Anonym (ikke efterprøvet)

De udvalgte af Steve Sem-Sandberg

Romanen udspiller sig på institutionen Spiegelgrund, hvor nazisterne placerede rigets overflødige børn. Endnu et rædselsvækkende kapitel fra Anden Verdenskrig der aldrig må gå i glemmebogen.

Broken music af Sting

I en sen nattetime i 1983, da der endnu fandtes nøgterne og seriøse radioværter på P3, spilledes et dugfrisk nummer med The Police: "Every Breath You Take" – og jeg var solgt på stedet!

Krøniker af Bob Dylan

Bob Dylans Krøniker Bind 1 er en imponerende og nøgtern selvbiografi. Et stykke håndskrevet og rå rock'n'roll, der helt uden fine manerer eller selvforherligelse skærer ind til benet.

Rockade af Mikael Strøm Eriksen

”Rockade” handler om musik, håb og drømme; vi følger medlemmerne af bandet, Rockade, og deres kamp for at slå igennem på den danske rockscene.

Soloalbum af Benjamin von Stuckrad-Barre

En nærmest pinagtigt intim og morsom beskrivelse af en ung tysk mands liv et års tid i eksistentiel krise. Kan man finde livsmening gennem bandet Oasis, stoffer og sex?   Anbefalet af musikbibliotekar Thomas Damsholt, Allerød BibliotekLån bogen på

Sangskriver: elleve samtaler af Jens Larsen

Lån bogen på Skoleelever, der bare hader digte, lytter intenst til yndlingsbandets rocktekster, og hr Hansen, der aldrig kunne drømme om at læse lyrik, får alligevel sin portion rimede vers, når han tænder for radioen og lytter til musikprogrammerne.

Sangskriver: elleve samtaler af Jens Larsen

Lyrik, digte, poesi, salmer, sange, digtere, poeter, sangskrivere... - hvor går grænserne, hvori består forskellen, og hvem er hvad? Nogle af de bedste forfattere af sang-, rock- og raptekster indkredser i bogen "Sangskriver" deres egen genre. Skoleelever, der bare hader digte, lytter intenst til…

Populærmusik fra Vittula af Mikael Niemi

Højt oppe i Nordsverige tæt ved den finske grænse bor Matti. Med det barske nordsvenske landskab som baggrund fortælles om hans og vennen Niilas møde med verden.

Rock Nekropolis af Christian Haun Nielsen

Hock og Lee er to detektiver, der får til opgave at undersøge omstændighederne omkring en ung mand, der ligger i koma. Umiddelbart en ligetil sag, men så forsvinder James Dean fra et fotografi i en café, og opklaringen bringer de to detektiver til Nekropolis - den by hvor de døde stjerner bor, og…

Krøniker

Bob Dylans Krøniker er en imponerende og nøgtern selvbiografi. Et stykke håndskrevet og rå rock'n'roll, der helt uden fine manerer eller selvforherligelse skærer ind til benet.