Anonym (ikke efterprøvet)

Menneskets forhold til naturen

Forholdet mellem natur og menneske er allestedsnærværende. Naturopfattelser varierer i takt med kulturhistoriske perioder og forskellige kulturelle traditioner. Dog skildres forholdet mellem natur og menneske ofte som en modsætningsfyldt relation. Uanset om naturen betragtes som noget der skal…

Kunsten at vandre og tænke

”Tab for alt ikke lysten til at gå: Jeg går mig hver dag det daglige velbefindende til Og går fra enhver sygdom; Jeg har gået mig mine bedste tanker til Og jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den” - ” Når man således bliver ved med at gå, så går det nok.” - Søren…

William Heinesen: De fortabte spillemænd

William Heinesen er færøsk litteratur for danskerne. Men knap så meget færøsk litteratur for færingerne. For han skrev på dansk, og det generede ikke blot de nationale, hjemstavnsfolkene, 200 procents færingerne. Mens hans romaner blev markedsført som færøske i Danmark, blev de generelt ikke anset…

Hunden af Kerstin Ekman

En hundehvalp bliver væk fra sin mor i en snestorm. Sentimental dyrehistorie? Ikke når forfatteren hedder Kerstin Ekman.

Min morfars stemme af Sissel Bergfjord

Alene i en hytte på fjeldet kommer Kajsa tættere på sin afdøde morfar. Sissel Bergfjord debuterer med en sansende og letløbende roman om en kvindes møde med ensomheden og fortiden.

Naturbøger for børnefamilier

Boglisten indeholder en række sikre hits til naturoplevelser i bøgerne og udenfor. I oktober kan man samle blade og se på de smukke farver og der er ferie fra skolebænken!

Økopoesi

Poesien spiller en væsentlig rolle i klimalitteraturen, da den ofte anses for at være en genre med en særlig sensibilitet og styrke i forhold til at udforske ændringerne i menneskets natur- og omverdensforhold. Denne liste rummer et udpluk af nyere danske økopoetiske værker.

Dyr, der gemmer sig

Som med sine andre naturbøger, har Line Renslebråten udarbejdet en fagbog, der ikke blot er utroligt smuk, men også overskuelig, informativ og spændende.