Logo
Bogliste

Litterære mysterier

Symboler, hemmelige foreninger, matematiske koder, skjulte evangelier, broderskaber, mystiske naturfænomener, konspirationsteorier, litterære gåder, profetier og overtro. Her er mange timers underholdning til de læsere, der holder af gode spændingsbøger fyldt med mystik, gåder, historiske personer og konspirationer. 

Bøger på listen

Arlena Hardcastles syv dødsfald

Stuart Turton

Imponerende og velskrevet mordmysterie sætter gang i seriøse hjernevindinger og er på én og samme tid både nytænkende og old school.

Den der falder

Michael Larsen (f. 1961)

Det er en meget velskrevet og anderledes thriller, Michael Larsen denne gang har begået, der delvist bygger på selvoplevede søvnlammelser.

Forræderen

Jonathan Holt

Tredje, selvstændige bind afslutter den såkaldte Carnivia-trilogi, som er noget af det ypperste og mest opfindsomme indenfor konspirationsthrillere.

Glasnøglen

Alex Karl Morell

Bag forfatternavnet skulle efter sigende gemme sig to veletablerede danske forfattere. Resultatet er en overbevisende konspirationsthriller med en højest overraskende slutning.

Som pesten

Hanne-Vibeke Holst

Hanne-Vibeke Holst har leveret en højdramatisk, men også langtrukken, roman om ét af verdens mest frygtede sygdomsscenarier.

Abbotts hemmelighed

David Garmark

Serien om den tidligere superagent har efter lidt startvanskeligheder fundet sit niveau. Hårdkogt aktion blandes med konspirationer og videnskab på fremragende vis.

Inferno

Dan Brown

Dan Brown disker igen op med en forrygende cocktail af spænding, skjulte symboler og som noget nyt - et tankevækkende og ganske moralsk provokerende tema.

Filmatiseret i 2016 under samme navn med Tom Hanks i hovedrollen.

Kirkegården i Prag

Umberto Eco

Konspirationsroman over alle konspirationsromaner – Dan Brown kan godt gå hjem og lægge sig, her er intelligent underholdning for alle pengene for den udholdende læser.

Rosens labyrint

Titania Hardie

Stort anlagt og meget ambitiøs spændingsbog, som med sit indhold af mysterier og gåder og suppleret med en romantisk kærlighedshistorie helt sikkert vil appellere til rigtig mange læsere.

Hvorfor jeg forlod dig

Anders Rønnow Klarlund

Hemmelige broderskaber, tempelriddere, mord og en mand på flugt. Denne konspirationsthriller fortæller en ganske interessant historie, som dog ikke holder hele vejen.

Midnatsmesse

Elisabeth Lyneborg

Der er styr på historien i denne krimi, hvor en flok videnskabsfolk mødes på konference. Krydderiet er en fin sideløbende kærlighedshistorie, som gør bogen til ren Dan Brown for kvinder.

Kætteren

Carlo A. Martigli

Historisk konspirationsthriller, som med sin blanding af mysteriet om Jesus i Tibet, den berygtede Borgia-families magtkampe i 1400-tallet og en tibetansk munk på en mission sætter scenen for eminent god underholdning.

Odins labyrint

Mads Peder Nordbo

Odins Labyrint er et ambitiøst værk om tro, aner og viden, og krydret med mord, kærlighed og magt giver det en rigtig god cocktail.

Akademimordene

Martin Olczak

Akademimordene er en litterær krimi med August Strindberg og Nobelprisen i centrum. Anbefales alle, der synes om Sverige, krimier eller litteratur!

Strindbergs stjerne

Jan Wallentin

Jagten på videnskabsmanden Nils Strindbergs forsvundne instrument: stjernen, udvikler sig til en hæsblæsende menneskejagt gennem Europa.