Logo
Bogliste

Magi og mystik i romaner

Kan du lide dramatiske fortællinger fulde af magi og mystik? – så er denne liste for dig!

De magiske romanfigurer bliver flere og flere i aktuelle bøger, og kæmper sig vej til at redde verden på nye måder. De er i stor stil forkæmpere for at løse tidens udfordringer med klima, feminisme og står klar til at fortrylle den moderne verden igen.

Bøger på listen

Voksbarnet

Olga Ravn

Olga Ravn vækker grufulde hekseprocesser frem fra dybet i sin dragende og altsansende roman.

Vølvens vej - ulvegabet

Anne-Marie Vedsø Olesen

Anne-Marie Vedsø Olesen vækker aser, vaner og jætter til live og forvandler myterne til sine egne historier i seriens hidtil bedste bind. 

Strega

Johanne Lykke Holm (f. 1987)

Intens og foruroligende roman lokker læseren ind i en klaustrofobisk sansning med pigen Rafael og en gruppe kvinder, der er sæsonarbejdere på et hotel uden gæster.

Heksens alfabet

Nanna Goul

Goul balancerer hårfint mellem mørk sorg og skæv humor i kærlig roman, hvor magien sniger sig ind i den moderne hverdag.

Dafnesyndromet

Siri Ranva Hjelm Jacobsen (f. 1980)

Original fortolkning af Dafne-myten forbinder den vidt fortolkede nymfes grumme skæbne med to af vor tids vigtigste emner: klimakrisen og den manglende ligestilling.

Vølvens vej, Snehild

Anne-Marie Vedsø Olesen

Der er masser af plot-twists i Vedsøs imponerende roman, der er første bind i en serie, der foregår i Danmarks jernalder.

Vølve

Andrea Hejlskov

Autofiktiv roman vil fortælle om altings samhørighed og binde mennesket sammen med naturen. Intet mindre. 

Månen over Øen

Anne-Marie Vedsø Olesen

Hvad sker der med os, når vi ikke længere kan mærke os selv for bare skærm? Anne-Marie Vedsø Olesen tager et kig i krystalkuglen og giver os svaret i tankevækkende, poetisk roman.

Vølvens vej - misteltenen

Anne-Marie Vedsø Olesen

Andet bind i den imponerende serie om Snehild i jernalderen byder på flere livsfarlige intriger for den voksne vølve. 

Det mystiske bibliotek

Haruki Murakami

Det mystiske bibliotek er en komprimeret Murakami fortælling, der er både magisk, overraskende, underfuld, grum og dragende.

Mythos

Stephen Fry

På trods af det faktum at de græske myter har været genfortalt rigtig mange gange, har ingen gendigtning nogensinde været bedre.

Nordisk mytologi

Neil Gaiman

Kombinationen af en verdenskendt forfatter og et populært tema som de nordiske guder er dømt til succes. Resultatet er guddommeligt.

Lucie

Anne-Marie Vedsø Olesen

Mytologi på syretrip. Vild og blodig spændingsroman om Lucie, en udødelig kannibal på jagt efter et endegyldigt svar på sin oprindelse blandt nordiske guder, engle og dæmoner.