Logo
Bogliste

Varm op til Tour de France

Først prologen, så de flade sprinteretaper, dernæst de barske bjergtinder og selvfølgelig de ensomme enkeltstarter. Og til slut finalen i Paris.

Sådan er cykelsport – en smule skematisk. Men det forringer ikke løbets charme eller underholdningsværdi. Tværtimod optegner de faste rammer en scenografi, hvor kun sande helte formår at bryde løbets skabelon i et magisk øjeblik. 

Vi har samlet syv bøger om cykelsportens verden, som kan læses med Tour de France kørende i baggrunden.

Bøger på listen

Iltgæld : fortællinger og tegninger fra cykelsportens veje

Brian Nygaard og Erik A. Frandsen (Ill.)

I ord og tegninger fortælles om den professionelle cykelsport og menneskene omkring den. Guf for den inkarnerede sofacyklist.

Lede hunde & kolde kameler

Tonny Vorm m.fl.

Interessante analyser af cykelryttere og gode råd om alt fra tilskuerplacering til takt og tone for motionister.

Petit Petit

Mette Sø

Sprælsk lille debutroman om et par skelsættende dage i en ung kvindelig cykelrytters liv. Det hele foregår i Tourens sidste hektiske dage, hvor alting bliver vendt op og ned.

Rytteren og hans skygge

Olivier Haralambon (f. 1967)

Spændende og filosofisk personlig beretning om cykelrytteres dedikation og afhængighed af landevejssportens ufattelige lidelser.

Guld

Chris Cleave

Romaner fra sportens verden er sjældent interessante, men med sine skarpt tegnede portrætter og sin gode historie må man simpelthen overgive sig til denne betagende lille perle.

Den usynlige mil

David Coventry

Cykelløb, kærlighed, opgør med fortiden og 1. verdenskrig  går op i en højere enhed i denne overraskende new zealandske roman.

Hamburger - uden filter

Søren E. Jensen

Spændende bog om en stor personlighed, der står ved alle sine valg. Det er befriende af være fri for de tendenser til klynk og undskyldninger, man ofte ser i sportens bekendelseslitteratur.