Anonym (ikke efterprøvet)

Om skønhed af Zadie Smith

Gnistrende vittig udlevering af amerikansk universitetslivs moralske hykleri men også om smertelige forviklinger kønnene imellem.

Hvad jeg synes er smukt

Billedbog om et barns oplevelse af skønhed og diversitet er fuld af umiddelbare og filosofiske betragtninger om verden, der kan føre til interessante snakke i højtlæsningssituationen.

Skønhedsmyten

Med eksempler fra reklameverdenen, medierne og skønhedsindustrien vises hvordan myten om den kvindelige skønhed kan hæmme og ødelægge kvinder

Til den smukkeste - 117 digte

Muterende digte på grænsen til det maniske; sproget ridser i bordet og sætter mærker, som ligner æbler, muser, krig, lyst, kærlighed, sindsro og sindssyge. Stridsæblet er kastet i skønhed og smager både pompøst og humoristisk.

Påfugleøen

Poetisk og smuk fortælling, der udspiller sig på Påfugleøen omkring år 1800 og handler om kærlighed og tab, men også om tidens naturopfattelse og filosofi.

Skønnest

Fantasy. Den forældreløse Aza har komplekser over sit udseende. Til gengæld har hun pragtfuld sangstemme, den fører til at hun hvirvles ind i et net af intriger, da en anden vil misbruge hendes talent

En vildt forelsket Walter

Billedbog om geden Walter der ser dårligt, men er for forfængelig til at bruge sine briller. Derfor ser han ikke de fire smukke hungeder, der frier til ham. Han går efter lyden og gifter sig med den ikke særligt kønne Gerda med den smukke stemme. Men ved brylluppet tager han briller på!