Mødre, fædre og andre
Med sit vanlige vid og sin syleskarpe pen serverer Siri Hustvedt 20 begavede og berigende essays om køn, kunst, kvindehad, moderkager og ophav.
I en tid hvor kønsnormer, kønsidentitet og ligestilling står centralt i samfundets debat, udfordrer disse essays vores forforståelser og udvider vores horisonter.
Gennem dybdegående analyser og personlige refleksioner kaster forfatterne lys over den nuværende bølge af feminisme, maskulinitetens mange facetter og de skiftende forståelser af køn.
Disse tekster er et vidnesbyrd om en kulturel tendens, hvor vi bestræber os på at forstå, dekonstruere og genopfinde, hvad det betyder at være kvinde, mand, alt midt imellem og udenfor.
Med sit vanlige vid og sin syleskarpe pen serverer Siri Hustvedt 20 begavede og berigende essays om køn, kunst, kvindehad, moderkager og ophav.
Ny antologi er et inspirerende råb til kamp mod undertrykkelse af seksuelle minoriteter.
Rikke Viemose har skrevet et stærkt personligt essay om den sexisme, der har formet hende som kvinde.
Adichies bud på at være en feministisk forælder er en både relevant og tankevækkende opfordring til, hvordan man som forælder bør opdrage piger i nutidens samfund.
Debutbogen fra 1973 er med forfatterens egne ord ”den bouillonterning, der indeholder ingredienserne til resten af mit forfatterskab”. Men holder den i dag?
Originaludgave: 1973
Gulliksen bevæger sig kalejdoskopisk omkring maskuliniteten i ærlige og tankevækkende essays om at være far, forfatter og feminist.
Blixens ikoniske og læsværdige essays er overraskende aktuelle og kredser om emner som identitet, køn, ægteskab og kvinderoller.
Et remake af Suzanne Brøggers essaysamling fra 1975 ’Kærlighedens veje & vildveje’, der er både intelligent og raffineret.