Logo
Bogliste

Middelalderen

Den farverige middelalder er særdeles velbeskrevet indenfor skønlitteraturen. Listen indeholder et fyldigt udvalg.

Bøger på listen

Margrete I

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Martstrand-Jørgensen har skrevet et poetisk og detaljerigt psykologisk portræt af en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder.

 

Den forbandede jord

Juan Francisco Ferrándiz

Endnu en farverig og underholdende historisk roman med Barcelona som centrum. Fortællingen foregår i 800-tallet og har alle ingredienser til at blive en klassiker.

Vinterkongen

Bernard Cornwell

Derfel er kriger i 400-tallets England. Han fortæller som gammel mand den fascinerende historie om legenden kong Arthur og hans kamp for at samle Englands stammer.

Samhørende: Vinterkongen ; Guds fjende ; Excalibur

Rosens navn

Umberto Eco

Mord, kættere, mennesker der bliver brændt på bålet. Vi er tilbage i middelalderen i året 1327, hvor en munk bliver fundet død.

Havets katedral

Ildefonso Falcones

Stærkt underholdende, læseværdig og farverig romandebut om livet i Barcelona i 1300-tallet, om kærlighed og svigt, om gode og onde mænd og kvinder.

Lysbringersken

Palle Reimann (f. 1967)

Barsk og interessant roman om hekseforfølgelse og kvindeundertrykkelse i Danmark og Europa i slutningen af 1400-tallet.

Rigets frue: Margrethe I

Maria Helleberg

Tidsmæssigt befinder vi os i 1359-1412. Vi følger hovedpersonen Margrete - datter af Valdemar Atterdag - fra hun er seks år, til hun dør som 60-årig.

Frit gennem Jylland

Martin Jensen (f. 1946)

Medrivende middelalderroman om jyske frihedshelte og kongers magtsyge. Og førstehåndsberetning om de dage, da Sven, Knud og Valdemar kæmpede om at blive Danmarks førstemand.

Tømrerens datter

Martin Jensen

Hvilke forbindelser er der mellem tømrerens datter i den engelske landsby Shere og paven i Avignon? Det fortæller denne gribende og velfortalte middelalderroman om.

Stygge Krumpen

Thit Jensen (f. 1876)

Strålende skønhed og nederdrægtigt fordærv i én og samme historie. Et billede af Danmark i 1500-tallet, om overgangen fra katolsk til protestantisk tro.

Originaludgave: 1936

De tavse vidner

Marianne Jørgensen

Velskrevet og fængslende historisk roman om det borgerkrigshærgede 1500-tals Danmark hvor bondehærens raseren får langtrækkende følger for både fæstebønder og herremænd. 

Jeg vil give dig verden

Chufo Lloréns

Farverig og underholdende historisk roman i stil med ’Jordens søjler’ og ’Havets katedral’.

Gudruns arv

Marianne Jørgensen (f. 1966)

Medrivende historisk slægtsroman om stærke og handlekraftige mennesker i en tid, hvor man hele tiden må kæmpe for at få brød på bordet og forsørge sine børn.

Hildegard

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

En litterær biografi, der får en af de største kvindeskikkelser fra middelalderen til at træde lyslevende ud af historiens mørke.

Kongen der sendte paven en fugl

Martin Petersen

Mester Martin, levnedsskriver, satte denne krønike over Sven, søn af Estrid og konge af Danmark. Vandt sig freden i nord.

Stenansigter

Martin Petersen

Gribende og barsk historisk roman om danskernes angreb på Visby i 1361.

Strejf af nådens vinge

Hanne Reintoft

Året er 1199, det er korstogenes og krigenes tid; Karen og Kirsten er døtre af rigmanden Agge Nielsen fra Kvesborg: Karens hu står til fromhed og fordybelse, mens Kirsten er forlystelsessyg og gerne vil giftes rigt.

Kristin Lavransdatter

Sigrid Undset

Her er stor og vedvarende kærlighed – mellem kvinde og mand, mellem forældre og børn, mellem venner; her er sorg, lidelse og død; her er svigt og sammenhold.

Broderskabet

Robyn Young

Første del af tre af en spændingsserie fra korstogenes sidste år, hvor indre stridigheder blandt europærerne spiller lige så stor rolle som den ydre krig i det hellige land.