sung

Fædre og sønner, kammerater og kærester, onkler og nevøer, ægtemænd, slagtere og privatdetektiver. Denne supergode novellesamling handler om mænd, men den kan læses af alle!

I grunden har vi det jo godt

Finn Wiedemann

Humoristiske, skarpe og præcise fortællinger om et årti: 1970'erne. Det nære, stemningerne og observationerne karakteriserer de korte kapitler om alt fra familieliv og venner til skolegang og den første kærlighed i 1970'ernes Danmark