01 dec.20

Bogliste

Nominerede til DR romanprisen 2021

Bøger på listen

Katalog over katastrofer

Bengt forbereder sin 14-årige datter Helle på alverdens katastrofer, men dét bliver i sig selv en katastrofe i rasende god roman, der bør blive forfatterens store gennembrud.
Læs mere

Hvor lyset er

Af Malene Ravn (f. 1971)

Hvor lyset er

Gribende og velkomponeret roman om Carl Fischer går bag om kunstneren og former den betagende skildring, så blikket vandrer mellem lyset og de mørke skyggesider.
Læs mere

Penge på lommen

Af Asta Olivia Nordenhof (f. 1988)

Penge på lommen

Med stor psykologisk indsigt og et smukt og følsomt sprog, selv når handlingen er barskest, skyder Nordenhof sin romanføljeton om Scandinavian Star flot i gang.  
Læs mere

Margrete I

Af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Margrete I

Anne Lise Marstrand-Jørgensen har skrevet et poetisk  portræt af en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder.
Læs mere

Det Danmark du kender

Af Peder Frederik Jensen

Det Danmark du kender

Peder Frederik Jensen har skrevet en hårdtslående samtidsroman og et harskt portræt af det Danmark, du måske ikke kender.   
Læs mere

Meter i sekundet

Af Stine Pilgaard

Meter i sekundet

Stine Pilgaard har skrevet en sprogligt veloplagt komedie om kærlighed og normalitet og om at blive voksen i Vestjylland.   
Læs mere

Artikel

Hvem vinder DR Romanprisen 2021?

Seks forfattere er i spil til at vinde Romanprisen 2021. Vindere  afsløres på lørdag, og prisoverrækkelsen streames på Litteratursiden, så du kan opleve den live hjemmefra.
Læs mere

Tema

Tema

Årets bedste bøger 2020

Her er redaktionens udvalg af årets bedste bøger. Der stilles store spørgsmål: om at være menneske i en dilemmafyldt opvækst, om at tage ansvar under katastrofer og samfundskriser og om modet til at finde accept i livet, kærligheden og kunsten.
Læs mere