Anonym (ikke efterprøvet)

Tiden er en mor

Brutalt smuk digtsamling om sorg, tab, kærlighed, minder og om livet nu og her, som digteren forsøger at gribe og rumme.

Hjerteknuseren

Anne B. Ragde skriver melankolsk, letfordøjeligt og til tider tragikomisk om en moden kvinde, der er kørt uhjælpeligt fast i sin tilværelse.

En søns historie

100 års familiehistorie fortælles let og elegant i velkomponeret roman om at være forbundet med ukendte, fortidige mennesker og begivenheder.

Et sted at være mor fra

En voksen søn sanser den rå afmagt omkring sin terminalt syge mor. Romandebut udruller sorgens væsen i slående billeder og sitrende pauser.

Min mor : en roman

Fortælleren tager hjem til sin gamle mor til jul, som han gør hvert år, selvom moren skranter, og forholdet mellem dem er flosset. Besøget i barndomshjemmet får fortælleren til at reflektere over både farens og søsterens alt for tidlige død og sin egen livsbane. Fin og tænksom kortroman for voksne

En kvindes forvandling

Édouard Louis har skrevet en lille, stor roman om sin mor og hendes trøstesløse tilværelse og frigørelse midt i livet. Det er en uforglemmelig historie om håb på trods.

Glem mig

Stærk og rørende selvbiografisk roman om at vokse op i skyggen af sin mors alkoholmisbrug og samtidig nære en grænseløs kærlighed og loyalitet til hende.

Ikke i denne verden

En lidt svært tilgængelig roman om sorg, skam og kærlighed, der udspiller sig som en road novel i en lastbil gennem Frankrig.

Skolekomedie

Med kulsort humor og en god portion selvkritik fortæller Erling Jepsen om sit første forsøg som dramatiker, da han skriver årets skolekomedie til Haderslev Katedralskole.