Profil
AfMarit E. Haugaard

Medlem i

14 år
Jeg gik på efterløn i 2012 efter 38 år som bibliotekar, de sidste mange år med skønlitteratur som primært område.
I mine sidste seks arbejdsår var jeg redaktør for anmeldelserne her på Litteratursiden, en af de bedste og sjoveste arbejdsopgaver, jeg har haft.
Nu er jeg så almindelig bruger af Litteratursiden, og det skal nok også blive sjovt.
Jeg læser bredt, gerne intelligente krimier, dansk og oversat litteratur - men kun gode oversættelser. Livet er for kort til folk, der tror de kan oversætte, fordi de har downloaded en af Gyldendals røde ordbøger.
Se også min anmelderblog Bøgernes labyrint: http://boegerneslabyrint.wordpress.com
Og min blog om latinamerikansk litteratur, Latinamerika litteratur: http://latinamerikalitteratur.wordpress.com

Anmeldelser af Marit E. Haugaard

Eget ansvar

Krimi hvor Dicte Svendsen og hendes bortadopterede søn, Peter Boutrup, arbejder som indbyrdes modvilligt makkerpar i en højdramatisk sag, hvor de begge sætter livet på spil, og…

Øen

25-årige Alexis rejser fra London til Kreta, som er hendes mors barndomsø - Det bliver en rejse tilbage til tragisk familiehistorie, som står i skyggen af spedalskhed og…

Wild

Den unge forfatter har mistet sin mor, ægteskabet smuldrer, og hun er begyndt at tage heroin. Impulsivt kaster hun sig ud i en ekstremt krævende vandring, som skal blive hendes…

Indhold af Marit E. Haugaard

 • Blog

  Ny skønlitteratur – marts 2018

  Der meget at glæde sig til i denne måned.

  Hvis I i løbet af den sidste uges Fimbulvinter er kommet til bunds i “skal-læses-bunken”, kan I glæde jer over, at der nu er spændende nye bøger at fylde op med.

  Kriminørderne har en hel messe at se frem til, se nederst i indlægget. Men der er også noget for andre læsere. Selv er jeg til lidt af hvert, og i denne måned vil jeg prioritere Kim Leine, Jo Nesbø og Jenny Erpenbeck.

  Læs mere
 • Blog

  Ny skønlitteratur - april 2018

  April måneds boghøst er meget alsidig, unge og gamle forfattere, debutanter og klassikere i salig forbrødring.

  Der er som sædvanlig lidt for enhver smag. De fleste krimier nåede at udkomme før Krimimessen i marts, men der er også lidt nyt for krimi-elskere. Se link til Krimimessens oversigt nederst.

  Læs mere
 • Blog

  Ny skønlitteratur – maj 2018

  Thomas Korsgaard, Inger Christensen, Arundhati Roy og Hermann Koch er blandt maj måneds nyudgivelser

  Mangfoldighed præger månedens nyudgivelser, både i antal og indhold. Især de udenlandske udgivelser er en broget flok, der bl.a. byder på en japansk kat, en eksperimenterende englænder fra 1960’erne, en tyrkisk klassiker, en indemuret angolaner og et canadisk Instagram-fænomen.

  Blandt de danske udgivelser er der mest fokus på Thomas Korsgaards anden roman, som allerede er anmeldt i de fleste aviser.

  Læs mere
 • Blog

  Ny skønlitteratur - juni 2018

  I denne første sommermåned kan vi stifte bekendtskab med litteratur fra både Pakistan, Ukraine og Bosnien. Men Norge er også stærkt repræsenteret Faktisk troede jeg, det ville være en smal sag at samle listen, men det er tydeligt, at forlagene har opdaget, at sommertid er læsetid. Der er meget at vælge imellem og meget godt.

  Læs mere
 • Blog

  Ny skønlitteratur - September 2018

  September måned byder på nyt fra Peter Høeg, Merete Pryds Helle og Ida Jessen – de to sidstnævnte med et velkendt persongalleri. Vender vi opmærksomheden mod udlandet, er det især Norge og Island, der dominerer.

  Læs mere
 • Blog

  Ny skønlitteratur, 1. del - november 2018

  Hørslev, Henningsen og Haller, Kerr, Zeh og Didion
  Mange forlag nåede ikke at omstille produktionsplanen, da datoen for BogForum 2018 blev ændret, så det vælter fortsat ind ind med gode bøger. Da jeg selv har været optaget af BogForum og Nordisk Råds litteraturpris, har jeg valgt at opdele indlægget i to, anden halvdelen af måneden bliver publiceret ca 15. november.

  Læs mere