Anonym (ikke efterprøvet)

Underlevet

Grafisk mesterværk griber fat i læseren uden at slippe. Tekst, tegninger, perleplader og kassettebånd udgør et helstøbt værk om et barn, der gik i stykker.

Jeg er her ikke

Besættende og hjerteskærende roman om psykisk sygdom giver stemme til den pårørende, der står med tvivlen og ansvaret, mens vanviddet æder den elskede op.

Eurotrash

Vanvittig tour de Schweiz, hvor mor og søn nærmer sig hinanden og ser familiens nazistiske fortid i øjnene. Det er absurd, morsomt og stærkt underholdende.

Søstre

Sælsom psykologisk fortælling om relationerne mellem mødre, døtre og søstre indrammes af en tragedie i en skrøbelig familie. 

Instinktet

Amerikansk domestic noir, skrevet med stor indsigt i den menneskelige psykes veje og vildveje, er perfekt til liggestolen, hvis man ikke lige skal rejse sig.

Blå øje (türkü)

Sanselige og fragmentariske debutdigte beskriver nedarvede traumatiske erindringer.

Hvis vi ikke taler om det

Leonora finder mere under fortidens gulvtæppe, og en forlægger ryger med i fejebakken. Modigt, velfortalt og for det meste vedkommende.

Overleverne

Alex Schulman har skrevet en stærk og uafrystelig fortælling om barndom, fortrængninger og skrøbelige familiedynamikker.

Barnet, der forsvandt

En velskrevet og fængslende roman, der får følelsesregisteret i omdrejninger og handler om, hvor galt det kan gå, selvom man handler af kærlighed og i den bedste mening.