Anonym (ikke efterprøvet)

Mad og mennesker i litteraturen

I litteraturen bliver maden brugt til alt lige fra kærlighedserklæringer, til at opbygge relationer mellem mennesker og til at symbolisere en bestemt tid, en særlig samfundsklasse og en kulturs særlige normer. I listen nedenfor har vi samlet en række bøger, som på forskellig vis behandler, hvordan…

Quentins af Maeve Binchy

Roman fra Dublin ... Nogle mennesker bedrager dig, og andre samler dig op. Også selvom de har deres egne problemer at slås med. 'Quentins' i en nøddeskal.

The Hills

'The Hills' er som den klassiker, du allerede har læst flere gange og aldrig helt er blevet færdig med. Den er mesterligt udført.

Kokken der holdt op med at rødme

For mange kokke. Martin Kongstads roman om restauranternes jagt på michelin-stjerner er til tider både morsom og satirisk, men den er desværre også alt for lang.

Sødbitter

Tess ankommer til storbyen i sin søgen efter et liv, hun endnu ikke kan definere, men hun har et brændende ønske om at blive til nogen og høre til et sted.

amok

Mesterkokken Adam Brandt, indehaver af restauranten Amok, står overfor at modtage sin tredje Michelin-stjerne. Men pludselig begynder en lavine af chikaner og ulykker at ramle ned over ham. Regnskabets time er kommet, hvem vil hævne sig på ham?

Den ensomme gourmet

Endnu en japansk manga for voksne af Taniguchi. En stille, atmosfærefyldt fortælling om en ensom mand, om Tokyo og om japansk mad. Kan varmt anbefales.

Den bitre strid - Krigen om Vejlegården

Dødstrusler, hærværk, hackerangreb på 3Fs hjemmeside, påsat brand i en landskendt restaurant, forpagteren kørt til Vejle Sygehus med røgforgiftning, stærkt kritiseret politiefterforskning, lækket anholdelse til medierne, tvivlsomt forberedt grundlovsforhør, erstatningssag mod lov- og ordensmagten i…