Anonym (ikke efterprøvet)

Efterskælv

Den anerkendte forfatter tager udgangspunkt i sit ægteskabs nøgne efterskælv. Veloplagt, men rystet, byder hun indenfor - også i de mørkeste kamre.

Rampen

Jesper Stein har vundet Læsernes bogpris for 'Rampen'. Se prisceremonien og Litteratursidens interview med forfatteren.

Dyr for viderekomne

Otte sjove, mærkelige og melankolske noveller tager udgangspunkt i forskellige dyr i fortællinger om menneskelige relationer.

Livet du efterlod

Barsk roman om død, sorg og omsorgssvigt i en familie i en lille by, hvor alle kender hinanden på overfladen, men ingen reagerer eller kender sandhederne.

Min familie

Romandebutanten Sebastian Bune beskriver gennem barnets øjne en voldsramt familie og et system, der varetager forældrenes tarv frem for børnenes.

Heks!

Humoristisk, skørt og fantasifuldt. Kim Fupz Aakeson når han er allerbedst i denne fortælling i børnehøjde om et for mange børn meget aktuelt emne; skilsmissen og fars nye kæreste.

Celestine

En lille, lyrisk fortættet roman om en urolig, ung lærerindes opgør med sin kaotiske barndom og søgen mod identitet i sin dybe fascination af to slotsspøgelser. Smuk og gådefuld romandebut.

Atlanterhavet vokser

Stilsikker og ambitiøs digtsamling skrevet til en søster med en anden hudfarve. Om forholdet mellem hvide og sorte og om racisme i et ”hudfarvet” Danmark.

Veronika lyder som harmonika

Særlig lille bog om, hvor svært det er at være den nye. Særligt når man burde være ekspert i at skifte skole, fordi ens mor beslutter at flytte, hver gang hun finder en ny kæreste.