Logo
Bogliste

Debutanter 2020 - 2021

Hvert år debuterer masser af nye forfattere på den danske litterære scene. Der er ofte originale, stærke og skælvende læseoplevelser i vente, når man giver sig i kast med en debut.

Debutanter fra 2020 – 2021 byder ind i aktuelle litterære tendenser om psykisk sygdom, svære familierelationer, mødet mellem to kulturer, køn og klima. Nogle udgivelser har fundet sit helt eget originale blik på fortid og samtid.

Bøger på listen

Ungeenheden

Fine Gråbøl (f. 1992)

Poetisk og velkomponeret debutroman lægger op til en kritisk diskussion af vores syn på psykisk sygdom.

Blå øje (türkü)

Deniz Kiy

Sanselige og fragmentariske debutdigte beskriver nedarvede traumatiske erindringer.

Fladland

Ditte Holm Bro

Ditte Holm Bro debuterer med en fin og morsom skildring af et pigeliv mellem barndom og ungdom, hvor barnets naive tro på et guddommeligt øje spiller en ikke ubetydelig rolle.

Brænd huset ned, giv træet vand

Hans Peter Madsen (f. 1995-06-29)

De akavede sammenstød står i kø, når de mandlige hovedkarakterer ruller sig ud i disse veloplagte noveller. Flot debutsamling stiller skarpt på køn, klima og kærlighed.

Jeg hedder Folkví

Maria Hesselager

Maria Hesselager har skrevet en intens, smuk og tankevækkende debutroman om søskendekærlighed og de tab, valg og hændelser, der former et menneskeliv.

Hulemennesket

Peter Lohr

Peter Løhr tegner i sin romandebut et fremragende portræt af maleren Johan Thomas Lundbye, der giver lyst til yderligere fordybelse i guldalderen.

Med hensyn til at blive ny

Kirstine K. Høgsbro

Fremragende debutroman om en ung kvinde, der efter morens død, farens sammenbrud og et afviklet pseudo-parforhold tager i sommerhus, hvor alt forvitres. Hende selv inklusiv.

Farskibet

Glenn Bech (f. 1991)

Debutanten Glenn Bech tager med sit affektive og storslåede sørgeskrift erindringslitteraturen til et nyt sted, hvor sorgen sidder i selve sproget. 

ssn snnart

Lasse Raagaard Jønsson (f. 1994)

Vellykkede stammende debutdigte beskriver en mors sygdomsforløb og kampen for at finde sit sprog.

Rygtet

Rasmus Daugbjerg

Rasmus Daugbjergs debutroman er en gruopvækkende og rygtefortættet skildring af menneskers omgang med den fremmede eller tilflytteren.

Hindebæger

Anna Rieder

Anne Rieders debut er et sansemættet og rørende indblik i en sindslidendes liv, men nogle af digtene forfalder til at blive en kende kedelige.

Det egentlige liv i livet

Alen Causevic

Causevic debuterer med en rørende historie om Ibrahim, Aida og Sahil, der er flygtet til Danmark, hvor de forsøger at komme overens med deres nye liv.

Til min far

Niels Erling (f. 1988-06-22)

Bevægende debut om at være søn af en far, der er døende. Romanen er fuld af kærlighed og observationer fra en parallelverden i håbløshedens ventesal.

I det hvileløse

Sidsel Ana Welden

Stærk og sanselig debutroman om livet i 20’erne, psykisk sygdom og forelskelser – og om et rørende forhold til en traumeramt far.

Kongen leve

Alexander Mayah Larsen (f. 1991)

Fortællende debutdigte skildrer en patriark og det at vokse op mellem to kulturer.

Gennem dage af hyld og tjørn

Christoffer Thunbo Pedersen

Velskrevne debutdigte dyrker skønheden og fordybelsen på kanten af virkeligheden.