Anonym (ikke efterprøvet)

Pigen i cementblanderen af Svend Åge Madsen

Man kan kalde bogen alt fra novellekreds til en bunke røverhistorier. Svend Åge Madsen er Danmarks eneste forfatter, der kan få fantastiske, burleske fortællinger til at virke helt almindelige.

Mit eventyr: 12 samtaler om H. C. Andersen af Johannes Møllehave

En anderledes interviewbog, hvor 12 personligheder kommer på en opgave: at brænde igennem over for multisnakkeren Møllehave. I centrum står dog H. C. Andersen.   Møllehave, som hele nationen kender ham, ser mildt på én på forsiden, som om han ville sige: "Kom blot indenfor, min ven, og lyt, kig…

Sangskriver: elleve samtaler af Jens Larsen

Lån bogen på Skoleelever, der bare hader digte, lytter intenst til yndlingsbandets rocktekster, og hr Hansen, der aldrig kunne drømme om at læse lyrik, får alligevel sin portion rimede vers, når han tænder for radioen og lytter til musikprogrammerne.

Samtaler med en engel (red. Nick Hornby)

"Samtaler med en engel" er blevet til som et velgørenhedsprojekt, hvor royalities fra salget går til støtte for en skole for autistiske børn, som Hornbys søn går på. I Danmark går en del af overskuddet til Sofieskolen i Bagsværd. Modsat mange andre velgørenhedsprojekter er dette heldigvis blottet…

Kudos

Rachel Cusk afslutter sin trilogi om forfatteren Faye med en elegant og endeløst interessant roman om fortællingens magt og forestillingens tyngde. 

Transit

Tryllebindende 'Transit' er anden bog i Rachel Cusks trilogi om den fraskilte forfatter Faye, og hvis du ikke har læst første bog, ’Omrids’, endnu – så gør det!

Omrids

Fra første side stirrer romanens komposition og Rachel Cusks psykologiske indsigt på læseren med et fast blik. Blink, og du er ude!

Telefon

Ida Jessen viser sig atter som en sikker stilist à la Herman Bang i denne mesterligt fortalte roman. Via fortættede telefonsamtaler får vi nye detaljer om tragedien i Hvium.

Bryster skal hoppe når man hikker

Et drop med indsigt, livssyn og fortællinger om livet som mor, kone og kendt. Om at blive ældre, om racisme, om kærlighed og meget mere.