Anonym (ikke efterprøvet)

Hærværk af Tom Kristensen

'Hærværk' er en rejse i menneskelig deroute; en grum, men alligevel uimodståelig og fascinerende rejse i forfaldets fodspor.

Ufuldendt april af Ismail Kadaré

Den unge Gjork er fanget i en nådesløs 70 år gammel familiestrid. Vi befinder os på den albanske højslette i mellemkrigstiden, og romanen handler om de ældgamle traditionsbundne love, kaldet Kanun, som udgør højlændernes sædvaneret og moralkodeks.

Vi forældreløse af Kazuo Ishiguro

Hvad gør man, når man ikke hører til nogen steder? Man prøver at falde ind, efterligne de andre, ligne de andre. Hvis tilstrækkelig mange har højre hånd i jakkelommen, når de taler, gør man ligeså. Og så er man som dem. Og dog! Romanens hovedperson, Christopher Banks, voksede op i Shanghai i…

Mellemkrigstiden

Mellemkrigstiden er tiden mellem de to store verdenskrige, umiddelbart en lidt streng og mørk periode vil mange tænke. Og det er korrekt at der var meget arbejdsløshed, lange køer, sparsommelig mad, men samtidig var det også en periode med mange nye tanker og nye strømninger indenfor kunst og…

Natteskov

Barnes klassiker tager sin læser med til mellemkrigstidens dekadente Paris, Berlin og Wien med stemningsfulde og detaljemættede beskrivelser.

Sanatoriet

En historisk roman om magt, kvindekamp og kærlighed. Anne Sophie Lunding-Sørensen maler endnu engang nogle vidunderlige portrætter af kvinder, der stikker en smule ud.

Faster Hildas testamente

En vellykket romandebut, hvor forfatteren med kunstnerisk frihed giver et levende indtryk af sin farfar baseret på få facts.

På flugt mod nord

Roman om en ung kvindes flugt fra 30’ernes Nazityskland er en medrivende fortælling om at være splittet mellem kærligheden og pligten.