Logo
Bogliste

Skilsmisse for store børn og unge

Bøgerne på listen handler om det til tider kaotiske og krævende liv som skilsmissebarn og henvender sig til store børn og teenagere.

Bøger på listen

Ønskekuglen

Mette Vedsø og Stine Illum (ill.)

En virkelig fin tegneserieroman om at finde sig selv i en verden, som voksne har vendt på hovedet. Og om mirakler.

Hjerte af pap

Kristina Aamand

Første del af en ny velskrevet serie for de 11-14 årige skildrer det til tider kaotiske liv som skilsmissebarn i sammenbragte familier.

Hollys Hav

Lone Elmstedt Bild

Fin lille roman for store børn om at være donorbarn og samtidig om skilsmisse, skole, identitet og en spirende forelskelse.

Dyr med pels - og uden

Hanne Kvist

Freddy flytter tit og er ret god til at skifte skole. Han har en rigtig god ven, Eskild, og de har en dyreklub og lægger store planer.

Mira 3- #kreaklubben, #familie, #kys

Sabine Lemire

Mira bakser med buler under blusen, sin første forelskelse og biologiske fædre i fjerde bog i den troværdige og humoristiske serie.

Veronika lyder som harmonika

Rebecca Bach-Lauritsen

Særlig bog om hvor svært det er at være den nye i skolen, fordi ens mor beslutter at flytte, hver gang hun finder en ny kæreste.

Håber ikke, jeg går midt over!

Kirsten Ahlburg og Katrine Louise Jakobsen (Ill.)

Særdeles smukt illustreret dagbogsroman fortæller om 13-årige Bellas liv med forældrenes skilsmisse, flytning, veninder og nye interesser.

Jeg fatter ikke de voksne!

Kirsten Ahlburg

Tredje bog i den fine serie om Bella, der er udarbejdet som en dagbog med fine og autentiske skriblerier og smukke illustrationer.

Tigerhjerte

Lise Villadsen (f. 1985)

Velskrevet og fængende ungdomsroman om sammenbragte familier og forbudt kærlighed.

Maskernes hus

Lars Daneskov

Cornelias far er flyttet, og sammen med sin mor får hun en lejlighed i et skummelt hus med mærkelige mennesker i Daneskovs fine fortælling om at komme overens med sin skæbne.

En dygtig havfrue

Sanne Munk Jensen

En hjerteskærende fortælling om en pige, som bare gerne vil passe ind, men ikke ved hvordan.

I love Louise

Sissel Bergfjord

Velskrevet ungdomsroman om Mirjam, der skal genfinde sin plads i livet, efter hendes far møder Louise, den nye tilsyneladende perfekte pap-mor.