Anonym (ikke efterprøvet)

Betændt fortid af Lisa Scottoline

Femikrimi om den nyslåede dommer Cate, der pludselig får tæppet trukket væk under fødderne og trues på karrieren. Hun tager kampen op, men det bliver en kamp på livet!

Ingen tvivl af Lars Bonnevie

Politisk roman som skyder med skarpt på samfundet: Om det gode og det onde. Om ret og uret. Om os og dem. Og om tvivlen.

Ufuldendt april af Ismail Kadaré

Den unge Gjork er fanget i en nådesløs 70 år gammel familiestrid. Vi befinder os på den albanske højslette i mellemkrigstiden, og romanen handler om de ældgamle traditionsbundne love, kaldet Kanun, som udgør højlændernes sædvaneret og moralkodeks.

Sådan starter man en revolution

Nadja Tolokonnikova (f. 1989) beskriver sin karriere i det politiske og feministiske punk-rock-band Pussy Riot, med beskrivelse af retssagen mod gruppen og årene i fangelejr, som hun brugte til at blive mentalt stærk og mere oprørsk.

Barnets tarv

Fiona Maye er en fremtrædende dommer ved den britiske High Court, hvor hun behandler sager vedrørende familieret. Hun er kendt for sin skarpe intelligens, præcision og indlevelsesevne. Men den faglige succes dækker over private sorger og ægteskabelige problemer.

Betændt fortid

Krimi fra Philadelphia, hvor den unge advokat og nyudnævnte dommer Cate Fante har et par hemmeligheder i baggagen - Det får indflydelse på flere sager, blandt andet en minebrand og en tv-produktion i Hollywood

Ingen tvivl

En ung indvandrer stikker en ung jysk turist ihjel på Nørrebro -Sagen er så medieegnet, at det er spørgsmålet, om nævningetinget kan undgå at blive påvirket af offentlighedens pres under retssagen og ikke mindst under strafudmålingen

Ufuldendt april

I det albanske højland før 2. verdenskrig har den unge Gjorg fulgt "Kanun", sædvaneretten, og dræbt en mand som blodhævn. Nu ved han, at næste skridt i slægtsfejden vil blive taget efter 30 dages forløb. Albansk originaludgave