Anonym (ikke efterprøvet)

Dostojevskijs sidste rejse af Leif Davidsen

Leif Davidsen var DR's udenrigskorrespondent i Moskva i 80'erne, en stilling han blev udpeget til meget mod sin vilje, da han meget hellere ville tilbage til Spanien, hvor han havde været freelance journalist nogle år tidligere. Desuden mente han ikke, at der kunne være noget særligt…

Vindens port

Medrivende historisk roman om en andalusisk borgherre og hans familie i 1300-tallet. Riebnitzsky er en imponerende storyteller, der maler med pensler i alle bredder og farver.

Forår i Tjernobyl

En dokumentarisk beskrivelse af et kunstnerbesøg på Ukraines største turistattraktion. De smukke tegninger og overvejelser efterlader et uudsletteligt indtryk.

Rige børn leger bedst

Et væsentligt indlæg i samfundsdebatten, hvor fem samfundsforskere beskriver og analyserer det nye klassesamfund.

Årene

Annie Ernaux' mesterlige roman om en kvinde og hendes generation er en kollektiv selvbiografi med tidsmarkører, der afspejler samfundsudviklingen.

Krisesamfundet

Interessant analyse belyser med udgangspunkt i coronaepidemien, hvordan den moderne stat håndterer kriser.

Fremtidsspejl

En kringlet, fascinerende og legende historie, der giver anledning til eftertænksomhed og trækker tråde til Svend Åge Madsens store forfatterskab.

Enden på historien

Jan Guillou afslutter sin stort anlagte serie om familien Lauritzen med en medrivende historie, der er spændende som en krimi.