Anonym (ikke efterprøvet)

Hans Edvard Nørregård-Nielsen: Noget nær

»NOGET NÆR« hedder bogen, og man spørger automatisk: Noget nær hvad? Kunsthistorikeren Hans Edvard Nørregård-Nielsen giver plads til det nære ved at være noget nær og taler samtidig for ikke at bruge det hele på én gang. Mådeholdenhed og beskedenhed er dyder, som den modne Nørregård-Nielsen med sin…

Søvnlysninger af F. P. Jac

To omgange lys melankoli til samme pris - nye og gamle digte fra F.P.Jac til at fordrive vinteren med

Det gule hus

De melankolske noveller skildrer livets lethed og tyngde på én og samme tid. Eliasson er indbegrebet af en nordisk tone med den kraftfulde islandske natur som scene og magiske træk som krydderi.

Requiem for en kornmark

Ni lyriske noveller med melankoli, sanselighed og humor udgør tilsammen små skrøbelige portrætter af mennesker, der er i færd med eller har taget afsked med noget.

Mens vi venter på Bojangles

Hver dag lægger Georges og hans hustru 'Mr. Bojangels' (sunget af Nina Simone) på pladespilleren og danser, mens deres søn ser beundrende til. Hver dag tager moderen et nyt navn, som faderen finder på. Deres kærlighed er magisk, livet en svimlende, evig fest.

Varulv

Folk forsvinder sporløst på Nørrebro i København; Rygterne siger, at det skyldes en varulv; Men findes varulve virkelig, og hvordan kan man genkende dem?

Grand mal

Fin og følsom prosadebut bestående af 20 livskloge noveller om det svære og skrøbelige liv, vi alle sammen (gen)kender.

Mellem træerne

Korte, men magiske, velskrevne og storslåede noveller af Nordisk Råds Litteraturprisvinder 2011.