Ungeenheden
Poetisk og velkomponeret debutroman lægger op til en kritisk diskussion af vores syn på psykisk sygdom.
Hvert år debuterer masser af nye forfattere på den danske litterære scene. Der er ofte originale, stærke og skælvende læseoplevelser i vente, når man giver sig i kast med en debut.
Debutanter fra 2020 – 2021 byder ind i aktuelle litterære tendenser om psykisk sygdom, svære familierelationer, mødet mellem to kulturer, køn og klima. Nogle udgivelser har fundet sit helt eget originale blik på fortid og samtid.
Poetisk og velkomponeret debutroman lægger op til en kritisk diskussion af vores syn på psykisk sygdom.
Sanselige og fragmentariske debutdigte beskriver nedarvede traumatiske erindringer.
Ditte Holm Bro debuterer med en fin og morsom skildring af et pigeliv mellem barndom og ungdom, hvor barnets naive tro på et guddommeligt øje spiller en ikke ubetydelig rolle.
De akavede sammenstød står i kø, når de mandlige hovedkarakterer ruller sig ud i disse veloplagte noveller. Flot debutsamling stiller skarpt på køn, klima og kærlighed.
Maria Hesselager har skrevet en intens, smuk og tankevækkende debutroman om søskendekærlighed og de tab, valg og hændelser, der former et menneskeliv.
Peter Løhr tegner i sin romandebut et fremragende portræt af maleren Johan Thomas Lundbye, der giver lyst til yderligere fordybelse i guldalderen.
Fremragende debutroman om en ung kvinde, der efter morens død, farens sammenbrud og et afviklet pseudo-parforhold tager i sommerhus, hvor alt forvitres. Hende selv inklusiv.
Debutanten Glenn Bech tager med sit affektive og storslåede sørgeskrift erindringslitteraturen til et nyt sted, hvor sorgen sidder i selve sproget.
Vellykkede stammende debutdigte beskriver en mors sygdomsforløb og kampen for at finde sit sprog.
Rasmus Daugbjergs debutroman er en gruopvækkende og rygtefortættet skildring af menneskers omgang med den fremmede eller tilflytteren.
Anne Rieders debut er et sansemættet og rørende indblik i en sindslidendes liv, men nogle af digtene forfalder til at blive en kende kedelige.
Causevic debuterer med en rørende historie om Ibrahim, Aida og Sahil, der er flygtet til Danmark, hvor de forsøger at komme overens med deres nye liv.
Bevægende debut om at være søn af en far, der er døende. Romanen er fuld af kærlighed og observationer fra en parallelverden i håbløshedens ventesal.
Stærk og sanselig debutroman om livet i 20’erne, psykisk sygdom og forelskelser – og om et rørende forhold til en traumeramt far.
Fortællende debutdigte skildrer en patriark og det at vokse op mellem to kulturer.
Velskrevne debutdigte dyrker skønheden og fordybelsen på kanten af virkeligheden.