Anonym (ikke efterprøvet)

Psykisk sygdom i litteraturen

Psykiske lidelser er gennem tiden blevet udtrykt i litteraturen og i kunsten på forskellig vis. På denne liste finder du en række gode, markante værker fra både ind- og udland.

Korrekturlæseren af Peter H. Olesen

En perle af en debutroman. Et perfekt minimalistisk portræt af en mand på vej i hundene. Mærkeligt at en roman, der egentlig er uendeligt trist læsning, kan være så opløftende at læse. Det skyldes selvfølgelig, at det er en god historie, men det skyldes i særdeleshed et stort sprogligt overskud og…

Et år med magisk tænkning af Joan Didion

'Et år med magisk tænkning' er en bog om det uafvendelige øjeblik, der ændrer livet radikalt. Didions ægtefælle dør. Sorg og tab bearbejdes, som var det en intellektuel disciplin.

Skyts af David Læby

"Nogle overlever alt og andre bukker under for vægten af et blad, der blæser imod deres pande." 'Skyts' er en lille bog om store følelser. Seks melankolske og rørende fortællinger, der med nerve og ømhed berører det svære i livet.

Hærværk af Tom Kristensen

'Hærværk' er en rejse i menneskelig deroute; en grum, men alligevel uimodståelig og fascinerende rejse i forfaldets fodspor.

Fremtids håb af Marcia Willett

Første del af Chadwick-trilogien starter i 1957, da tre forældreløse børn står af toget i Devon, England, for at blive afhentet af deres farmor, der nu skal opfostre dem efter drabene på forældrene og broderen i Kenya. Farmoderen Freddy residerer alene på The Keep med to trofaste tjenestefolk og…