24 feb.21

Bogliste

Udenlandske romaner om døden

Bøger på listen

Og vejret skiftede, og det blev sommer og så videre

Velkomponeret og velskrevet roman om en tragedie, der kaster lange skygger ind i fremtiden og giver kærligheden dårlige vækstbetingelser. Tiden læger ikke alle sår.   
Læs mere

Sorg er et væsen med fjer

Lille sort-humoristisk roman, der med udgangspunkt i et poetisk sprogunivers, fortæller om sorgens væsen på en smuk og surrealistisk måde.
Læs mere

Året

Af Tomas Espedal

Året

Selvbiografisk prosadigt om tabt kærlighed. Sprogligt mættet og smuk læsning, men også krævende og til tider patetisk i sin selvmedlidenhed.
Læs mere

De efterlod os alt

Af Plum Johnson

De efterlod os alt

Varm, rørende og sorgmunter roman alt det usagte og om de svære relationer mellem forældre og børn.
Læs mere

Monster

Af Patrick Ness

Monster

En dybt rørende historie om et monster, der ikke er et monster, og en dreng, der både ønsker og ikke ønsker, at hans mor skal dø.
Læs mere

I hvert øjeblik er vi stadig i live

Toms kæreste dør akut af leukæmi efter at have født en datter ved kejsersnit; Tom står tilbage som alenefar med et nyfødt barn og skal både håndtere sin sorg og de…
Læs mere

En flænge i himlen

Af John Green

En flænge i himlen

16-årige Hazel er dødssyg af kræft. Hun forelsker sig i 17-årige Augustus som ligeledes er kræftsyg. Sammen oplever de deres første forelskelse, inden døden skiller dem.
Læs mere

Tema

Tema

Sorg i litteraturen

Den største sorg i verden. Dette tema handler om sorgen over at miste en af sine nærmeste og om litteraturens rolle i sorgen. 
Læs mere