17 okt.20

Bogliste

Menneskets forhold til naturen

Bøger på listen

Klinten

Af Jens Smærup Sørensen

Klinten

Smærup Sørensen stiller skarpt på menneskets manglende fællesskaber, fremmedgørelse og klimaforandringer i et højaktuelt, stille og gribende villavejsdrama.
Læs mere

Alle himlens fugle

Af Rakel Haslund-Gjerrild

Alle himlens fugle

Postapokalyptisk roman om afgrundsdyb ensomhed og moder naturs utæmmelige kraft, der tager over, når alt andet forsvinder. En veritabel perle, der rykker i sjæl og hjerte.
Læs mere

Humlen ved det hele

Af Dave Goulson

Humlen ved det hele

Her er noget så overraskende som en selvbiografisk biologi bog om bier, som både er underholdende og poetisk. En kærlig og tankevækkende skildring af forfatterens og humlebiernes…
Læs mere
Bogens forside

Træernes hemmelige liv

Af Peter Wohlleben

Træernes hemmelige liv

Præsentation af træernes liv, kommunikation, kærlighed og følelser, hvor forfatteren, som er skovfoged, trækker både på egne erfaringer og på de nyere videnskabelige opdagelser.
Læs mere

Moby Dick

Af Herman Melville

Moby Dick

Fortællingen om den unge Ismael, hvis eneste ønske er at blive hvalfanger - Sammen med sin indfødte ven får han hyre på en hvalfangerbåd med en gal kaptajn, hvis eneste mål er…
Læs mere

Hedeselskabet

Af Malte Tellerup (f. 1989)

Hedeselskabet

En lidt uforløst roman om tre unge københavnere, der forsøger at udleve drømmen om frihed i et åbent fællesskab i Vestjylland.
Læs mere
Menneskedyret

Menneskedyret

Af Ida Monrad Graunbøl (f. 1981)

Menneskedyret

Poetisk og potent digtroman om kærlighed, ensomhed, og om hvor svært det kan være at skabe relationer. I et miks af realisme, poetisk sprog og metaforer nedbryder Ida Monrad…
Læs mere

Tema

Tema

Klimalitteratur

Hvordan ser vi naturen? Det er det helt afgørende spørgsmål, som klimalitteraturen på forskellig vis kredser om - og dermed er økokritikkens undersøgelse af forholdet mellem litteraturen og det fysiske miljø måske mere højaktuelt end nogensinde. 
Læs mere

Tema

Tema

Bevægelser og vandringer i litteraturen

Bevægelsen. Det at flytte sig fra et sted til et andet skaber paradoksalt nok en indre ro. I litteraturen er den fysiske bevægelse derfor ofte forbundet med en mental rejse. Tag med på en tur i tid, sted og indre bevægelser – men der er ingen garanti for ikke at fare vild.
Læs mere