Anonym (ikke efterprøvet)

Mrs. Dalloway af Virginia Woolf

”Mrs. Dalloway sagde, hun selv ville købe blomsterne” er en af litteraturhistoriens mest berømte indledninger. I dag yderligere udødeliggjort af den fremragende film ”The Hours”.

Gensyn med Brideshead af Evelyn Waugh

En engelsk overklassefamilies storhed og forfald - set i tilbageblikkets slørede lys. "Disse erindringer, som udgør mit liv, var altid hos mig -…” Disse linjer udtrykker al den melankoli og tristesse, der præger ”Gensyn med Brideshead”.

Leveregler af Fay Weldon

Satirisk miniroman, en blanding af science fiction, praktiske råd til pletfjerning og nogle gyldne leveregler. En dames røst fra graven i starten af det 21. århundrede.

At have og ikke have af Ernest Hemingway

”En mand der ikke har noget, der ikke har nogen, han kan ingenting, han kan godt pakke sammen” det er den sidste og bitre erkendelse Harry Morgan når frem til.

I de dyre kredse af Joyce Carol Oates

Mærkelig, foruroligende, skræmmende er denne bog - og spændende som en thriller - om forholdet mellem børn og forældre i et pseudo-upperclass miljø i Californien.

Lørdag formiddag i barberstuen.

Henrik Pontoppidan (1857-1943) var så afgjort småkårsfolkets forfatter. Både i de store romaner, ”Lykke-Per”, ”De Dødes Rige” og ”Det Forjættede Land”, som skaffede ham sin fremtrædende plads i dansk…

Falmende lilje - adelen hos Marcel Proust

Af Truels Præstegaard Sørensen På sporet af den tabte tid. En urimeligt lang roman om erindring. Det er nok, hvad de fleste forbinder med den franske forfatter Marcel Prousts (1871-1922) monstrøse…

Krig og fred af Lev Tolstoj

Hvis man forestiller sig Tolstojs roman Krig og Fred som fjernsyn, ville den være som en langstrakt sæbeopera hvor reklamerne er skiftet ud med historisk dokumentar med både tendens og budskab. Anbefalet af bibliotekar Lise Lotte Larsen, Tårnby KommunebibliotekerLån bogen på