Profil
AfJette Holmgaard Greibe

Medlem i

7 år 9 måneder
Kvinde, bibliotekar, elsker fantasy, billedbøger og historiske romaner, at rejse, går MEGET op i dyrevelfærd og bæredygtighed,

Anmeldelser af Jette Holmgaard Greibe

Herbarium

En vidunderlig udforskning af planteriget og et imponerende fyrværkeri af ord og begreber, hvor leksikale artikler forgrener sig til et labyrintisk litterært værk.

Tid tak

Stress kan vise sig på flere måder, men fælles er følelsen af manglen på tid. Den historie fortæller Mette Vedsø klogt på vers, akkompagneret af Pia Halses skønne illustrationer.

Bar

Kristian Ditlev Jensen skriver eminent, nøgternt og råt om sit massive alkoholmisbrug. Romanen er blottet for selvmedlidenhed og selviscenesættelse, bar i alle henseender.

Tågen

Forrygende afslutning på trilogien om politikvinden Hulda Hermansdóttir beskriver alle kroge af den menneskelige natur og Islands særegne kølige landskab.

Indhold af Jette Holmgaard Greibe

 • Artikel

  Valhalla tegneserierne

  Historierne om de gamle nordiske guders oplevelser i og uden for Valhalla rummer mange paralleller til vores verden. Der er simpelthen ingen undskyldning, Valhalla er et must!

  Lige fra begyndelsen har Valhalla-tegneserierne været en enorm succes. Der er udkommet 15 tegneseriealbum fra det første album ‘Ulven er løs' til seriens sidste bind ´Vølvens syner'. 

  Læs mere
 • Artikel

  Ternet Ninja

  Matthesens krølede hjerne fortæller om børnearbejde, kærlighed og en hævngerrig ninjabamse i samme bog. Alle klicheer er i spil på en fuldstændig genial måde.

  Læs mere
 • Artikel

  Blixenprisen for årets børneudgivelse

  Blixenprisen for årets børneudgivelse gives til en dansk forfatter og illustrator, som skaber litteratur, der har en stærk og direkte appel til børn, og som udfordrer, bevæger og vækker til eftertanke. Årets vinder er billedbogen 'Bezunk og egernet' af Tina Sakura Bestle og Teddy Kristensen. Denne bog om sorg, savn og umage venskaber er et tydeligt eksempel på, at billedbogsmagi eksisterer.

  Læs mere