Profil
AfAnne Steen Himmelstrup

Medlem i

9 år 5 måneder
Uddannet journalist fra Journalisthøjskolen i Aarhus og cand.mag. i Litteraturhistorie fra Aarhus Universitet. Arbejder freelance som skribent, ekstern redaktør og litterær projekttype. Underviser desuden i litteratur på Krogerup Højskole, hvor jeg også bor.
Anmelderredaktør på Litteratursiden 2012-2014 og skriver stadig ind imellem til Litteratursiden på freelancebasis.

Anmeldelser af Anne Steen Himmelstrup

Indhold af Anne Steen Himmelstrup

 • Artikel

  Knuste barnehjerter og litterære konstruktioner

  Store, nordiske forfattere som Vigdis Hjorth og Kjell Westö diskuterede sandhed, fiktion og den første kærlighed på den velbesøgte litteraturfestival nORD. 

  I den store lyse bygning, Kulturværftet, på kanten af Øresund og med udsigt til både Hamlets Kronborg og Sverige har Helsingør Kommunes Biblioteker netop afholdt litteraturfestivalen nORD for andet år i træk, i år desuden med et stærkt samarbejde med Nordisk Råds Litteraturpris.

  Læs mere
 • Artikel

  En drift, en trang, en længsel

  Signe Langtved Pallisgaard er litteraturkonsulent på Gentofte Bibliotekerne, hvor hun formidler forfattere og deres bøger til publikum. Nu debuterer hun med roman Et andet sted, men hvordan er det pludselig selv at være i rollen som forfatter? Det og meget mere svarer den debuterende forfatter på i dette interview.

  Læs mere
 • Artikel

  Ny nordisk litteraturfestival i Helsingør

  Med et hovedbibliotek lige på kanten af Øresund og udsigt til Sverige på den anden side var det oplagt at lade den nye litteraturfestival, nORD, kredse om den nordiske litteratur.

  ”Vi besøges dagligt af folk fra Norden, ikke mindst fra den anden side af sundet, så det ligger i bibliotekets DNA at være i dialog med vores nordiske naboer. Og når vi sætter fokus på den nordiske litteratur, er det blandt andet også fordi, litteraturen konstant afsøger og afspejler vores nordiske virkelighed," fortæller festivalleder Gro Frank Rasmussen.

  Læs mere