Anonym (ikke efterprøvet)

Lørdag af Ian McEwan

Henry Perownes mentale odyssé på en ganske almindelig frilørdag er fantastisk læsning, præcis og vedkommende. Henry Perowne vågner en lørdag morgen, urolig og dog let til mode drages han mod soveværelsesvinduet. Beroliget betragter han den mørke gade midt i London og forundres over en meteor, som…

Måske uskyldig

Forsvarsadvokaten Olivia Randall skal forsvare sin tidligere kæreste, som er tiltalt for mord i Alafair Burkes spændende newyorker-krimi.

Den hvide kirke

Kan man løbe fra sin families synder? Spændende roman om racisme og behovet for at høre til.

Bådens navn

'Bådens navn' er et underholdende, hverdagsrealistisk portræt af en fængselspræst, der selv bærer på en stor skyld. 

Tre dage og et liv

Lemaitres roman er et overbevisende portræt af et lille bysamfund og en dyster historie om en hændelse, der påvirker en ung mands liv for altid.

Tidens støj

Komponisten Sjostakovitsj kom i unåde hos Lenin med sin første opera. Det blev starten på en angstvækkende tilværelse. Barnes romanbiografi skildrer frygt og rædsel.

Vitello tigger en masse slik

Billedbog. Vitello synes det er vildt uretfærdigt, at der kun er slikdag om fredagen. Sammen med møgungen William beslutter han at skaffe en masse slik ved at rasle til Halloweeen selvom der er lang tid til. Gad vide om det virker?

Stenansigter

Gribende og barsk historisk roman om danskernes angreb på Visby i 1361.

Fanden tage Dostojevskij

I det krigsplagede Kabul i 1990'erne myrder den unge Rassul, som hovedpersonen Rodion i Dostojevskijs roman Forbrydelse og straf, en pantelånerske med en økse, og som Rodion er han efterfølgende ved at gå op i limningen. Roman om forholdene i Afghanistan i 1990'erne efter Sovjets exit