Logo
Bogliste

7 bøger om begær og magt du kan lytte til på eReolen

Nap en af de romaner, som bidrager i MeToo-debatten, som lydbog fra eReolen. Her får du stærke personlige fortællinger, som du kan lytte til helt gratis.

Disse bøger byder ind i sexisme-debatten ved at udlægge historier om magtmisbrug og seksuel udnyttelse. Flere undersøger grænserne mellem begær, leg og overgreb, mens andre tager et opgør med overskridende hændelser på afstand af tid. 

Kritikken af den seksualiserede pigekrop og skønhedsidealerne, er ikke til at tage fejl af.

Bøger på listen

Pigedyr

Cecilie Lind

Pigefiguren og hendes begær afmystificeres og mytologiseres på en og samme tid i Cecilie Linds omvendte Lolita-fortælling ’Pigedyr’.

Fra i nat sover jeg på taget

Jens Christian Grøndahl

Funklende eksistentielle refleksioner forbindes smukt med skildringer af tidsånden og en velkendt MeToo-historie i ny Grøndahl Classic.

Samtykket

Vanessa Springora

Afslørende fransk #metoo-roman om en 14-årig pige, der bliver en 36 år ældre, berømt forfatters elskerinde. Bogen der rystede det franske kulturparnas. 

Min mørke Vanessa

Kate Elizabeth Russell

Foruroligende, bedragerisk, snigende og hjerteskærende fortælling forfører sin læser såvel som sin hovedperson.

Rosenreglen

Liv Nimand Duvå

En ung kvinde forbereder en kunstudstilling, der samtidig bliver et hævntogt, mens fortiden bliver mere og mere nærværende. Rasende god og lige så vigtig roman.

Hvis vi ikke taler om det

Leonora Christina Skov

Leonora finder mere under fortidens gulvtæppe, og en forlægger ryger med i fejebakken. Modigt, velfortalt og for det meste vedkommende.

Pige, 1983

Linn Ullmann

Stærk fortælling om erindring og glemsel og en grænseoverskridende oplevelse i ungdommen.