Anonym (ikke efterprøvet)

Nye mødre i dansk litteratur

Glem alt om ovnbagte moderkager, speltboller, tumlastik og sukkerpolitik. Mødrene i litteraturen har andet at tumle med. Der er helt anderledes fremstilinger af mødre i samtidslitteraturen end i bladene og på de sociale medier. Repræsentationer som kan åbne for overvejelser om moren som…

Syv lag

Digte om moderskab, natur og klima er bedst, når de skildrer kejsersnittet og familiens nye liv.

I kærlighedens navn

Gennem tre generationers kvinder med rod i Marokko opleves de uundgåelige generationskonflikter og kultursammenstød, når de yngre generationer møder danske jævnaldrende.

Arvingen

Norsk ungdomsroman om gymnasielivet i Oslos overklasse er første del i en trilogi og byder på masser af royal romantik, humor og hemmeligheder.

Aldrig aldrig aldrig

Ikke alle kvinder ønsker at få børn. Hovedpersonen gør ikke, og da hendes mand gennem otte år skifter mening, udløser det en krise i parforholdet, og tvinger kvinden til at tage sit liv op til revision
Artikel

Litteraturens nye mødre

Lise Vandborg
Aldrig før er der udkommet så mange bøger, der sætter ord på moderskabets kompleksitet. Beskrivelsen af moderskabets mislyde er en del af litteraturens store fokus på tabuiserede følelser.
Læs artikel

Værelse samlet af kvinder

Bolden er på kvindernes banehalvdel i Katrine Grünfelds stramt komponerede og fragmentariske roman om skilsmisse, identitet, livskrise og kvindefællesskaber. 

Skjulte minder

Lad dig ikke narre af den pudrede forside. 'Skjulte minder' er en vidunderlig roman om to kvinder, på elegant vis forbindes gennem moderskabet og kunsten. 

Vågent

Dvælende digtsamling skriver sig ind i to aktuelle tendenser. Bevægelserne mellem moderskab og natur skaber en god kontrast mellem et nyt familieliv og den natur, vi kender.

Et livsværk - om at blive mor

Rachel Cusks knugende, filterløse beretning om at være gravid, blive mor og (forsøge at) finde sig selv igen i løbet af barnets første leveår.