Logo
Bogliste

Terror

Terrorisme har mange ansigter, terrorisme er mange steder og hele tiden og bruges til mange ideologiske formål. Litteraturen, som kan nuancere de storpolitiske strategier, giver plads til menneskene og den menneskelige sandhed bag historierne.

Bøger på listen

Terror på hjernen

Jakob Albrethsen

Særdeles interessant og stærk tegneserie, der sætter tanker i gang, er et langt digt i billeder om terror og nyhedsstrømme.

Ekstremt højt & utrolig tæt på

Jonathan Safran Foer

Ekstremt rørende roman om en ikke helt almindelig 9-årig dreng, der har mistet sin far under terrorangrebet på World Trade Center.

 

Se på mig

Jennifer Egan

Aktuel og indsigtsfuld samtidsroman om identitet, selvbilleder og skellet mellem det private og offentlige rum.

Attentatet

Loîc Dauvillier

Tankevækkende og barsk graphic novel om den tilsyneladende uendelige konflikt mellem palæstinensere og israelere. De realistiske tegninger tilfører fortællingen endnu mere dybde og ubehag.

Den faldende mand

Don DeLillo

Eminent og bevægende roman om den undtagelsestilstand, en familie sættes i, da faderen overlever terrorangrebet på World Trade Center.

Drager over Kabul

Morten Hesseldahl

Her er eksplosive temaer som fanatisme, Islam, terror og Afghanistan - så læs ikke denne bog hvis du vil have din nattesøvn i fred! 

Osamas hævn

Steffen Groth

Ved et tilfælde støder Asger Aref, en dansk agent i Iran, ind i Osama bin Ladens svigersøn og opdager, at IS er ved at føre en atombombe til Europa. 

Gengældelsen

Steffen Jacobsen

Gennemført og voldsomt fængende politisk thriller om Danmark som mål for islamiske terrorister. Bogen er anden del af en trilogi, og den velskrevne historie er uhyggeligt aktuel.

Attentatet

Yasmina Khadra

Den palæstinensisk - jødiske konflikt bliver uhyggeligt nærværende, da en selvmordsbomber igen dræber mennesker, og på et splitsekund forandrer livet for den arabiske læge Amine.

Sirenerne i Bagdad

Yasmina Khadra

Fra følsom ung litteraturstuderende mand til kynisk selvmordsbomber. Ekstremt vedkommende og vigtig roman om konsekvenserne af Irakkrigen.

Terrorist

John Updike

En underholdende og nådesløs skildring af den amerikanske middelklasse giver baggrunden for en potentiel selvmordsterrorist.