Anonym (ikke efterprøvet)

Victor Hugo - De elendige

»De Elendige« blev langet over disken i danske boghandler i 1990erne, da »Les Misérables« gik som populær musical verden over. Sådan fik galejslaven Jean Valjean et eftertrykkeligt comeback. Victor Hugos encyclopædiske roman er til at græde snot over. Den er supersentimental, men langtfra ude af…

Huset ved moskeen af Kader Abdolah

En stærk slægtsfortælling om iranere, der som ofre eller bødler slynges ind i centrale begivenheder under Irans revolution.

De forsvundne roser

Tre kvinders historier krydser hinanden i skyggen af 1. Verdenskrig og den russiske revolution. Dramatisk og letlæst historie hylder venskab, kærlighed og offervilje.

33 revolutioner

En beretning i 33 små episoder om et illusionsløst liv på det Cuba, som revolutionens folk ellers havde store drømme om

Affekter

En af Sydamerikas største litterære talenter er inspireret af virkelige hændelser i sin roman om politik, ideologi og en familie i sammenbrud.

Skæbnebrevet

I et forenet Europa bliver Maya og Max inddraget i en kamp mellem regeringen og oprørerne, efter de har åbnet deres Skæbnebreve - og ved præcist hvornår de skal dø.

Billeder fra Lissabon

Danske Paula rejser til Portugal for at lede efter sin forsvundne far. Turen bliver en rejse ind i Portugals kolonihistorie og farens liv under det fascistiske diktatur.

Den beske magt

Fremtidsfortælling. Peter er almindelig bonde, men udvikler sig til agitator for Partiet og senere til diktator. Han drømmer om magt, men mister både kærlighed og menneskelighed i sin kamp for at opnå den. Han kaster sit land ud i verdenskrig og senere borgerkrig, indtil alle - også hans kone - er…

Tal til mig

Tal til mig er en stort anlagt kærlighedshistorie og thriller, der foregår i København og under den rumænske revolution i december 1989.

Kvinder i hvidt

Doña Maria drømmer om at hendes nevø Ernesto skal vende tilbage fra et arbejdsophold som neurolog i Venezuela uvidenden om at han lever under grusomme forhold i et cubansk fængsel. I fængslets venteværelse møder hans kone andre kvinder, der ligesom hun går forgæves og sammen danner de frihedsgruppen…