Profil
AfJette S. F. Holst

Medlem i

12 år 1 måned
Bibliotekar på Horsens Bibliotek. Læser meget blandet lige fra gode gys over historiske romaner til science fiction og chick lit.

Seneste anmeldelser af Jette S. F. Holst

Hov, et egern! : forstå psykologien bag din digitale tjekkeadfærd - og få gode ideer til at ændre den

Anders Colding-Jørgensens bog om psykologien bag vores digitale adfærd er en letlæst og tankevækkende læseoplevelse uden løftede pegefingre.

Ivalu

Tragisk og smuk fortælling om incest og misbrug i en lille grønlandsk bygd. Dürr og Hornemans tegneserie er et stærkt værk om et svært emne.

Hviskeren

Ragna Riegel arbejder i butikken Europris og bor alene i sit barndomshjem. Hendes forældre er døde, og hendes eneste søn er flyttet til Berlin, så ud over det lejlighedsvise jule-…

Overleveren

Jeg var kong Knuds mand, og efter hans død knyttede jeg min skæbne til jarl Godwin af Wessex. I en menneskealder kæmpede han og jeg for England. For at holde landet samlet og…

Jeg er Sif

For fire år siden blev Sif Magnisdóttir voldtaget og næsten dræbt i en gyde på Christianshavn. Siden har hun levet med invaliderende psykiske eftervirkninger og frygtet den dag,…

Tidskisten

Udenfor raser en farlig verden, men inde i deres kasser ligger menneskene uberørt af tidens gang. Den økonomiske krise blev uoverstigelig, krigene for mange og klimaet for truende,…
q

Andet indhold af Jette S. F. Holst

 • Artikel

  Horror på krimimessen – interviews

  Interviews med Henrik S. Harksen, Steen Langstrup og Mathias Clasen.

  Krimimessen i Horsens står lørdag eftermiddag d. 4. april i gysets tegn. I den forbindelse har jeg fået lov til at lave et mini mail-interview med tre af deltagerne.

  Henrik S. Harksen:

  Vil du kort præsentere dig selv og din forbindelse til horrorgenren?

  Læs mere
 • Artikel

  Horror på Krimimessen – en nørds bekendelser

  Jeg elsker gys! Og da jeg er en voksen kvinde, får jeg ofte lidt underlige blikke, når jeg afslører denne ”last”. Heldigvis er jeg ikke alene om min fascination, og på Krimimessen i Horsens kan jeg få afløb for den lørdag eftermiddag, hvor der står gys og gru på programmet.

  Læs mere
 • Artikel

  Kan horror virkelig være litteratur?

  I Danmark betragtes horror ofte som enten noget kun for børn eller som en underlødig genre med fokus på blod og monstre.

  I Danmark læses der mange krimier, ligesom blodige spændingsromaner og seriemorderthrillers glider ned i en lind strøm. Men ændres genren til horror (som mange herhjemme kalder gys), så vil langt de fleste betakke sig for at læse så meget som en linje. Herhjemme betragtes horror nemlig meget ofte som enten noget kun for børn eller som en underlødig genre med fokus på blod og monstre.

  Læs mere
 • Blog

  Stephen King – mine fem bedste læseoplevelser

  Jeg har været fan af Stephen King, siden jeg læste min første bog af ham som teenager. Det var romanen ”Slutspil”, som jeg læste en varm sommerdag, men alligevel fik kuldegysninger af, og som gentagne gange fik mig til at kigge over skulderen under læsningen for lige at sikre mig, at jeg stadig var alene.

  Læs mere
 • Slægtsromaner fra hele verden

  Pachinko

  Af Min Jin Lee

  Pachinko

  Stor og betagende fortælling om en koreansk familie gennem fire generationer. Om kultur, traditioner og det at leve som udstødt og foragtet.
  Læs mere

  Vita

  Af Melania G. Mazzucco

  Vita

  En stor episk slægtsroman og udvandrersaga, der på smukkeste vis blander facts og fiction til en realistisk, rå og brutal, men også øm og medrivende fortælling.
  Læs mere

  Hjemfærd

  Af Yaa Gyasi

  Hjemfærd

  Fantastisk debutroman om to halvsøstre og deres slægt igennem syv generationer. En gribende og medrivende historie, som må blive en af de helt store succeser.
  Læs mere

  Åndernes hus

  Af Isabel Allende

  Åndernes hus

  Den internationale bestseller af Isabel Allende om fire generationer sideløbende med Chiles omskiftelige historie i 1900-tallet. Filmatiseret i 1993 af Bille August under titlen…
  Læs mere

  Huset ved moskeen

  Af Kader Abdolah

  Huset ved moskeen

  En stærk slægtsfortælling om iranere, der som ofre eller bødler slynges ind i centrale begivenheder under Irans revolution.
  Læs mere

  Vilde svaner

  Af Jung Chang

  Vilde svaner

  Det er en historie om stort mod - om en familie, som trods alle vanskeligheder og farer holder sammen og elsker hinanden - om, hvordan et land udvikler sig, selv når alle odds er…
  Læs mere

  Årene med Laura Díaz

  Af Carlos Fuentes

  Årene med Laura Díaz

  'Årene med Laura Diaz' er en fremragende mexicansk roman; på én gang en slægtskrønike om en tysk-mexicansk familie og en fortælling om Mexicos historie i det 20. århundrede.
  Læs mere

  Og bjergene gav genlyd

  Af Khaled Hosseini

  Og bjergene gav genlyd

  Stærk og bevægende familiehistorie fortalt gennem flere generationer – fra Kabul og Paris til Californien og det græske øhav. ’Og bjergene gav genlyd’ er en rørende fortælling, der…
  Læs mere

  Damekupeen

  Af Anita Nair

  Damekupeen

  5 kvinder mødes i togets "Damekupé"; hver har de deres egen dramatiske historie at fortælle, som handler om værdighed og selvrespekt i nutidens Indien - om at undgå vanære og…
  Læs mere

  Og vi kom over havet

  Af Julie Otsuka

  Og vi kom over havet

  Uforglemmelig, rørende og stærk roman om japanske kvinder, som rejser til USA for at blive gift med mænd, de kun kender fra breve.
  Læs mere

  Du lovede, vi skulle hjem

  Rushy Rashid har skrevet en spændende og fængslende roman om den længsel mod hjemlandet som hendes forældre og andre førstegenerationsindvandrere lever med i deres nye land.
  Læs mere

  Aften hele dagen

  Af Preeta Samarasan

  Aften hele dagen

  Lyrisk malaysisk familiedrama fra midten af det 20. århundrede og frem. Læs den!!!
  Læs mere

  Brændte skygger

  Af Kamila Shamsie

  Brændte skygger

  Får det det da aldrig ende? Fængslende roman om hvordan krig og konflikter spiller ind i 2 familiers hverdag gennem 3 generationer.
  Læs mere
 • Slægtsromaner fra Vesten

  De rejsende

  Af Regina Porter

  De rejsende

  Usentimental og generøs slægtsroman om en sort og en hvid familie i USA fra 1950’erne til 2010 spiller på mange strenge med humor som en forsonende kraft.
  Læs mere

  Sommerfugleværelset

  Af Lucinda Riley

  Sommerfugleværelset

  En pige, hendes far og de ubrydelige bånd, der består gennem livet og døden, er omdrejningspunkterne i dette familiedrama. Velfortalt, storladen og fantastisk historie.
  Læs mere

  Søsterklokkerne

  Af Lars Mytting

  Søsterklokkerne

  Stor og medrivende nordisk slægtsroman rummer det hele: kærlighed, drama, historie og tro. 
  Læs mere

  Inden vi blev jeres

  Af Lisa Wingate

  Inden vi blev jeres

  Gribende roman baseret på virkelige hændelser om en sort periode i adoptionens historie, hvor børnehjemslederen Georgia Tann stod i spidsen for organiseret kidnapning af tusindvis…
  Læs mere

  Sønner

  Af Philipp Meyer

  Sønner

  Med afsæt i familien McCullough er denne storladne roman både en slægtshistorie om penge, magt og familie. Samtidig giver den en historisk skildring af staten Texas.
  Læs mere

  De syv søstre

  Af Lucinda Riley

  De syv søstre

  Riley har skrevet endnu en storslået historie, som er første del af en ny seriebaseret på legenden om stjernebilledet De syv søstre.
  Læs mere

  Her var en mand

  Af Jeffrey Archer

  Her var en mand

  Jeffrey Archer sætter et flot punktum i sin stærkt underholdende og dramatiske saga om familierne Barrington og Clifton.
  Læs mere

  Giganternes fald

  Af Ken Follett

  Giganternes fald

  Første bind i en planlagt trilogi om det 20. århundrede. Bogen er bygget op omkring konflikterne før og under 1. verdenskrig og tager udgangspunkt i fem meget forskellige familier.
  Læs mere

  Huset ved nattens ende

  Af Catherine Banner

  Huset ved nattens ende

  Fantastisk fortælling om en familie gennem et turbulent århundrede på en lille ø på kanten af Europa.
  Læs mere

  Mussolini-kanalen

  Af Antonio Pennacchi

  Mussolini-kanalen

  Farverig og fandenivoldsk familiekrønike for italofile og historienørder. Bag den veloplagte fortællestil gemmer sig en gribende beretning om bøndernes vilkår før, under og efter…
  Læs mere

  Alt bliver oplyst

  Af Jonathan Safran Foer

  Alt bliver oplyst

  En tragisk, komisk, sprudlende russisk-jødisk roman, skrevet af en helt ung amerikaner. 
  Læs mere

  Flugten til Amerika

  Af Irene Dische

  Flugten til Amerika

  En dejlig, livsbekræftende roman om familien Rother fortalt af den bramfrie mormor, som må flygte fra Tyskland til USA med sin jødiske mand under Hitlers regime.
  Læs mere

  Hr. Isakowitz' skat

  Af Danny Wattin

  Hr. Isakowitz' skat

  Barsk og sørgmunter roman om en rejse fra Sverige tilbage til familiens jødiske rødder i Tyskland og Polen.
  Læs mere

  I tider med aftagende lys

  Slægtsroman, som over fire generationer og store historiske begivenheder beretter om den tysk-russiske familie Umnitzer, som vender hjem til det nye DDR for at være med til at…
  Læs mere

  Løgn og trolddom

  Af Elsa Morante

  Løgn og trolddom

  Morantes klassiker om den unge Elisa, som mister sin adoptivmor og begynder at fortælle familiens livshistorie. Denne syditalienske krønike er en læseerfaring af de store.
  Læs mere

  Alt må vige for natten

  Af Delphine de Vigan

  Alt må vige for natten

  I 2008 begik Delphine de Vigans mor selvmord. ’Alt må vige for natten’ er et sublimt romanportræt af en skrøbelig kvinde skrevet af en datter, der prøver at finde årsagerne.
  Læs mere

  En sang fra fortiden

  Af Katherine Webb

  En sang fra fortiden

  Smuk, gotisk og levende kærlighedsroman, som ganske langsomt kryber ind under huden på sin læser og fortæller en rørende historie om kunst og forbudt og fornægtet kærlighed.
  Læs mere
 • Dansk Science Fiction

  Månen over Øen

  Af Anne-Marie Vedsø Olesen

  Månen over Øen

  Hvad sker der med os, når vi ikke længere kan mærke os selv for bare skærm? Anne-Marie Vedsø Olesen tager et kig i krystalkuglen og giver os svaret i tankevækkende, poetisk roman.
  Læs mere

  Hundehjerte

  Af Gurli Marie Kløvedal

  Hundehjerte

  Tankevækkende debutroman reflekterer over kærlighedens natur og vores forhold til teknologien.
  Læs mere

  Mørke

  Af Torben Pedersen (f. 1971)

  Mørke

  Dansk science fiction-roman om menneskehedens fremtid og kontakt med ikke-jordiske livsformer. Den omfangsrige og komplekse fortælling er ikke let at gå til, men absolut læseværdig…
  Læs mere

  Exnihilo

  Af Publius Enigma

  Exnihilo

  Dansk science fiction roman af imponerende høj kvalitet. Historien foregår i rummet og på en ødelagt jordklode og indeholder en lang række af genrens klassiske elementer.
  Læs mere

  De ansatte

  Af Olga Ravn

  De ansatte

  Med sit unikke bidrag til science fiction-genren beviser Olga Ravn endnu engang, at hun er en af dansk litteraturs stærkeste nye stemmer.
  Læs mere

  Rynkekneppesygen

  Af Peter Adolphsen

  Rynkekneppesygen

  Peter Adolphsens veloplagte og humoristiske science fiction-roman om en grotesk sygdomsepidemi i kølvandet på en ruminvasion driver af aktualitet og absurditet.
  Læs mere

  År 9 efter Loopet

  Af Peter Adolphsen

  År 9 efter Loopet

  Palle alene i verden - nu for voksne. Mark er tilsyneladende det eneste levende menneske tilbage i verden. Eller er han? Sjov og velskrevet roman om en verden i loop.
  Læs mere

  Rygtet om hendes død

  Kasper Hoff har skrevet en veldrejet, satirisk sci-fi-roman, der stiller etiske spørgsmål og underholder.
  Læs mere

  Happy Nation

  Af Christian Kaarup Baron

  Happy Nation

  Tankevækkende dansk debutroman om IT-teknologi, virtual reality, overvågning og kontrol. Historien er udformet som en elegant krimi og et særdeles skræmmende…
  Læs mere

  7 Sydøst

  Af Hanne Richardt Beck

  7 Sydøst

  Dyster fremtidsvision om en verden, der ligner vores, men hvor klimaforandringer og et anderledes menneskesyn har dannet grobund for et næsten totalitært samfund.
  Læs mere

  Destin II – Snefuglen

  Af Danny Biltoft Davidsen

  Destin II – Snefuglen

  Anden del af science fiction eventyret byder også på gedigen og spændende rum-action med fuld fart. Forfatteren kan sit kram, og det er særdeles god underholdning.
  Læs mere

  Destin - seerkrystallen

  Af Danny Biltoft Davidsen

  Destin - seerkrystallen

  Så er der dømt sci-fi action for alle pengene. Herligt at der igen er begyndt at udkomme gedigen og underholdende science fiction på dansk.
  Læs mere

  Mitose

  Af Kristian Byskov

  Mitose

  Kristian Byskovs prisvindende debutroman 'Mitose' er en fortumlet sci-fi-sump af kroppe, der tilpasser sig en ny virkelighed.  
  Læs mere

  Berlin 404

  Af Thomas Clemen

  Berlin 404

  Et biluheld forhindrer Berlinmurens fald og DDR lukker sig helt fra omverdenen; Den unge it-ekspert Jacob Blau skal mange år senere undersøge, om en togkatastrofe er en vestlig…
  Læs mere

  Langs smertegrænsen

  Af Thomas Clemen

  Langs smertegrænsen

  Thriller med et internationalt plot, hvor en kunstigt fremstillet virus potentielt som en moderne pest truer med at udslette alle af arabisk herkomst.
  Læs mere

  Den danske borgerkrig 2018-24

  Af Kaspar Colling Nielsen

  Den danske borgerkrig 2018-24

  Fabulerende, absurd og fantastisk. ’Den Danske Borgerkrig 2018-24 er en genial beskrivelse af vores samtid og et velfærdssamfund i dyb krise.
  Læs mere
  Default Image

  Mount København

  Af Kaspar Colling Nielsen

  Mount København

  17 fremragende, foruroligende, fantastiske fortællinger fra en hovedstad under kraftig forvandling. Velkommen til en guidet tour på Mount København.
  Læs mere

  Glitch

  Af Peter Dreyer

  Glitch

  Dansk science fiction med thrillerelementer, som på flotteste vis blander fakta og fiction. Plottet er smart og tankevækkende – tænk nu hvis….
  Læs mere
  Default Image

  Hans Broges Bakker

  Af Christian Haun

  Hans Broges Bakker

  Lille roman om et Danmark, der som vasalstat i over 30 år har været en del af et stortysk rige, styret fra Berlin.
  Læs mere

  Forår på Ansar

  Af Ib Johansen

  Forår på Ansar

  13 fremtidsfortællinger og science fiction-noveller; Samfundet, hverdagsmennesket og dagligdagen ude i fremtiden er centrale temaer for novellerne, og bogen egner sig godt til…
  Læs mere

  Syndfloden og storbyen

  Af Nikolaj Johansen

  Syndfloden og storbyen

  Spændende og velskrevet thriller der tager læseren med til et regnfyldt Odense og tættere på udødeligheden.
  Læs mere

  Mimesis

  Af Thomas Kampmann Olsen

  Mimesis

  Den meget ambitiøse debutroman skildrer en umenneskeliggjort virtuel verden og er samtidig en smuk kærlighedshistorie.
  Læs mere

  Solar

  Af Brian Roland Larsen

  Solar

  Året er 3617 og menneskeheden kæmper en desperat kamp mod en indtrængende, langt overlegen race, men splid og kævl mellem politikerne gør situationen nærmest håbløs
  Læs mere

  Fort Europa

  Af Freddy Milton

  Fort Europa

  En dystopi, som dog ikke lader alt håb ude. Fort Europa indeholder mange vink til læseren om, at der er ting, vi skulle tage at ændre på nu - måske er det ikke for…
  Læs mere

  Verdensfortællerne

  Af Dan Mygind

  Verdensfortællerne

  Vellykket dansk science fiction om tankekontrol og hjernemanipulation udformet som en solid spændingsroman.
  Læs mere

  Det kinesiske værelse

  Af Rune Nielsen

  Det kinesiske værelse

  I en fremtidig verden degraderes Hector Lesür fra sin stilling som sikkerhedschef i Ministeriet for Videnskab og Teknologi; I sin søgen efter en forklaring på degraderingen opdager…
  Læs mere

  Minerne på Orthomyx og andre SF noveller

  Science fiction-noveller, især med et humoristisk islæt, hvor der leges med virkelighedens natur, rumvæsener og andre af genrens klassiske temaer
  Læs mere

  Universet der slingrede

  Af Jan Rasmussen

  Universet der slingrede

  Science fiction. Rumagent Ralk Znor bliver af sine overordnede sendt ud på en mission for at undersøge, hvad der er sket med 9 forsvundne Jol-dværge fra planeten Asdehr.
  Læs mere

  Kolonien

  Af Pierre Robert

  Kolonien

  Den 10. september 1984 forsvinder den 33-årige dansker Martin Damgaard sporløst. I 2006 rejser den unge canadier Pierre Robert til Danmark og påstår at han er Martins søn. Han…
  Læs mere

  Samlemappe no. 1

  Af Hannah Lutz ... [et al.]

  Samlemappe no. 1

  Kollektiv katastroferoman - I en ikke så fjern dystopisk fremtid får en arkivar ved et tilfælde adgang til et hemmeligt arkiv; I arkivet gemmer sig flere fortrolige mapper om…
  Læs mere

  Faderens sønner og andre SF noveller

  Science fiction-noveller, 14 noveller med temaer som samfundet, hverdagsmennesket i fremtiden, mødet med fremmede racer og rejser i rummet
  Læs mere

  Ambrosia, Live

  Af A. Silvestri

  Ambrosia, Live

  Begyndelser og undergange er temaerne i denne sprogligt flotte dobbeltroman fra A. Silvestri.
  Læs mere

  Blå lys

  Af Jon Brændsgaard Toft

  Blå lys

  I Aarhus findes flere mærkeligt indskrumpede lig på få dage; Kommissær Jens Thorstrup følger sammen med sit team og journalisten Rebecca Laursen et spor, der peger mod Risø,…
  Læs mere

  Den afskyelige

  Af Charlotte Weitze

  Den afskyelige

  Kærlighed, overlevelse og fanatisme væves sammen i Charlotte Weitzes roman, der leverer et humoristisk men alvorligt indspark i klimadebatten.
  Læs mere
 • Udenlandsk horror efter 2009

  Kold karantæne

  Af David Koepp

  Kold karantæne

  Science fiction. Bioterror-eksperten Ricardo får begravet en dødsensfarlig muterende organisme ved at fryse den ned under en militærbase. Men en dag slipper organismen ud og han må…
  Læs mere

  Bird box

  Af Josh Malerman

  Bird box

  Årets mest uhyggelige bog er et nervepirrende post-apokalyptisk mareridt, hvor enhver overlevelse afhænger af, at øjnene intet ser.
  Læs mere

  Små hænder

  Af Andrés Barba (f. 1975)

  Små hænder

  En snigende rædsel griber enhver læser af spanske Andrés Barbas kortroman om barndomstraumer, sorg og tabt uskyld.
  Læs mere

  Rovdyrenes klub: Bogeyman

  Af Valérie Mangin & Steven Dupré

  Rovdyrenes klub: Bogeyman

  Historisk tegneserie af fineste karat. Den grumme og fængslende historie er et fint eksempel på, at den ”rigtige” tegneserie stadig findes.
  Læs mere

  Menneskehavn

  Af John Ajvide Lindqvist

  Menneskehavn

  6-årige Maja forsvinder sporløst, og familien går i opløsning -Hendes far, Anders vender tilbage til skærgårdsøen for at lede efter sandheden - Øen gemmer på flere historier…
  Læs mere

  Blodrus

  Af Sebastiá Alzamora

  Blodrus

  En gotisk fortælling om menneskets grusomhed, kampen mellem det gode og det onde, der udspilles under den spanske borgerkrig
  Læs mere

  Høstens engle

  Af Alden Bell

  Høstens engle

  Zombier og andre grusomheder har lagt USA øde; Den unge pige Temple tager på en rejse gennem forfaldet med en morder i hælene og en tumpe ved sin side
  Læs mere

  De tolv

  Af Justin Cronin

  De tolv

  Vi er 100 år ude i fremtiden. Det Amerika, vi kender, er gået under. De få overlevende bor i små bysamfund, mens vampyrerne hærger om natten. Men vores helte har måske en løsning…
  Læs mere

  Den første

  Af Justin Cronin

  Den første

  Første del af spændingstrilogi om et post-apokalyptisk verdenssamfund, der spænder over 1000 år. Indeholder vampyrer og et helt unikt menneske som verdens måske sidste håb
  Læs mere

  Ghost House 2.0

  Af Arne Dahl

  Ghost House 2.0

  Produceren af en TV-serie om spøgelsesramte huse forsvandt efter 12 afsnit, og under sin forberedelse af Ghost House 2.0 kommer den nye producer Mikaela på sporet af en mystisk…
  Læs mere

  Den sidste varulv

  Af Glen Duncan

  Den sidste varulv

  Jake Marlowe, en 200 år gammel varulv, er ved at indstille sig på døden; Han jagtes fra alle sider, men finder modet til at kæmpe mod overmagten, da han opdager, at han ikke er…
  Læs mere

  Ting vi mistede i ilden

  Af Mariana Enriquez

  Ting vi mistede i ilden

  Ting vi mistede i Ilden er fortællinger fra det moderne Argentina. Om kvinder der sætter ild til sig selv i protest mod hustruvold, teenagere der drikker sig sanseløse under…
  Læs mere

  Splinten

  Af Sebastian Fitzek

  Splinten

  At kunne slette fortiden og begynde livet forfra lyder som en drøm. Marc tager imod tilbuddet, men fortryder og kan ikke undslippe.
  Læs mere

  Forskanset bag muren

  Af Rhiannon Frater

  Forskanset bag muren

  I Texas har Jenni og Katie efter zombieudbruddet forskanset sig med en lille gruppe andre overlevende; Men efterhånden som presset på gruppen stiger både pga de tilstrømmende…
  Læs mere

  De første dage

  Af Rhiannon Frater

  De første dage

  To kvinder må sammen kæmpe for overlevelse, da verden omkring dem opløses i kaos, og frådende zombier kaster sig over alt levende; Farerne lurer overalt, og selv udstyret med våben…
  Læs mere

  Nattens skygge

  Af Deborah Harkness

  Nattens skygge

  Heksen og historikeren Diana Bishop rejser sammen med sin mand, der tilhører en vampyrslægt tilbage i tiden til England år 1590; De er på jagt efter et vigtigt dokument om alle…
  Læs mere

  Heksenat

  Af Deborah Harkness

  Heksenat

  Vidunderlig og fortryllende fantasy for voksne - en historie om hekse, vampyrer, dæmoner og mennesker spundet ind i medrivende historie om et forhekset gammelt manuskript og…
  Læs mere

  Dødt løb

  Af Charlaine Harris

  Dødt løb

  Tankelæseren Sookie Stackhouse lever i en verden med vampyrer og varulve; en verden hvor det ofte kan være svært at kende ven fra fjende, men denne gang bliver det personligt, da…
  Læs mere

  Darlah

  Af Johan Harstad

  Darlah

  Et par år ude i fremtiden. NASA udskriver en konkurrence, hvor tre teenagere kan komme med en ekspedition til månen. Men alt er ikke som det skal være på månen, og snart…
  Læs mere

  Horn

  Af Joe Hill

  Horn

  Da unge Ignatius Perrish en morgen vågner med horn og har fået en overnaturlig evne til at få alle til at krænge deres inderste ud, kan han opklare det mord på kæresten, han selv…
  Læs mere

  Johannes Cabal. Nekromantikeren

  Af Jonathan L. Howard

  Johannes Cabal. Nekromantikeren

  Johannes Cabal er en højt begavet, men ensom videnskabs mand. Han har solgt sin sjæl til Djævlen, men nu vil han have den tilbage og stiger ned i Helvede.
  Læs mere

  Anstalten

  Af Stephen King (f. 1947)

  Anstalten

  Stephen King finder tilbage til rødderne i denne kuldegysende roman om børn med overnaturlige evner og frygtelige eksperimenter i et hemmeligt og topsikret institut.
  Læs mere

  Doktor søvn

  Af Stephen King

  Doktor søvn

  Underholdende, spændende men ikke så uhyggelig. Den længe ventede fortsættelse til Ondskabens hotel lever ikke helt op sin forgænger, men det synes næsten også umuligt.
  Læs mere

  De uskyldige

  Af Dean Koontz

  De uskyldige

  Skjult under jorden lever Addison Goodheart i ensomhed; Synet af ham bringer det onde frem i folk, der straks vil slå ham ihjel; Da han en dag støder på Gwyneth, møder han en…
  Læs mere

  En bøn til Odd

  Af Dean R. Koontz

  En bøn til Odd

  Grillkokken Odd Thomas med de synske evner er sammen med den gravide Annabelle gæster i et palæ, hvor der foregår mystiske ting, der bl.a. involverer monstre og tidsrejser
  Læs mere

  Aske og ødelæggelse

  Af Jonathan Maberry

  Aske og ødelæggelse

  Den unge Benny udvikler sig som menneske, og i en post-apokaplytisk zombie-udfordret verden søger han at finde tilbage til resterne af den civilisation vi kender Samhørende: Råd og…
  Læs mere

  Råd og fordærv

  Af Jonathan Maberry

  Råd og fordærv

  I en post-apokalyptisk verden forårsaget af zombier udsletter den 15-årige Benny zombier i broderens firma; Han erfarer, at monstre findes såvel blandt de levende som de levende…
  Læs mere

  Feberdrøm

  Af George R. R. Martin

  Feberdrøm

  I 1850'erne ønsker Kaptajn Abner Marsh at have den hurtigste hjuldamper på Mississippi, så da han får et tilbud af den mystiske aristokrat, Joshua York, der vil kunne opfylde…
  Læs mere

  I morgen er alt mørkt : Brages historie

  Brage er en helt almindelig teenager i Norge; En dag kommer der oplysninger om, at Japan er plaget af en farlig parasit, som får folk til at gå amok og slå hinanden…
  Læs mere

  Syge Sjæle

  Af Kristina Ohlsson

  Syge Sjæle

  Spænding, uhygge og ondskab. Krimiforfatteren Kristina Ohlsson har skrevet en gyser, som kræver gode nerver.
  Læs mere

  Ud af mørket

  Af Frank Peretti

  Ud af mørket

  En kvinde med dunkel fortid og stærke psykiske kræfter og den kristne forsamling i en lille amerikansk by bliver centrum i et grusomt opgør mellem det ondes dæmoner og det godes…
  Læs mere

  Stallo

  Af Stefan Spjut

  Stallo

  I Lapland vrimler det med overnaturlige væsener, og kryptozoologen Susso Myrén kommer på sporet af en trold; Imens dyrker en isoleret sekt overnaturlige væsener, som i ny og næ har…
  Læs mere

  Højlandet

  Af Steinar Bragi

  Højlandet

  To par i 30’erne og en hund er taget på udflugt i den islandske ødemark, gennem den sorte sandørken mod højlandet. Egil og Ravn er barndomsvenner, og de har deres kærester med,…
  Læs mere

  Færgen

  Af Mats Strandberg

  Færgen

  Midt om natten, midt ude på Østersøen, truer det onde med at få overtaget på Baltic Charisma. Der er ingen steder at flygte hen. Der er ingen måder at kontakte fastlandet på.…
  Læs mere

  Den evige nat

  Af Guillermo del Toro og Chuck Hogan

  Den evige nat

  To år efter vampyr-virussen begyndte at sprede sig, er verden mørkelagt og befolkningen underlagt Herren og hans vampyrer - En lille gruppe af frihedskæmpere søger svaret på,…
  Læs mere

  Blodslaven

  Af J. R. Ward

  Blodslaven

  Den smukke kvindelige vampyr Bella kidnappes af en ond vampyrdræber; Nu er det op til Zsadist, en mandlig vampyr, der er medlem af et hemmeligt vampyrbroderskab, at finde frem til…
  Læs mere

  Jeg skal huske dig

  Af Yrsa Sigurðardóttir

  Jeg skal huske dig

  Tre venner går i gang med at restaurere et gammelt hus i en øde og forladt by på Vestislands kyst, da uhyggelige ting begynder at ske i det iskolde miljø.
  Læs mere
 • Udenlandsk horror før 2010

  Lad den rette komme ind

  Af John Ajvide Lindqvist

  Lad den rette komme ind

  Skrækroman og svensk socialrealisme kombineret med det overnaturlige – og det virker! Filmatiseret i 2008 af Tomas Alfredson under titlen "Låt den rätte komma in".
  Læs mere

  Ulvebid

  Af Dean Vincent Carter

  Ulvebid

  For 8 år siden blev Gerontius' forældre dræbt af et ulvelignende uhyre, da familien kom kørende af en bjergvej i Østrig. - Gerontius var også med i bilen, men han overlevede…
  Læs mere

  Blodets arv

  Af Kate Cary

  Blodets arv

  I sin røde dagbog beskriver menig John Shaw livet i første verdenkrigs skyttegrave; Et liv der ikke blot omfatter krigens gru, men også andre blodige og dæmoniske oplevelser
  Læs mere

  Den anden mand

  Af Peter Griffin

  Den anden mand

  John får en psykisk krise efter forældrenes død og opsøger en psykolog, der hypnotiserer ham -  Men dermed dukker også en henrettet morder op i hans sind, og morderen overtager…
  Læs mere

  Forbandelsen

  Af Johanne Hildebrandt

  Forbandelsen

  Gyserroman om arkæologen Helena Torvald, der af vanvare frisætter en dæmonisk kraft, da hun udgraver liget af en samisk kvinde som år 912 blev offer for trusler fra den tids…
  Læs mere

  Dødens jagt

  Af Joe Hill

  Dødens jagt

  En aldrende heavy-metal-stjerne har gennem karrieren samlet makabre kuriositeter. Da han får mulighed for at købe et spøgelse, går det galt
  Læs mere

  Ondskabens hotel

  Af Stephen King (f. 1947)

  Ondskabens hotel

  Drengens evne til at se gennem tid og rum bliver en forbandelse, da han magtesløs forudser, at overnaturlige kræfter vil forsøge at ødelægge familien gennem faderen.
  Læs mere

  Cujo

  Af Stephen King (f. 1947)

  Cujo

  Spændingsroman fra en lille amerikansk by i Maine om en mor og hendes lille barns uhyggelige møde med en hund, der er smittet af hundegalskab
  Læs mere

  Det onde

  Af Stephen King (f. 1947)

  Det onde

  Meterværket fra 1980’erne er igen blevet aktuelt med en ny filmatisering, og nu har nye generationer en enestående chance for at stifte bekendtskab med gyseren over dem alle.
  Læs mere

  Eksperimentet

  Af Dean R. Koontz

  Eksperimentet

  En hund og en abe er telepatisk forbundne fra forsøgsstationen, hvor de har været udsat for eksperimenter - Da aben flygter, skyer den ingen midler for at ramme hunden og dens…
  Læs mere

  Monster

  Af Frank E. Peretti

  Monster

  En thriller hvor intet er, som det udgiver sig for at være; Reed Shelton har organiseret en overlevelsestur, hyret den bedste guide, forberedt sig grundigt og glæder sig til at…
  Læs mere

  Dødebogen

  Af Douglas Preston og Lincoln Child

  Dødebogen

  FBI-agenten Aloysius Pendergast sidder uskyldig fængslet for en række seriemord, som hans diabolske og psykotiske bror Diogenes muligvis står bag
  Læs mere

  Blackwood Farm

  Af Anne Rice

  Blackwood Farm

  Quinn Blackwood beder den stærkere Lestat om at beskytte sin kære mod Goblin, der vil ødelægge dem, men Lestat vil ikke beslutte sig, før Quinn har fortalt sit livs historie
  Læs mere

  Taltos

  Af Anne Rice

  Taltos

  Tredje og afsluttende bind i den okkulte thriller-serie om 13 generationer hekse, hvoraf den sidste, Rowan Mayfair, viser sig at have helt usædvanlige evner.
  Læs mere

  Mørkeræd

  Af Thøger Birkeland

  Mørkeræd

  David tager fra storbyen til Nordsverige og slår sig ned i en hytte for at komme sin angst for mørket til livs. Men hans sind hører stemmer i natten, og langsomt suges han ind i en…
  Læs mere

  Skyggernes hus

  Af Peter Straub

  Skyggernes hus

  Forfatteren Timothy Underhills svigerinde begår pludselig selvmord, og kort efter forsvinder hendes 15-årige søn sporløst -  Begge begivenheder har forbindelse til et mystisk hus,…
  Læs mere

  Ring

  Af Koji Suzuki

  Ring

  Effektiv japansk gyser om journalisten Asakawa, der falder over en historie om fire unge studerende, som alle er døde efter at have set et mystisk videobånd.
  Læs mere

  Skumringstimen

  Af Johan Theorin

  Skumringstimen

  I begyndelsen af 1970'erne forsvinder en lille dreng sporløst på Øland Hans mor, der aldrig har fået bearbejdet sin sorg, vender 20 år senere tilbage for at forfølge nye spor,…
  Læs mere

  Varulv i g-streng

  Af Ronda Thompson

  Varulv i g-streng

  Supermodellen Lou Kinipski har succes med alt, men har også et problem: hun er varulv og har ikke styr på, hvad den side af hende gør
  Læs mere

  Fuldmånens magt

  Af Kit Whitfield

  Fuldmånens magt

  I en verden hvor 98 % af befolkningen forvandles til varulve ved fuldmåne, bliver en rutinemæssig fuldmåne-patrulje starten på opklaringen af et mord.
  Læs mere

  Skyggelandet

  Af Taichi Yamada

  Skyggelandet

  Gådefuld skildring fra Tokyo af en 47-årig manuskriptforfatters ensomme liv, der tager en afgørende vending, da han møder sine forlængst afdøde forældre, og tager sin fortid og sin…
  Læs mere
 • Klima i faglitteraturen

  Default Image

  Jorden rundt i 80 træer

  Af Jonathan Drori

  Jorden rundt i 80 træer

  Pragtværk om 80 udvalgte træarter fra hele verden, hvor tekst og illustrationer går op i en højere enhed. Kulturhistorisk formidling, når den er allerbedst.
  Læs mere

  Håb : et forsvar for fremtiden

  Af Kristian Leth (f. 1980)

  Håb : et forsvar for fremtiden

  En filosofisk fagbog. En teoretisk pageturner. Et opmuntrende opslagsværk. Leth serverer svært stof på en tilgængelig måde med det gode formål at genoplive håbet i os…
  Læs mere

  Vildt vejr

  Af Bo Fritzbøger

  Vildt vejr

  Med udgangspunkt i Københavns voldsomme skybrud i 2011, behandler bogen klimaforandringer og klimaforskning gennem tiderne og prognoserne for fremtiden.
  Læs mere

  It is not the end of the world

  Peter Adolphsen er det perfekte valg til at forfatte kataloget, der akkompagnerede SUPERFLEX’s udstilling ’It is not the end of the world’.
  Læs mere

  Intet bliver som før: kapitalisme vs. klima

  Forfatteren gør op med miljøpolitik, vækststrategier og markedsøkonomi, diskuterer manglen på effektiv indsats overfor påviste klimaforandringer og voksende ulighed og argumenterer…
  Læs mere
  Default Image

  Som gjaldt det livet : til den nye klimabevægelse

  Af Jørgen Steen Nielsen (f. 1952-06-04)

  Som gjaldt det livet : til den nye klimabevægelse

  Forfatteren kobler klimakrisen sammen med den voksende økonomiske ulighed og ser de unges klimaoprør og det spirende sociale oprør som symptom på et kriseramt demokrati samt som et…
  Læs mere

  Bæredygtig global udvikling

  Af red. Steen Hildebrandt

  Bæredygtig global udvikling

  Antologi om FN's vedtagne 17 mål for global udvikling, hvor en række forfattere og bidragydere giver deres danske vinkel på de 17 mål, der omhandler indsatsen mod…
  Læs mere

  Verdens vilde vejr : før, nu og i fremtiden

  Beskrivelse af ekstreme vejrsituationer såsom tyfoner, storme og store nedbørsmængder som er forekommet indenfor de senere år. Disse kædes sammen med den menneskeskabte globale…
  Læs mere

  Nordens flora

  Af Lennart Stenberg og Bo Mossberg (ill.)

  Nordens flora

  Et vidunderligt pragtværk om den nordiske flora. Med sine æstetisk smukke akvareller og grundige bearbejdelse af 3250 plantearter er bogen en ren nydelse for øje og sjæl.
  Læs mere