Logo
Bogliste

Queer / LGBTQ+ klassikere

Queer/LGBTQ+ litteratur har en lang og rig historie, hvis betydning og indflydelse ikke kan undervurderes. I denne liste finder du nogle af de mest ikoniske queer/LGBTQ+ klassikere i litteraturhistorien.

Fra den tidlige queer litteratur, der blev udgivet i det skjulte og gjorde oprør mod undertrykkelse og censur, til moderne værker, der udforsker og fejrer mangfoldigheden af queer/LGBTQ+ erfaringer.

Gennem disse bøger kan du opdage, hvordan queer/LGBTQ+ historier er en integreret del af den litterære kanon, der udfordrer normer og forventninger og hylder hylder diversitet og kærlighed.

Bøger på listen

Orlando

Virginia Woolf

Et sjældent miks af en pastiche på en biografi, en farverig røverhistorie og et veloplagt ironisk debatindlæg om kønsroller.

Originaludgave: 1962

Giovannis værelse

James Baldwin

Atmosfærefyldt roman om forelskelse og begær i 50’ernes Paris. En brutal og ubærligt smuk kærlighedshistorie, der virkelig fortjener sin klassikerstatus.

Originaludgave: 1956

Tyvens dagbog

Jean Genet

Fransk homoklassiker om livet på samfundets bund i 30’ernes Europa er en fantastisk og udfordrende læseoplevelse.

 

De profundis

Oscar Wilde

I 1897 afsluttede den fængslede Oscar Wilde dette omfangsrige brev til sin tidligere elsker. Det er store følelser, der skrives frem fra det dybe.

Ene mand

Christopher Isherwood

Isherwoods mesterværk tegner et hjertegribende og sjældent nuanceret portræt af en midaldrende mand, der kæmper for at vinde over sorg, udstødelse og ensomhed.

 

Farvel til Berlin

Christopher Isherwood

Med denne nyoversættelse får klassikeren nyt liv, og det er stadig en meget læseværdig og foruroligende roman om Berlin først i 30’erne.

Originaludgave: 1939

Døden i Venedig

Thomas Mann

’Døden i Venedig’ er et fantastisk mesterværk, der åbner et helt univers - både sprogligt og i fortællingens ånd - og Thomas Mann er ikke bange for at sætte sin læser på prøve.

Originaludgave: 1912

 

Farven lilla

Alice Walker

Romanen er formet som en række breve fra Celie til Gud og søsteren Nettie, og det er ikke en særlig rosenrød beretning.