Anonym (ikke efterprøvet)

Selvmord - den yderste konsekvens

I den skønlitterære tradition kender vi flere klassiske fortællinger om selvmord, der er selvfølgelig Goethes Den unge Werthers lidelser og Shakespeares Romeo og Julie.

Ditlevsen, Tove - Ansigterne

I Ansigterne bevæger Tove Ditlevsen sig på kanten af virkeligheden i en blanding mellem barsk socialrealisme og blid poetisk følsomhed.

Kragepigen af Jerker Eriksson og Håkan Sundquist

Hvis du kun har planer om at læse én krimi denne sommer, så skal det være denne: Syg underholdning på alle planer, sygt god, sygt spændende – og ikke mindst handler den om et sygt, sygt menneske!

Norwegian wood af Haruki Murakami

Ganske som kærligheden kan krybe under huden, kryber denne historie om kærlighed, ensomhed og tvivl langt ind – og den sidder fast!

Præsten af Hanne Ørstavik

Liv kæmper med at udfylde autoriteten og troværdigheden som præst. Og hvad med hendes eget liv og tro? En alvorlig og flot roman om de store eksistentielle spørgsmål i livet. Hvad var det jeg ønskede mig, som var for meget?" "Hvorfor var der ikke noget, som holdt fast i mig?" Liv er 34 år og…

Hjertet er en ensom vandrer af Carson McCullers

I denne pragtfulde sydstatsroman fra 1940 er der ingen skønheder, men derimod en døvstum mand som omdrejningspunkt. Han er sjælesørger for fire søgende mennesker, der finder trøst hos ham. Først da han begår selvmord indser de, at ingen af dem kendte ham eller hans kærlighed.

Lunatia af Julia Butschkow

'Lunatia' er en besættende fortælling om incest, svigt, selvdestruktion - og håb skrevet i én lang sætning, der strækker sig over 132 sider.

Ifølge Sofia af Øystein Lønn

Tre mand frem for en kvinde: koncist og gådefuldt kammerspil med døden som konstant nærværende.  Grundtonen er tristesse blandet op med borgerskabets charme og musikkens verden. Anbefalet af bibliotekar Birgit Kringelbach, Frederiksberg Bibliotek

Til deres dages ende af Graham Swift

”Jeg bør nok advare Dem om, at dette er en død mands overvejelser.” – Efter denne start er læseren klar til en bevægende og vittig historie om livets og dødens omveje. Anbefalet af bibliotekar Eva Lodal, Allerød Bibliotek