Anonym (ikke efterprøvet)

Stella af Per Gammelgaard

Hvis ikke du har læst bøger af Per Gammelgaard før, så er det nu, du skal starte! Stella er en fin blanding af slægts- , kvinde- og kunstnerroman, fortalt med respekt, indlevelse og vemodighed.

Højholt, Per - Auricula

I en træt og postmoderne tid, der netop kun har taget avantgarden til sig som en simpel overskridelsesfigur, viser Højholt hele dens friheds potentiale i Auricula.

Højholt, Per - Turbo

Hvad vi forbinder med ordet turbo er fart, og inspireret af rockmusikeren Jimi Hendrix er farten netop det bærende element i Per Højholts sprogligt legende og betydningsforskydende digt Turbo.

Bogen om Blanche og Marie af Per Olov Enquist

En gribende roman om kærlighedens inderste gåde fra den begivenhedsrige periode omkring 1900. "Bogen om Blanche og Marie" er en poetisk dokumentarroman om Blanche Wittman og Marie Curie. Bogen er blandt andet skrevet over Blanches notesbøger, "den gule bog", "den sorte bog" og "den røde bog", samlet…

Højholt, Per - Gittes monologer

Med de satiriske digte og Gittes enetaler til veninden i Gittes monologer vender Per Højholt op og ned på på den offentlige samfunds- og kulturdebat.

I kølvandet af Per Petterson

Katastrofer med død og ødelæggelse til følge medfører ønsket om opklaring og afstraffelse af de skyldige. Men de stiller også krav til de efterladte om at bearbejde deres sorg og følelser i forhold til de afdøde.