Anonym (ikke efterprøvet)

Sidste generation taler ud

ERINDRINGER. Det er først i dag, at det er blevet muligt at tale om svære temaer som hævn, bitterhed og dømte fædre for dansksindede og tysksindede sønderjyder, der var unge i efterkrigstiden. Danske og tyske ser i en ny bog tilbage på deres rivalisering og indbyrdes kampe i…

Den forelskede unge af Marianne Larsen

Den store og forunderlige verden på Sjælland set gennem en lille piges øjne. Intenst og smukt tidsbillede fra 50'erne. Alt afhænger af øjnene, der ser.

Den varmeste sommer af Zsuzsa Bánk

Zsuzsa Bánk fortæller om mennesker, der smækker døren bag sig og bryder op fra vante sammenhænge. Om relationer der umærkeligt glider ud og efterlader et spor af ensomhed og melankoli.

Sort sensommer af Inger Wolf

Et kvindelig findes i Marselisborgskoven med en buket tørret skarntyde på brystet. Det er den mystiske optakt i Inger Wolfs debut som krimiforfatter.

Harens øjne

Barndomserindring om den sommer en 6-årig dreng bliver kørt langt væk til Vesterhavet og efterladt hos sin morfar, som han aldrig før har mødt

Et døgn på jorden

Den 75-årige Rigmor er døende, og hun beder fortælleren om at give hende et døgn. I løbet af dette døgn tager hun, i sit sommerhus ved havet, afsked med sit liv og sine drømme og sorger.

Garmanns sommer

Billedbog. 6-årige Garmann nyder sammen med mor, far og de tre gamle tanter den sidste sommerdag før skolen begynder. Vi følger Garmanns tænksomme funderinger over livets store og små spørgsmål

Den forelskede unge

Fortælleren er en 5 år gammel pige, som fortæller om en enkelt sommerdag for mange år siden med sin helt egen indlevelse og barnlige, sansemættede tilgang til en verden, som den var i en svunden tid.