Profil
AfJette S. F. Holst

Medlem i

12 år 11 måneder
Bibliotekar på Horsens Bibliotek. Læser meget blandet lige fra gode gys over historiske romaner til science fiction og chick lit.

Anmeldelser af Jette S. F. Holst

Hov, et egern! : forstå psykologien bag din digitale tjekkeadfærd - og få gode ideer til at ændre den

Anders Colding-Jørgensens bog om psykologien bag vores digitale adfærd er en letlæst og tankevækkende læseoplevelse uden løftede pegefingre.

Ivalu

Tragisk og smuk fortælling om incest og misbrug i en lille grønlandsk bygd. Dürr og Hornemans tegneserie er et stærkt værk om et svært emne.

Overleveren

Jeg var kong Knuds mand, og efter hans død knyttede jeg min skæbne til jarl Godwin af Wessex. I en menneskealder kæmpede han og jeg for England. For at holde landet samlet og…

Jeg er Sif

For fire år siden blev Sif Magnisdóttir voldtaget og næsten dræbt i en gyde på Christianshavn. Siden har hun levet med invaliderende psykiske eftervirkninger og frygtet den dag,…

Indhold af Jette S. F. Holst

 • Artikel

  Horror på krimimessen – interviews

  Interviews med Henrik S. Harksen, Steen Langstrup og Mathias Clasen.

  Krimimessen i Horsens står lørdag eftermiddag d. 4. april i gysets tegn. I den forbindelse har jeg fået lov til at lave et mini mail-interview med tre af deltagerne.

  Henrik S. Harksen:

  Vil du kort præsentere dig selv og din forbindelse til horrorgenren?

  Læs mere
 • Artikel

  Horror på Krimimessen – en nørds bekendelser

  Jeg elsker gys! Og da jeg er en voksen kvinde, får jeg ofte lidt underlige blikke, når jeg afslører denne ”last”. Heldigvis er jeg ikke alene om min fascination, og på Krimimessen i Horsens kan jeg få afløb for den lørdag eftermiddag, hvor der står gys og gru på programmet.

  Læs mere
 • Artikel

  Kan horror virkelig være litteratur?

  I Danmark betragtes horror ofte som enten noget kun for børn eller som en underlødig genre med fokus på blod og monstre.

  I Danmark læses der mange krimier, ligesom blodige spændingsromaner og seriemorderthrillers glider ned i en lind strøm. Men ændres genren til horror (som mange herhjemme kalder gys), så vil langt de fleste betakke sig for at læse så meget som en linje. Herhjemme betragtes horror nemlig meget ofte som enten noget kun for børn eller som en underlødig genre med fokus på blod og monstre.

  Læs mere
 • Blog

  Stephen King – mine fem bedste læseoplevelser

  Jeg har været fan af Stephen King, siden jeg læste min første bog af ham som teenager. Det var romanen ”Slutspil”, som jeg læste en varm sommerdag, men alligevel fik kuldegysninger af, og som gentagne gange fik mig til at kigge over skulderen under læsningen for lige at sikre mig, at jeg stadig var alene.

  Læs mere
 • Dansk horror efter 2015

  Vardekød

  Af A. Silvestri

  Vardekød

  Gys i provinsen med udpenslet forfald og skarpe psykologiske portrætter trækker paralleller til David Lynch, Clive Barker og Dean Koontz maleriske rædsler.
  Læs mere

  Et satans arbejde

  Af A. Silvestri

  Et satans arbejde

  Denne vilde og tilsyneladende umulige historie, som både indeholder gys, humor og meget mere, er overraskende underholdende og læseværdig med appel til et bredt publikum.
  Læs mere

  Dansk standard

  Af Kim Leine

  Dansk standard

  Det groteske og absurde står side om side med hverdagsrealisme og menneskelig ondskab i anderledes og syret læseoplevelse. 
  Læs mere

  I lygternes skær

  Af Steen Langstrup

  I lygternes skær

  11 raffinerede og gysende uhyggelige noveller, der udspiller sig i limboet mellem den trygge normalitet og det værste mareridt.
  Læs mere

  Lucie

  Af Anne-Marie Vedsø Olesen

  Lucie

  Mytologi på syretrip. Vild og blodig spændingsroman om Lucie, en udødelig kannibal på jagt efter et endegyldigt svar på sin oprindelse blandt nordiske guder, engle og dæmoner.
  Læs mere

  Julebestiariet

  Af Benni Bødker og John Kenn Mortensen

  Julebestiariet

  Julemørket gemmer også på uhygge, og i denne formidable julekalenderguide til vinterens monstre er der rig mulighed for at blive bekendt med de absolut farligste af slagsen. 
  Læs mere

  Således forgår alverdens herlighed

  Velskrevet, underholdende og ond novellesamling. Kramhøft kan virkelig noget, når han folder sig ud med både udpenslede modbydeligheder og mere subtile gys.
  Læs mere

  Ø

  Af Steen Langstrup

  Ø

  Ny fremragende thriller der forvandler din drømmeferie til et mareridt. Steen Langstrup er tilbage i topform.
  Læs mere
 • Klima i faglitteraturen

  Tiden og vandet

  Af Andri Snær Magnason

  Tiden og vandet

  Stor og ambitiøs bog om miljøkrisen har flotte perspektiver og serverer rammende kendsgerninger, men den bryder sin kontrakt med læseren.
  Læs mere

  Et liv på vores planet

  Af David Attenborough

  Et liv på vores planet

  Med stor hjertevarme og indsigt har David Attenborough skrevet sin egen vision for fremtiden på jorden. Det er skræmmende læsning, men der er også håb for fremtiden.
  Læs mere

  Jorden rundt i 80 træer

  Af Jonathan Drori

  Jorden rundt i 80 træer

  Pragtværk om 80 udvalgte træarter fra hele verden, hvor tekst og illustrationer går op i en højere enhed. Kulturhistorisk formidling, når den er allerbedst.
  Læs mere

  Grænseløshedens kultur

  Af Gregers Andersen

  Grænseløshedens kultur

  Debatbog om klimakrisen og den økologiske krise jordens befolkning står overfor; Præsentation af det paradoks at både kloden og menneskene er ved at brænde ud og kuren man har…
  Læs mere

  Ved enden af verdens ende

  Af Jonathan Franzen

  Ved enden af verdens ende

  Jonathan Franzen leverer stof til eftertanke samt bud på, hvordan vi tackler den uundgåelige klimakrise.
  Læs mere

  Håb : et forsvar for fremtiden

  Af Kristian Leth (f. 1980)

  Håb : et forsvar for fremtiden

  En filosofisk fagbog. En teoretisk pageturner. Et opmuntrende opslagsværk. Leth serverer svært stof på en tilgængelig måde med det gode formål at genoplive håbet i os…
  Læs mere

  Vildt vejr

  Af Bo Fritzbøger

  Vildt vejr

  Med udgangspunkt i Københavns voldsomme skybrud i 2011, behandler bogen klimaforandringer og klimaforskning gennem tiderne og prognoserne for fremtiden.
  Læs mere

  It is not the end of the world

  Peter Adolphsen er det perfekte valg til at forfatte kataloget, der akkompagnerede SUPERFLEX’s udstilling ’It is not the end of the world’.
  Læs mere

  Bæredygtig global udvikling

  Af red. Steen Hildebrandt

  Bæredygtig global udvikling

  Antologi om FN's vedtagne 17 mål for global udvikling, hvor en række forfattere og bidragydere giver deres danske vinkel på de 17 mål, der omhandler indsatsen mod…
  Læs mere

  Nordens flora

  Af Lennart Stenberg og Bo Mossberg (ill.)

  Nordens flora

  Et vidunderligt pragtværk om den nordiske flora. Med sine æstetisk smukke akvareller og grundige bearbejdelse af 3250 plantearter er bogen en ren nydelse for øje og sjæl.
  Læs mere
 • Nordiske slægtsromaner

  Skæbnens blå tråde

  Af Lars Mytting

  Skæbnens blå tråde

  Lars Mytting har skrevet endnu en medrivende og storslået slægtsroman om menneskeskæbner i den lille norske bygd Butagen, hvor fortid, nutid og fremtid væves sammen.
  Læs mere

  Forladtheden

  Af Elisabeth Åsbrink

  Forladtheden

  Elisabeth Åsbrink fortæller om sin slægts ensomme historie i en dyb og stærk roman, fortalt i et smukt og poetisk sprog.
  Læs mere

  Min kinesiske farmor

  Af Lars Saabye Christensen (f. 1953)

  Min kinesiske farmor

  Ud fra sin farmors liv fortæller Saabye Christensen med et sjældent nærvær om sin slægts historie. En formidabel læseoplevelse om døden, tiden og det, der former…
  Læs mere

  Den der ser

  Af Herbjørg Wassmo

  Den der ser

  Den spændende fortsættelse af ’Dinas arv’ er endelig landet på dansk. Insisterende, imponerende, velskrevet og umulig at lægge fra sig.
  Læs mere

  Dragerne over Helsingfors

  Westös debutroman er en slægtshistorie fra Helsingfors med meget præcise tidsbilleder fra tiden efter Anden Verdenskrig og frem til årtusindeskiftet.
  Læs mere

  Søsterklokkerne

  Af Lars Mytting

  Søsterklokkerne

  Stor og medrivende nordisk slægtsroman rummer det hele: kærlighed, drama, historie og tro. 
  Læs mere

  Hvor der er fugle

  Af Maren Uthaug

  Hvor der er fugle

  Medrivende slægtsroman fra et vindblæst Norge om blodskam, familiehemmeligheder, ulykkelig kærlighed og længslen efter et andet liv.  
  Læs mere

  Livstørst

  Af Audur Jónsdóttir

  Livstørst

  Audur Jónsdóttir lægger ikke skjul på, at Livstørst er en autofiktiv roman. Det er hendes eget liv, der er grundlaget for handlingen.
  Læs mere

  Halvbroderen

  Af Lars Sꜳbye Christensen (f. 1953)

  Halvbroderen

  "Det vigtigste er ikke det, du ser. Det er det, du tror, du ser!". Vinder af Nordisk Råds Litteraturpris 2002
  Læs mere

  Fodspor på himlen

  Af Einar Már Guðmundsson

  Fodspor på himlen

  Frodig og fabulerende beretning om en vidt forgrenet families liv gennem tre generationer på bunden af det islandske samfund i begyndelsen af dette århundrede.
  Læs mere

  Drømme på jorden

  Af Einar Már Guðmundsson

  Drømme på jorden

  En eventyrlig og magisk fortælling, der samtidig formår at give et tidstypisk billede af Island i første halvdel af det 20. århundrede. 2. del af Fodspor på himlen
  Læs mere

  1968

  Af Jan Guillou

  1968

  Familiehistorien er den mest interessante, den politiske fortælling skæres for tykt ud i pap.
  Læs mere

  I glimt

  Af Juha Itkonen

  I glimt

  Gribende og velskrevet familiekrønike fra Finland om en middelklassefamilies tilværelse gennem seks årtier i en tid, hvor verden blev forandret.
  Læs mere

  Der vokser et træ i Mostamägg

  Af Britt Karin Larsen

  Der vokser et træ i Mostamägg

  Skovfinnerne bor i de dybe skove på grænsen mellem Norge og Sverige, de lever i pagt med naturen med bjørnejagt, magi, overtro og stærkt sammenhold.
  Læs mere

  Karitas uden titel

  Af Kristín Marja Baldursdóttir

  Karitas uden titel

  Islandske Karitas kommer i 1920'erne på Kunstakademiet i København - Tilbage på Island gifter hun sig og ender med en flok børn - uden mulighed for andet end at drømme om…
  Læs mere

  Slægters gang

  Af Jan Kjærstad

  Slægters gang

  Gennem slægten Bohre og især dens stærke kvinder fortælles historien om det norske samfund i det 20. århundrede.
  Læs mere

  Dejlig er jorden

  Af Marit Tusvik

  Dejlig er jorden

  En intens og stærk barndomsskildring fra en lille by i 1950’ernes Norge. Fortalt med et barns sanselige til tider eventyrlige sprog. Endnu engang har forlaget Batzer & CO givet…
  Læs mere

  Det synger i løvet

  Af Britt Karin Larsen

  Det synger i løvet

  Annikka vender tilbage til Mostamägg, og den før så sørgmodige og plagede kvinde liver op igen i samværet med den syv-årige pige Selma Folket i Finnskogen ; 5. bind
  Læs mere

  Svøm med dem som drukner

  Lars Mytting blander yndefuldt spænding, krig, kærlighed og natur i denne fængslende fortælling.
  Læs mere

  Eremitkrebsene

  Af Anne B. Ragde

  Eremitkrebsene

  Herligt gensyn med Torunn, Tor, Magido, Erlend og Krumme i Anne B Ragdes andet  bind om den norske slægt Neshov  - en fabelagtig god beskrivelse af et liv som…
  Læs mere

  Ligge i grønne enge

  Af Anne B. Ragde

  Ligge i grønne enge

  Tor, Margido og Erland bor nu på gården i Trondheim, og vi møder familien, da de samles på gården en varm sommerdag, og de sidste handlingstråde fletter sig ud.
  Læs mere

  Altid tilgivelse

  Af Anne B. Ragde

  Altid tilgivelse

  Der er gået tre et halvt år siden Torunn søgte tilflugt hos Christer efter farens død. Erlend og Krumme er blevet travle småbørnsforældre, Margido har fundet tilbage til sin Gud og…
  Læs mere

  Eriks bog

  Af Lars Sund

  Eriks bog

  Gudbenådet fortælleglæde og medrivende historieskrivning om en enkelt mands liv – filtreret gennem stærke kvinder og verdenshistorien.
  Læs mere

  Hundrede år

  Af Herbjørg Wassmo

  Hundrede år

  Broget kludetæppe om tre generationers kvinder i Nordnorge, deres følelser, deres længsler og deres mange børn.
  Læs mere
 • Nye graphic novels og tegneserier

  Radio 101,3

  Af Martin Andersen (f. 1982-01-16)

  Radio 101,3

  Rørende grafisk roman tager halsgreb på afdød forfatters indre dæmoner.
  Læs mere

  Rachels gave

  Af Anne-Caroline Pandolfo

  Rachels gave

  Rachels gave er en historie om at være anderledes. En vemodig, betagende og kunstnerisk tegneserie om, hvordan mennesker bliver knyttet sammen på tværs af tid.
  Læs mere

  En dag - altid

  Af Jordi Lafebre (f. 1979)

  En dag - altid

  Smuk og gribende historie om en umulig kærlighed, der ikke desto mindre varer ved på trods af tid, frygt og livets utallige veje.
  Læs mere

  De blodige ruiner

  Af Gabriel Katz og Stéphane Créty (Ill.)

  De blodige ruiner

  Storladen ny fantasy tegneserie fra det franske makkerpar Katz og Créty kombinerer detaljerige illustrationer med et veludviklet fiktivt univers.
  Læs mere

  Et fristed på engen

  Af Sean Karemaker

  Et fristed på engen

  Forfatteren fletter legende og opfindsomt detaljerede tegninger og ord sammen i en blændende smuk fortælling om moderens barndomstid på et børnehjem i Esbjerg.
  Læs mere

  Forår i Tjernobyl

  Af Emmanuel Lepage

  Forår i Tjernobyl

  En dokumentarisk beskrivelse af et kunstnerbesøg på Ukraines største turistattraktion. De smukke tegninger og overvejelser efterlader et uudsletteligt indtryk.
  Læs mere

  En frivillig død

  Af Steffen Kverneland

  En frivillig død

  Gribende og personlig graphic novel fra norske Steffen Kverneland, der fortæller om sin barndom med en far, der endte med at begå selvmord.
  Læs mere

  Døden

  Af Halfdan Pisket

  Døden

  Halfdan Piskets enestående streger skaber i hans nyeste grafiske værk ’Døden’ et glædesløst univers med døden som en altoverskyggende røst.
  Læs mere

  I morgen bliver bedre - Dronningen

  Anden del af Karoline Stjernfelts imponerende tegneserie om trekantsdramaet mellem Christian den 7., dronning Caroline Mathilde og livlægen Struensee skuffer ikke.
  Læs mere

  Hvad nu hvis - - fantasien tager magten

  Af Fred Duval og Jean-Pierre Pécau

  Hvad nu hvis - - fantasien tager magten

  Tegneserien er flot og farverig og tager udgangspunkt i urolighederne i Frankrig i 1968 og indeholder fantastiske tegninger af Paris.
  Læs mere

  Resten af verden

  Af Jean-Christophe Chauzy

  Resten af verden

  Skræmmende dystopi i tegneserieform er både fængende, flot og troværdig. 
  Læs mere

  Repulsive Attraction

  Af Patrick Steptoe

  Repulsive Attraction

  En flot og provokerende samling af graphic surprises, der fuldt fortjent vandt Pingprisen for bedste danske debut 2020.
  Læs mere

  Den er der ikke

  Af Liv Strömquist

  Den er der ikke

  Ny tegneserie fra den knivskarpe svensker, der kan servere et kompliceret emne relativt lettilgængeligt med et ordentligt skud humor og en lang række kulturelle referencer.
  Læs mere

  Orgasmebogen

  Af Kristine Tiedt

  Orgasmebogen

  Tegneserien behandler på humoristisk og oplysende vis mange uudforskede elementer i forhold til den kvindelige orgasme.
  Læs mere

  Den magiske spinel

  Af Peter Wandel og Rasmus Meisler (ill.)

  Den magiske spinel

  Vanvittig flot og ambitiøs graphic novel med en vellykket kobling mellem fiktion og historie suger læseren ind i et kalejdoskop af kunst, farver, mønstre og fantasi.
  Læs mere

  Linda og Valentin: Shingouzlooz Inc.

  Af Wilfred Lupano og Mathieu Lauffray (Ill.)

  Linda og Valentin: Shingouzlooz Inc.

  Christin og Mezieres er for længst stoppet med deres fantastiske serie om Linda og Valentin, men andre tegnere og manuskriptforfattere har fået lov til at videreføre serien. Denne…
  Læs mere
  Sidste år i Frankfurt

  Sidste år i Frankfurt

  Af Jouko Ruokosenmäki

  Sidste år i Frankfurt

  Finske Jouko Ruokosenmäkis rå, tankevækkende, morsomme og skarpe værk om den nordiske tegneseriebranche, karrierelivet, passionen og de store valg i livet.
  Læs mere

  Smil nu, Maggy

  Af Lewis Trondheim og og Stéphane Oiry

  Smil nu, Maggy

  Første bind i spændende tegneserie blander elementer fra den klassiske detektivhistorie med en moderne og unik anti-heltinde og er smukt og dystert illustreret.  
  Læs mere

  Noget frygteligt er altid lige ved at ske

  Multitalentet Lars Kramhøft står bag denne dybt rørende og underholdende historie om en ung mand, der bliver fanget i en ond cirkel af angst og selvopfyldende profetier.
  Læs mere

  Hasse får et liv

  Af Palle Sigsgaard og Jens-Andreas D. Elkjær

  Hasse får et liv

  Humoristisk og finurlig tegneserie om en eksistentiel midtvejskrise. For læsere, der tør kigge med.
  Læs mere

  Kosmonaut

  Af Anton Vinther

  Kosmonaut

  Grafisk novelle om naturen hylder langsomhed og eftertænksomhed og er en surrealistisk og drømmende oplevelse med udgangspunkt i birketræer, insekter og paddehatte.
  Læs mere

  Shingal

  Af Tore Rørbæk

  Shingal

  Forfatter Tore Rørbæk og tegner Mikkel Sommer står bag dette grafiske vidunder, der bearbejder folkemordet på ezidierne (yazidierne), som fandt sted i august 2014, kort tid efter…
  Læs mere

  Fucker hele tiden op

  Af Moa Romanova

  Fucker hele tiden op

  Grafisk roman fortæller om, hvordan tilværelsen ikke altid funkler og giver et troværdigt billede af et liv med sårbarhed. En bog om måske at finde sin vej.
  Læs mere
 • Klassisk horror

  Thornhill

  Af Pam Smy

  Thornhill

  En sindsoprivende stærk og dyster graphic novel, der tager udgangspunkt i emner som ensomhed, mobning og omsorgssvigt. Hele historien forgår i rammerne af en…
  Læs mere

  Udflugt til Hanging Rock

  Under en udflugt forsvinder nogle unge piger og deres lærerinde i denne gådefulde og atmosfærefyldte roman fra 1967, der først nu udkommer på dansk.
  Læs mere

  Vi har altid boet på slottet

  Shirley Jacksons gotiske gyserklassiker er en fortættet og ildevarslende fortælling om hemmeligheder og giftmord i den særprægede Blackwood-familie.
  Læs mere

  Skruen strammes

  Af Henry James

  Skruen strammes

  En velkommen nyoversættelse af James’s omdiskuterede spøgelseshistorie/psykologiske thriller fra 1898, der er så spidsfindigt skrevet, at den er åben for flere tolkninger.
  Læs mere

  Frankenstein eller den moderne prometheus

  Den 200 år gamle roman om Frankensteins monster er meget mere end gys og gotik. Den er en dybt rørende fortælling om identitet og søgen samt en påmindelse om, hvor lidt vi ved…
  Læs mere

  Samlede fortællinger I-II

  Af Edgar Allan Poe

  Samlede fortællinger I-II

  Noveller, hvor Poe blander gys og gru, historiske fortællinger, detektivfortællinger og især de psykologiske aspekter, som gennemsyrer alle novellerne.
  Læs mere
  Sælsomme fortællinger

  Sælsomme fortællinger

  Af Edgar Allan Poe

  Sælsomme fortællinger

  Dette er en klassiker! Edgar Allan Poe er gysets mester og et forbillede for mange andre forfattere.
  Læs mere

  Rosemarys baby

  Af Ira Levin

  Rosemarys baby

  Ingen blod og drabelige effekter, men en skræmmende historie, der langsomt ruller sig ud i hverdagens trivialiteter, og hvor uhyggen skabes imellem personerne.  
  Læs mere

  Doktor Moreaus ø

  Af H. G. Wells

  Doktor Moreaus ø

  Efter et skibbrud på Stillehavet i 1887 kommer Edward Prendick til at tilbringe elleve grufulde måneder på den ø, hvor Moreau eksperimenterer med at omskabe dyr til mennesker.
  Læs mere

  Kvinden i hvidt

  Af Wilkie Collins

  Kvinden i hvidt

  En smuk og sanselig roman fra 1860’ernes Storbritannien, som i sin tid var intet mindre end en sensation.
  Læs mere

  Ved vanviddets bjerge

  Af H. P. Lovecraft

  Ved vanviddets bjerge

  På Antarktis finder et hold af videnskabsmænd nogle ukendte bjerge og resterne af en underjordisk by grundlagt af "De ældste", en overlegen race fra rummets mørke; Samlingen…
  Læs mere
 • Danske slægtsromaner

  Barnet fra Thy

  Af Maria Helleberg

  Barnet fra Thy

  Tredje selvstændige bind i Hellebergs medrivende, autofiktive slægtssaga er nået til forfatterens egen barndom i 1960’erne i en dysfunktionel familie.
  Læs mere

  Kærlighedens år

  Af Johanne Mygind

  Kærlighedens år

  Imponerende og velskrevet debutroman om tre generationer af kvinder, jagten på at finde sig selv, frihed, lighed og prisen for det hele.
  Læs mere

  Det er de danske som flygter

  Af Lise Ringhof og Erik Valeur

  Det er de danske som flygter

  Yderst velskrevet, velresearchet og eftertænksom slægtsroman om familien Brinch og hele Danmarks historie i første halvdel af 1900-tallet.
  Læs mere

  Højsangen fra Palermovej

  Af Annette Bjergfeldt

  Højsangen fra Palermovej

  Annette Bjergfeldts romandebut er en aldeles fremragende, vild, fabulerende og velskrevet roman om jagten på den store kærlighed.
  Læs mere

  En lykkelig slutning

  Af Maren Uthaug

  En lykkelig slutning

  Nekrofili, medlidenhedsdrab, overtro og gengangere er blot nogle af emnerne i Uthaugs fabulerende slægtsroman. Det bliver aldrig det samme at gå til begravelse igen.
  Læs mere

  Søstrene fra Thy

  Af Maria Helleberg

  Søstrene fra Thy

  Fortsættelsen om kvinderne fra Thy giver et fint tidsbillede og en medrivende og nuanceret beskrivelse af to søstre og deres forskellige livsforløb.
  Læs mere

  Om hundrede år

  Af Anna Elisabeth Jessen

  Om hundrede år

  Anna Elisabeth Jessen, der har en baggrund som dokumentarist, skildrer en sønderjysk slægt gennem flere generationer med følgerne af Første Verdenskrig som den røde tråd.
  Læs mere

  Vi kunne alt

  Af Merete Pryds Helle

  Vi kunne alt

  Det er bevægende og rystende at læse om Merles udsatte opvækst i 70’erne. Hendes næsten ubærlige oplevelser vækker skyld og skam, men det lyriske sprog løfter romanen.
  Læs mere

  Mørkekammeret

  Af Camilla Hjørnholm Olsen (f. 1975)

  Mørkekammeret

  Velskrevet roman om politiske og religiøse ståsteder. Og om ensomheden som grundvilkår i tilværelsen.
  Læs mere

  I dine øjne

  Af Malene Ravn (f. 1971)

  I dine øjne

  En bevægende slægts- og Danmarkshistorie om at være født som et uægte barn og om altid at føle sig anderledes og uønsket.
  Læs mere

  Johns saga

  Af Torben Munksgaard

  Johns saga

  En gribende saga-roman om kærligheden, alderdommen og smerten med en bismag af Gammel Dansk og Hallgrimúr Helgasson.
  Læs mere

  Folkets skønhed

  Af Merete Pryds Helle

  Folkets skønhed

  'Folkets skønhed' er et hovedværk i Merete Pryds Helles forfatterskab og tegner et unikt portræt af Danmark i den 20. århundrede.
  Læs mere

  En anden gren

  Af Jesper Wung-Sung

  En anden gren

  Personlig, gribende og velskrevet slægtshistorie fyldt med atmosfære og fortalt med stor indlevelse i et sansemættet og malende sprog.
  Læs mere

  Kvinderne fra Thy

  Af Maria Helleberg

  Kvinderne fra Thy

  Helleberg vender blikket mod sin egen slægtshistorie og beskriver sin oldemor og mormor så levende, at man næsten synes, man kender de to stærke kvinder.
  Læs mere

  Hvor der er fugle

  Af Maren Uthaug

  Hvor der er fugle

  Medrivende slægtsroman fra et vindblæst Norge om blodskam, familiehemmeligheder, ulykkelig kærlighed og længslen efter et andet liv.  
  Læs mere

  Æg

  Af Morten Ramsland

  Æg

  Ramsland serverer forrygende og forrykte fortællinger fra 1300-tallets Fyn, hvor overtroen styrer almuens liv. 
  Læs mere

  Christas to forlovelser

  Christas forlovede vender ikke tilbage fra 1. verdenskrig. I stedet bliver hun gift med hans soldaterkammerat og kommer til at leve et overklasseliv i Kolding. Som enke finder hun…
  Læs mere

  Abelone på Bangsbo

  Af Bent Haller

  Abelone på Bangsbo

  Velfortalt, veloplagt og meget underholdende roman om herskab og tjenestefolk på det farverige Bangsbo Gods i Nordjylland.
  Læs mere

  Desertørerne

  Af Kim Blæsbjerg

  Desertørerne

  En familieejet storkoncern i international vækst er rammen for fortællingen om to unge mænd, der begge er involveret i virksomheden på hver sin måde. En fortælling om et Danmark i…
  Læs mere

  Vi, de druknede

  Af Carsten Jensen

  Vi, de druknede

  Her er skibskatastrofer, død, had og længsel. Historier om helte og skurke i en sjældent vellykket cocktail af en storslået generationsroman om Marstal og de syv verdenshave.
  Læs mere

  Apropos Opa

  Af Julia Butschkow

  Apropos Opa

  Med sproglig præcision, afdæmpet ironi og ømhed skildrer Julia Butschkow i Apropos Opa en ung kvindes undersøgelse af sammenhængen mellem sin egen historie og sin farfars fortid…
  Læs mere

  Familien Bruchfontane

  Af Keld Conradsen

  Familien Bruchfontane

  Underholdende slægtsroman fra mellemkrigstidens Sønderjylland, som giver indblik i den industrielle udvikling i Danmark – og lyst til at læse mere fra samme skuffe.
  Læs mere

  En engel bag øret

  Af Sally Altschuler

  En engel bag øret

  Slægtsroman om livet i forfatterens jødiske familie i en landsby i Rusland og om slægtens historie fra midten af 1800-tallet og frem til farfaren kommer til Danmark i 1912
  Læs mere

  Stella

  Af Per Gammelgaard

  Stella

  Hvis ikke du har læst bøger af Per Gammelgaard før, så er det nu, du skal starte! Stella er en fin blanding af slægts- , kvinde- og kunstnerroman, fortalt med respekt, indlevelse…
  Læs mere

  Mindet

  Af Vibeke Grønfeldt

  Mindet

  Livet på landet i Danmark i begyndelsen af 1900-tallet, som det opleves af pigen Agate, der fortæller om forældre og søskende, tildragelser på egnen, hverdagen på gården
  Læs mere

  I min tid

  Af Vibeke Grønfeldt

  I min tid

  Lillepigen Agate fra 'Mindet' lever nu sit stridbare voksenliv. Læs med og lær om kvindeliv, bondestædighed og poesi. 2. del af Mindet
  Læs mere

  Indretningen

  Af Vibeke Grønfeldt

  Indretningen

  Agate lever videre i Grønfeldts uimodståelige univers, lever helt og fuldt.
  Læs mere

  Den ottende bonde

  Af Bent Haller

  Den ottende bonde

  Bent Haller beskriver et dansk bondesamfunds nyere historie i denne gribende og rystende roman. En roman om magt, svigt og skyld af allerværste slags.  
  Læs mere

  Fata Morgana

  Af Gerda Hauge Nielsen

  Fata Morgana

  "Vi mener ikke ret meget ud fra en overbevisning længere. Vores meninger er reduceret til et sæt værktøj som vi kan opnå social anseelse med." - Fata Morgana
  Læs mere

  Juttas år

  Af Jette Kjærboe

  Juttas år

  "Kære Albertine - kære søde faster" sådan begynder den meget underholdende, morsomme og fascinerende historie om beboerne i Flakhavn i det sydfynske øhav.
  Læs mere

  Den amerikanske sømand

  At der går døde folk i klitterne ved Skagen er et faktum. Karsten Lund vækker dem til live og gør det fremragende.
  Læs mere

  Serafia

  Af Anne Marie Løn

  Serafia

  Bajere, bandeord og beverdinger er nogle af elementerne i Serafia, men også præcise skildringer af miljø og af mennesker med lavstatus i dagens Danmark.
  Læs mere

  Burgundia

  Af Hans Henrik Møller

  Burgundia

  'Burgundia' er en leksikalsk beskrivelse af Bornholms geografi og en krønike om slægterne Holm og Lind fra 1872-1958, fortalt i en vekslen mellem fornuft og følelse.
  Læs mere

  Strømme

  Af Vagn Predbjørn Jensen

  Strømme

  Slægtsroman fra Sydfyn i slutningen af det 19; århundrede -  Kirsten, som kommer fra trange kår, oplever nok forelskelsen, men ikke kærligheden, og må leve en hård tilværelse…
  Læs mere

  Regnskab

  Af Vagn Predbjørn Jensen

  Regnskab

  Kirsten og Jens Sørensens børn får en meget forskellig opvækst -  Vi møder dem ved befrielsen og får derefter oprullet de skæbner, der har ført til deres valg af side.
  Læs mere

  Hundehoved

  Af Morten Ramsland

  Hundehoved

  Ligesom kubismen ikke lod sig nøje med ét perspektiv på tingene beskriver Ramsland på samme måde virkeligheden som undvigende og flertydig i slægtskrøniken 'Hundehoved'. 
  Læs mere

  Understrømme

  Af Hanne Richardt Beck

  Understrømme

  En gammel brun kuffert med familiepapirer sætter en fortælling i gang om Martin Ørums slægt og fire generationer i et Danmark, som de fleste genkender i deres egen slægts historie.
  Læs mere

  Mærkedage

  Af Jens Smærup Sørensen

  Mærkedage

  Slægtsroman om de to førende familier i landsbyen Staun fortalt gennem en konfirmation i 1934, et sølvbryllup i 1967 og en 60-års fødselsdag i 2003.
  Læs mere