Anonym (ikke efterprøvet)

Victor Hugo - De elendige

'De Elendige' blev langet over disken i danske boghandler i 1990erne, da 'Les Misérables' gik som populær musical verden over. Sådan fik galejslaven Jean Valjean et eftertrykkeligt comeback.

Huset ved moskeen af Kader Abdolah

En stærk slægtsfortælling om iranere, der som ofre eller bødler slynges ind i centrale begivenheder under Irans revolution.

Ulvevilderen

Magisk fortælling om ulve, oprør og russisk revolution i et eventyrligt vinterlandskab.

De forsvundne roser

Tre kvinders historier krydser hinanden i skyggen af 1. Verdenskrig og den russiske revolution. Dramatisk og letlæst historie hylder venskab, kærlighed og offervilje.

33 revolutioner

En beretning i 33 små episoder om et illusionsløst liv på det Cuba, som revolutionens folk ellers havde store drømme om

Affekter

En af Sydamerikas største litterære talenter er inspireret af virkelige hændelser i sin roman om politik, ideologi og en familie i sammenbrud.

Skæbnebrevet

I et forenet Europa bliver Maya og Max inddraget i en kamp mellem regeringen og oprørerne, efter de har åbnet deres Skæbnebreve - og ved præcist hvornår de skal dø.

Billeder fra Lissabon

Danske Paula rejser til Portugal for at lede efter sin forsvundne far. Turen bliver en rejse ind i Portugals kolonihistorie og farens liv under det fascistiske diktatur.

Den beske magt

Fremtidsfortælling. Peter er almindelig bonde, men udvikler sig til agitator for Partiet og senere til diktator. Han drømmer om magt, men mister både kærlighed og menneskelighed i sin kamp for at opnå den. Han kaster sit land ud i verdenskrig og senere borgerkrig, indtil alle - også hans kone - er…