Anonym (ikke efterprøvet)

Rolf Erbst: Barakkerne

Der er udkommet en pæn stak barndomserindringer fra Sydslesvig. Stoffet for sådanne erindringer ligger lige for: Opvæksten i samspillet og spændingsfeltet mellem dansk og tysk er grundlæggende en god fortælling. Især mellemkrigstiden, nazi-årene og efterkrigstiden byder på masser af skæbner med hver…

Bølgernes skum af Hanne Marie Svendsen

En underfundig fortælling om en forfatters livskrise og sammenbrud - og om et romanunivers, der vækkes til live og blander sig med jeg-fortællerens tanker. Forvirret på et højere plan? Fortvivl ikke!Bølgerne går højt i Hanne Marie Svendsen nye lille roman ’Bølgernes skum’. Kælderen hos den…

Den stumme død af Volker Kutscher

Vellykket gensyn med kriminalassistent Rath i denne krimi i førkrigstidens Berlin. ”Weinert tog drejebogen i hånden og studerede den eftertænksomt. En uskyldig drejebog som tidsplan for en morder?”

Ej så svært af Martin Jensen

Indtagende og charmerende portræt af en almindelig dreng, og samtidig et flot beskrevet billede af Danmark i efterkrigstiden. En stor læseoplevelse.

Af jord af Kirstine Brøndum

Glimt fra et pigeliv i provinsen i 1950'ernes Danmark: Afdæmpede, fint sansede og melankolsk registrerede punktnedslag.

Poesibog af Naja Marie Aidt

Med afsæt i egne barndomsoplevelser har årets modtager af Nordisk Råds Litteraturpris skrevet en fin og tankevækkende ny digtsamling.