Profil
AfNina Wegner

Medlem i

13 år

Reviews by Nina Wegner

Siffrine

Bogens fortæller, Siffrine, er ved historiens begyndelse den endnu ikke undfangede datter af taterpigen Shiba og husmandssønnen Jost - Deres betingelsesløse kærlighed og modstanden…

I lyset

En ti-årig drengs oplevelse og fortolkning af hverdagen, som den former sig i den lille familie der er hans, hvor omdrejningspunktet er moderens psykiske sygdom

Vild verden

Simon fra Danmark og Omar fra Marokko er 18 år og ligner hinanden som tvillinger - De oplever hver for sig brændpunkterne i Europa og Nordafrika - og mødes igen, klogere på…

Sover du?

Lilli og Axel og deres døtre Ellen og Kirsten lever et godt familieliv i Kolding op gennem 1960'erne og 1970'erne. Da Lilli rammes af sygdom i sindet bliver familielivet voldsomt…

Rørte vande

Årene op til og efter Anden verdenskrig påvirker samfundet og livet for Hillevi og menneskene omkring hende, så levevilkårene bliver fuldstændig ændrede på en række områder - og…

Frelst

En kvinde beretter om sin barndom i en fanatisk religiøs familie i 1950'ernes USA. Faderen er en karismatisk prædikant, fordrukken og sexuelt besat, og hans religiøse vanvid får…

Nanna

Efter 30 år i Bretagne bor Nanna alene i Paris. Hun genoptager forbindelsen til Danmark, men bliver også gode venner med gadens posedamer og får sig en hed elsker

Engle i sne

På sit årlige besøg i sin barndoms landsby Butler, Pennsylvania, tænker Arthur Parkinson tilbage på 1974 - året da hans elskede barnepige Annie blev myrdet, og hans forældre blev…

Regn

Bogens første halvdel skildrer en fortidig buskmand Brodds liv som regnmager og hulemaler. I anden halvdel arbejder den svenske vandingeniør Bengt i samme del af Afrika, så at sige…

Sælgeren

Billy Sweeney er en midaldrende irer med et ødelagt ægteskab og en skrantende karriere, og hans ulykker topper, da datteren bliver overfaldet. Han beslutter sig for hævn, men alt…

Wonderland

Danske Vanessa er utilfreds med sit liv og forlader mand og tilværelse i USA -  På hjemturen møder hun Mr. Pole, Poul, og undervejs udveksler de deres livshistorier, der begge er…

Content by Nina Wegner

 • Artikel

  Christian Jungersen om Undtagelsen

  Jeg slugte Christian Jungersens nye roman "Undtagelsen" råt, og selv om det er en tyk bog på 620 sider, læste jeg den næsten i ét stræk.
  Familien måtte klare sig selv, og jeg sad tilbage med rystede nerver og min bedste læseoplevelse i lang tid. Derfor måtte jeg simpelthen se Christian Jungersen på årets Bogmesse, og jeg oplevede ham i  samtale med Klaus Slavensky, der arbejder til daglig ved Institut for menneskerettigheder.

  Læs mere
 • Blog

  Hjælp, Pligt og Lyst

  For mere end 10 år siden stak en flok engagerede bibliotekarer fra 5 folkebiblioteker hovederne sammen og fostrede ideen om Litteratursiden.  Ved fælles indsats ville vi skabe Danmarks bedste og bredest favnende netside om litteratur. Udgangspunktet var vores fælles erfaringer med formidling og inspiration fra det daglige arbejde i folkebibliotekernes udlån.

  Læs mere
 • Blog

  TILLYKKE Rifbjerg

  For 10 år siden - kort efter udgivelsen af "Nansen og Johansen" - havde vi på Horsens bibliotek et forfatterarrangement med Klaus Rifbjerg. Der var totalt udsolgt. Publikum var alders- og kønsmæssigt blandet, men med overvægt af gråhårede damer. Klaus Rifbjerg optrådte med varme og nærvær - kort sagt fremragende, og til sidst sluttede vi af med spørgsmål fra salen.

  Læs mere
 • Blog

  Litteratursidens Læselov

  Vi taler meget om, at læsning virkelig skal være noget rart og lystbetonet. Det skal være noget du kan gøre med god samvittighed, uden at skulle føle skyld over vasketøj og rengøring, der kan få lov til at vente. Bøger skal være fangende, berigende, opmuntrerende eller bare være en god oplevelse. Vi vil derfor gerne af med den dårlige samvittighed over at det f.eks. er en god krimi og ikke en af klassikerne du har lyst til at kaste dig over. Vi har derfor lavet nedenstående lov, der skal gælde for den gode læseoplevelse.
  Læs mere
 • Blog

  Rothstein punker bibliotekerne

  I det nyeste nummer af Perspektiv skriver Anette Lerche en interessant artikel om formidling. I artiklen citeres Klaus Rothstein:

  - Bibliotekerne sætter de gamle klassikere i depot, fordi de ikke bliver læst. Men der er ikke nogen, der fortæller brugerne, at de har relevans. Man skylder litteraturen at formidle den, udstille den og lave temaer, siger han og introducerer begrebet at håndsælge.

  Læs mere
 • Racisme i USA

  Hannies bog

  Af Lisa Wingate

  Hannies bog

  Stor og flot roman med et skønt persongalleri fortæller en spændende historie, der spænder fra 1800-tallets slavevirksomhed til nutidens fattigdom og raceuligheder.  
  Læs mere

  En skøn alder

  Af Kiley Reid (f. 1984)

  En skøn alder

  Velskrevet debutroman behandler et vigtigt og tungt emne om race- og klasseskel. 
  Læs mere

  Paradis først

  Af Kristina Stoltz

  Paradis først

  En dansk kvinde møder sin fortidige kærlighed i et politisk forarmet USA med vold og racisme i stærkt erindringsfletværk, hvor kroppen genoplever datid i nutid.
  Læs mere

  Drengene fra Nickel

  Af Colson Whitehead

  Drengene fra Nickel

  Ubærlig og nødvendig bog om tiden omkring borgerrettighedsbevægelsens start. Colson Whitehead er en stor stilist og har skrevet endnu et mesterværk.
  Læs mere

  Syng, levende og døde, syng

  Smertefuld, dramatisk og varm roman, der fortæller om sortes vilkår i Mississippi. Det hele er fint flettet sammen med magisk realisme, der forstærker den gode læseoplevelse.
  Læs mere

  Jeg ved hvorfor fuglen synger i sit bur

  Selvbiografien om at vokse op som sort i sydstaterne i 1930’erne har længe haft klassikerstatus, og nu har vi endelig fået den gribende historie på dansk.
  Læs mere

  Nådestolen

  Af Elizabeth H. Winthrop (f. 1979)

  Nådestolen

  Tankevækkende, brutal og fantastisk velskrevet roman om de sidste timer, inden Willie Jones skal henrettes i den elektriske stol.
  Læs mere

  Mit liv som rotte

  Af Joyce Carol Oates

  Mit liv som rotte

  Tankevækkende, grum og fantastisk velskrevet fortælling sætter fokus på store emner som familie, loyalitet og svigt.
  Læs mere

  Det store i det små

  Af Jodi Picoult

  Det store i det små

  Rørende og gribende fortælling om fordomme, racehad og diskrimination i dagens USA. En roman som giver stof til eftertanke.
  Læs mere

  The hate u give

  Af Angie Thomas

  The hate u give

  Da en ung sort mand bliver skudt af en politibetjent, rejser det en lang række spørgsmål for vidnet Starr i en af årets vigtigste ungdomsromaner.
  Læs mere

  Den underjordiske jernbane

  Af Colson Whitehead

  Den underjordiske jernbane

  Der er skrevet meget om slaveriets grusomme historie, men sjældent så litterært vellykket og medrivende som i denne roman.  Vinder af Pulitzerprisen 2017.
  Læs mere

  Dræb ikke en sangfugl

  Mageløs, rørende og empatisk klassiker som fik skelsættende betydning i kampen mod racisme i USA. Originaludgave: 1960 Filmatiseret i 1962 af Robert Mulligan under titlen "To…
  Læs mere

  Sæt en vagtpost ud

  Af Harper Lee

  Sæt en vagtpost ud

  Efter 55 år udgiver Harper Lee efterfølgeren til klassikeren ’Dræb ikke en sangfugl’. Det er en både vedkommende, vigtig og vellykket roman, men sin forgængers højder når den…
  Læs mere

  Americanah

  Af Chimamanda Ngozi Adichie

  Americanah

  Helt fantastisk og meget dragende roman, der skarpt, præcist og nuanceret behandler forholdet mellem race, identitet, kultur og kærlighed i en globaliseret verden.
  Læs mere

  Hjem

  Af Julie Kibler

  Hjem

  To kvinder knytter et nært venskab på tværs af alder og baggrund. Den ene er sort den anden hvid. Alt og intet er muligt.
  Læs mere

  Der der

  Af Tommy Orange

  Der der

  Ordene skyder afsted som hårdtslående kugler i Tommy Oranges blændende debutroman om indianerkultur og erindring, som bliver stadig mere diffus i den hvide mands verden.
  Læs mere

  Gadefejeren

  Af Elliot Perlman

  Gadefejeren

  En lang række tilsyneladende helt uafhængige historier flettes sammen i Perlmans roman, som er stor, uforglemmelig og fantastisk flot fortalt.
  Læs mere

  Niceville

  Af Kathryn Stockett

  Niceville

  Stærkt medrivende, vedkommende og underholdende fortælling fra Mississippi i begyndelsen af 1960’erne, hvor tre kvinder beslutter at gøre en forskel. Filmatiseret i 2011 af…
  Læs mere
 • Erindringsromaner

  Rampen

  Af Jesper Stein

  Rampen

  Jesper Stein har vundet Læsernes bogpris for 'Rampen'. Se prisceremonien og Litteratursidens interview med forfatteren.
  Læs mere

  Mig ejer ingen

  Af Åsa Linderborg

  Mig ejer ingen

  'Mig ejer ingen' er en fremragende biografisk roman om pigen Åsa, der vokser op med sin far i 1970'ernes Sverige. Originaludgave: 2008
  Læs mere

  Det samme og noget helt andet

  Af Katrine Marie Guldager

  Det samme og noget helt andet

  Forfatteren fortæller om tab og sorg, men også om det svære samliv i en familie i sin stærke selvbiografiske roman.
  Læs mere

  Farskibet

  Af Glenn Bech (f. 1991)

  Farskibet

  Debutanten Glenn Bech tager med sit affektive og storslåede sørgeskrift erindringslitteraturen til et nyt sted, hvor sorgen sidder i selve sproget. 
  Læs mere

  Jorden under mig

  Af Helle Vincentz

  Jorden under mig

  Helle Vincentz har skrevet en stærk og ærlig erindringsroman om, hvad en forælders selvmord gør ved et barn.
  Læs mere

  Postkort fra Californien

  Tonny Vorm har skrevet en virkelig rørende og vedkommende erindringsroman om at være far, når man selv er vokset op uden sin far.
  Læs mere

  Oktoberbarn

  Af Linda Boström Knausgård

  Oktoberbarn

  En uafrystelig selvbiografisk roman om fundamental ensomhed og frygten for at miste sin identitet gennem fire års dyb depression, hvor elektrochok var en del af behandlingen.
  Læs mere

  Opkald fra Mælkevejen

  Af Bjørn Poulsen

  Opkald fra Mælkevejen

  Fantastisk velskrevet romanbiografi om, hvordan en søn frisætter sig og ender med at eje sin egen historie efter en opvækst med en skizofren mor.
  Læs mere

  Hjemmefra

  Af Erling Jepsen (f. 1956)

  Hjemmefra

  I andet bind af Erling Jepsens erindringsromaner tager han os med til Haderslev, hvor han med underspillet, skæv og kulsort humor fortæller om efteråret 1972.
  Læs mere

  Jeg kan huske

  Af Joe Brainard

  Jeg kan huske

  Joe Brainard tager erindringslitteraturen til et helt nyt sted, hvor man selv får lyst til at huske tilbage på sit eget levede og levende liv.
  Læs mere

  Lone Star

  Af Mathilde Walter Clark

  Lone Star

  Lone Star er en selvbiografisk skildring, der handler om en fraværende far og om at søge sine slægtsmæssige rødder.
  Læs mere

  Oplyst

  Af Tara Westover (f. 1986)

  Oplyst

  Vanvittigt velskrevet erindringsroman af Tara Westover, der fortæller om en opvækst uden sammenligning og om, hvordan viljen til uddannelse reddede hendes liv.
  Læs mere

  Hungerhjerte

  Af Karen Fastrup

  Hungerhjerte

  'Hungerhjerte' er en autofiktiv roman om at blive diagnosticeret med borderline og om at eftertragte nærvær og kærlighed er hjerteskærende læsning.
  Læs mere

  Den, der lever stille

  Af Leonora Christina Skov

  Den, der lever stille

  En stærk beretning om opvækst, provinsliv, familierelationer og frigørelse. Velskrevet og vedkommende uden at være sentimental.
  Læs mere

  Fortiden er ikke hvad den har været

  Af Joachim Meyerhoff (f. 1967)

  Fortiden er ikke hvad den har været

  Meyerhoffs roman er underholdning i topklasse og ikke til at komme uden om, hvis man er til humoristiske bøger med vid og bid.
  Læs mere

  Indigo

  Af Vita Andersen (f. 1944)

  Indigo

  Velskrevet og gribende fortælling om en barndom i 1940'erne, hvor alle lukker øjnene for et massivt omsorgssvigt af en lille pige.
  Læs mere

  Arv og miljø

  Af Vigdis Hjorth

  Arv og miljø

  Barsk, rystende og velskrevet roman om fortielser, anklager og umulig forsoning. En værdig kandidat til Nordisk Råds Litteraturpris.
  Læs mere

  En dag vil vi grine af det

  Af Thomas Korsgaard (f. 1995)

  En dag vil vi grine af det

  Tues mor har fået en millionerstatning fra Patientklagenævnet. Alligevel er der ikke meget at grine af i Korsgaards overbevisende toer.
  Læs mere

  Dage uden sult

  Af Delphine De Vigan

  Dage uden sult

  Hvorfor sulter Laure? De Vigans autofiktive debutroman er en intens og gribende skildring af en ung kvindes indlæggelse med en spiseforstyrrelse.
  Læs mere

  Baseret på en sand historie

  Af Delphine de Vigan

  Baseret på en sand historie

  Filosofisk, fransk, foruroligende og fremragende. Tankevækkende thriller om fiktion og virkelighed. D’après une histoire vraie?
  Læs mere

  De urolige

  Af Linn Ullmann

  De urolige

  Den selvbiografiske roman løftes til nye højder, når Linn Ullmann med sit lyriske sprog skriver om sin opvækst, kærligheden mellem sin berømte forældre og farens sidste tid.
  Læs mere

  Hjerneskælv

  Af Zenia Johnsen

  Hjerneskælv

  Sjov, rørende og alvorlig. Hjerneskælv er en lille bog med stor fylde. Den lægger sig dybt i læserens hoved og kan ikke lige rystes ud igen
  Læs mere

  Gud taler ud

  Af Jens Blendstrup

  Gud taler ud

  Jens Blendstrup indtager rollen som et villavejsvidne og leverer et humoristisk og nænsomt portræt af en aldrende og dæmonisk far.
  Læs mere

  Glem det. Dårligt nyt. En smule håb

  Edward St Aubyn åbner et vindue til en verden gennemsyret af dekadence, amoral, grådighed, snobberi og ondskab: Det britiske aristokrati.
  Læs mere

  Planen

  Af Morten Pape

  Planen

  De seneste 20 års danmarkshistorie set fra ghettoen Urbanplanen danner rammen om denne moderne dannelseshistorie. En gribende og barsk historie, der kryber ind under huden.
  Læs mere

  Det man husker

  Af Bent Haller

  Det man husker

  Bent Haller skriver sin egen historie med samme varme og humor som kendetegner hans forfatterskab. ’Det man husker’ er et nærværende portræt uden alder, der kan læses af alle.
  Læs mere

  Opland

  Af Jens Vilstrup

  Opland

  En ufiltreret skildring af en dysfunktionel familie i et nødspor, hvor fysisk vold og psykisk terror har gennemtæret al fernis i husets fire vægge. 
  Læs mere

  Disse øjeblikke

  Af Herbjørg Wassmo

  Disse øjeblikke

  Læs den gribende historie om Herbjørg Wassmos liv og vej mod en international forfatterkarriere.
  Læs mere

  Forbandede yngel

  Af Anne-Cathrine Riebnitzsky

  Forbandede yngel

  Gribende og barsk læsning om en familie, hvor man gjorde ikke bare ét barn fortræd, men alle fire søskende.
  Læs mere

  Folkets skønhed

  Af Merete Pryds Helle

  Folkets skønhed

  'Folkets skønhed' er et hovedværk i Merete Pryds Helles forfatterskab og tegner et unikt portræt af Danmark i den 20. århundrede.
  Læs mere

  Min kamp 1. bog

  Af Karl Ove Knausgård

  Min kamp 1. bog

  'Min kamp' provokerer, vækker til eftertanke og er et unikt eksempel på, at ekstrem selviscenesættelse ikke bare kan skabe populistiske reality-shows, men også stor kunst.
  Læs mere

  Alt må vige for natten

  Af Delphine de Vigan

  Alt må vige for natten

  I 2008 begik Delphine de Vigans mor selvmord. ’Alt må vige for natten’ er et sublimt romanportræt af en skrøbelig kvinde skrevet af en datter, der prøver at finde årsagerne.
  Læs mere
 • Horsens og omegn i litteraturen

  Farskibet

  Af Glenn Bech (f. 1991)

  Farskibet

  Debutanten Glenn Bech tager med sit affektive og storslåede sørgeskrift erindringslitteraturen til et nyt sted, hvor sorgen sidder i selve sproget. 
  Læs mere

  Nordlys

  Af Claus Hagstrøm

  Nordlys

  Krimi. Sikkerhedskonsulent Kristian Wang og politikommisær Susan Hviid opklarer en uhyggelig mordsag, hvor en kjoleklædt skizofren morder slår ihjel med afløbsrens i teen
  Læs mere

  Sneen og døden

  Af Henning Mortensen (f. 1939)

  Sneen og døden

  Ibs mor har forsøgt selvmord, og i dét døgn, han våger ved hendes seng, kommer minderne frem om moderen og hans egen barndom og ungdom, mens alt udenfor er begravet i sne.
  Læs mere

  Rosen og stjernen

  Af Elisabet Holst

  Rosen og stjernen

  Helt igennem fængende historisk roman om Danmark i midten af 1500-tallet med fokus på den adelig Karen Gyldenstjerne, men ligesådan på kristendom, overtro og heksebrændinger.
  Læs mere

  Den røde mandolin

  Af Henning Mortensen (f. 1939)

  Den røde mandolin

  I 1952 er Ib 13 år -  Han skranter stadig og er uden jævnaldrende venner -  Familien er langsomt ved at gå i opløsning, og redningsplanken bliver orkestret, hvor han…
  Læs mere

  Borgsmedens søn

  Af A. J. Gejlager

  Borgsmedens søn

  Om Peder Clausen Borgsmed, der indførte reformationen i Horsens, om hans skoletid i Århus, om studieårene i Rostock, og om de følgende kampår i Horsens
  Læs mere

  Snolle og de andre

  Af Birger Rosendal

  Snolle og de andre

  Med udgangspunkt i Horsens tegner forfatteren et billede af familien, det nære samfund og byen som helhed, som livet formede sig dengang i 50’erne – set gennem en nysgerrig og…
  Læs mere

  Ord bag tremmer

  Digte skrevet af 189 gymnasieelever fra Horsens Statsskole i forbindelse med projekt om lyrik. Digtene er skrevet i hånden på papir af eleverne, mens de sad alene i celler i…
  Læs mere
 • Nordic Noir

  Proxy

  Af Steffen Jacobsen (f. 1956)

  Proxy

  Klassisk krimi med gru og tju-bang er underholdende men fyldt med klichéer.
  Læs mere

  Dvale

  Af Camilla Grebe

  Dvale

  En pageturner, der kredser om temaer som tro, skyld og forsoning og ikke mindst kærligheden mellem forældre og børn.
  Læs mere

  Sensommerjagt

  Af Anders De la Motte

  Sensommerjagt

  En 5-årig drengs forsvinden og et lille skånsk lokalsamfund danner rammen for en vellykket, velskrevet og flot komponeret psykologisk krimi.
  Læs mere

  Vinter land

  Af Kim Faber og Janni Pedersen

  Vinter land

  Journalistparret Kim Faber og Janni Pedersen har skruet en rigtig god krimi sammen om terror og ondskab.
  Læs mere

  Sommermørke

  Af Stina Jackson (f. 1983)

  Sommermørke

  Kras og underholdende thriller fra svensk debutant. Vinder af Glasnøglen 2019
  Læs mere

  Mørket kalder

  Af Michael Katz Krefeld

  Mørket kalder

  Ny selvstændig krimi af en af Danmarks bedste spændingsforfattere. Successerien om Ravn er lagt på hylden, men denne mere dystre historie er absolut også værd at kaste sig over.
  Læs mere

  Heksen

  Af Camilla Läckberg

  Heksen

  Forbandelse og velsignelse flyder gennem slægterne, og grusomme hændelser giver et dystert billede af den tid, vi lever i. Fjälbäcka-fans vil også elske ’Heksen’.
  Læs mere

  Syndebukken : krimi

  Af Sofie Sarenbrant

  Syndebukken : krimi

  Krimi. En indbrudsbølge plager et mondænt kvarter i Stockholm og ender med et drab. Er rengøringshjælpen indblandet eller den unge illegale arbejdsdreng? Kriminalinspektør Emma…
  Læs mere

  Mørke strømme

  Af Arnaldur Indriðason

  Mørke strømme

  Det kunne havde været en spændende krimi med et højaktuelt emne, men desværre lever syvende bind i den islandske krimiserie om Erlendur Sveinsson ikke op til forventningerne.
  Læs mere

  Kvinden de meldte savnet

  En dansk kvinde, der har været forsvundet i atten år, bliver myrdet i England. Gennem efterforskningen konfronterer Sara Blædel os med store etiske dilemmaer.
  Læs mere

  Jeg er ikke her

  Af Christian Dorph

  Jeg er ikke her

  Dystre digte, 'Like a Virgin', terrorisme og aids. 1980’ernes tidsånd er indfanget i ny dansk krimi, som er den mest velskrevne og fuldendte krimi, jeg til dato har læst.  
  Læs mere

  Jeg kan se i mørke

  Af Karin Fossum

  Jeg kan se i mørke

  Psykologisk thriller - Riktor er sygeplejerske på et plejehjem og ynder at pine sine patienter - Han kommer til at dræbe alkoholikeren Arnfinn, men bliver tiltalt for et…
  Læs mere

  Skyggedød

  Af Anne Holt

  Skyggedød

  Anne Holt afslutter serien med Inger Johanne Vik og bekræfter sin position som en af de helt store nordiske krimiforfattere.
  Læs mere

  Vinterlukket

  Af Jørn Lier Horst

  Vinterlukket

  Krimi. Kriminalchef William Wisting fra Larvik bliver tilkaldt til en sag med et ilde tilredt lig i et hærget sommerhus. Andre huse er plyndret, og flere lig dukker op i området.…
  Læs mere

  Bambi

  Af Mons Kallentoft & Markus Lutteman

  Bambi

  Er man til hårdkogte svenske krimier fås det næppe bedre. Stemningen er dyster og mørk, underholdningen helt i top.
  Læs mere

  Hjemløs

  Af Jakob Knudsen

  Hjemløs

  To drab og en bortførelse blandt hjemløsemiljøet i Kildeparken i Aalborg må have en sammenhæng, som Rigspolitiets drabstaskforce med Kristian Swane i spidsen tilkaldes for at løse.
  Læs mere

  Livet de luxe

  Af Jens Lapidus

  Livet de luxe

  ’Stockholm Noir trilogien’, som startede med ’Cash’, afsluttes på fornemste vis med denne 3. del af historien om den stockholmske underverden og dens mange små og store forbrydere.
  Læs mere

  Som offer til Molok

  Af Åsa Larsson

  Som offer til Molok

  Spændende krimi fra det barske miljø i Kiruna-området, hvor en kærlighedsaffære for hundrede år siden trækker spor til nutiden.
  Læs mere

  Manden i Vasaparken

  Af Pontus Ljunghill

  Manden i Vasaparken

  Fremragende noir-krimi om tyvernes Stockholm, hvor en utrættelig kommissær jager en morder uden ansigt.
  Læs mere

  Hånden

  Af Henning Mankell

  Hånden

  En lille – sidste – Wallander-perle med bonusmateriale er guf for alle Wallanderfans. Nye læsere kan ikke begynde her.
  Læs mere

  Levende og døde i Winsford

  Den midaldrende svenske tv-vært Maria er flygtet til Winsford i det sydvestlige England. Hun er drevet på flugt af en dramatisk begivenhed og har ændret sit navn. Vinder af Palle…
  Læs mere

  Pigen uden hud

  Af Mads Peder Nordbo

  Pigen uden hud

  En forsvundet mumie og en flået betjent bliver startskuddet til journalistens farefulde færd ind i de mere dystre kroge af Grønlands fortid.
  Læs mere

  Glaslegemer

  Af Erik Axl Sund

  Glaslegemer

  Bag pseudonymet gemmer sig de to forfattere til ”Victoria Bergman trilogien”. Deres nye historie er solid svensk kvalitetskrimi, omend tonen i bogen er mere dyster og trist end…
  Læs mere

  Skumringstimen

  Af Johan Theorin

  Skumringstimen

  I begyndelsen af 1970'erne forsvinder en lille dreng sporløst på Øland Hans mor, der aldrig har fået bearbejdet sin sorg, vender 20 år senere tilbage for at forfølge nye spor,…
  Læs mere

  Fyrre dage uden skygge

  Af Olivier Truc

  Fyrre dage uden skygge

  I et mørkt og koldt Sameland kæmper Klemet Nango fra renpolitiet for retfærdighed for rensdyravlerne. Det er en kamp både mod tiden og mod dumheden.
  Læs mere

  I skjul af skyggerne

  Af Helene Tursten

  I skjul af skyggerne

  Kriminalinspektør Irene Huss finder sig selv i centrum, da hendes mand køber en restaurant af en mand med gæld til de forkerte. Spændende historie om rivaliserende bander i…
  Læs mere

  Jeg skal huske dig

  Af Yrsa Sigurðardóttir

  Jeg skal huske dig

  Isnende uhygge kryber over siderne på denne nervepirrende gyser med effektive cliffhangere.
  Læs mere