Anonym (ikke efterprøvet)

Verdensmål om ulighed og ligestilling

Litteraturen kan få os til at tænke efter og gøre os klogere på os selv. Men den kan også give indsigt i problemstillinger som rækker langt ud over vores egen verden. Litteraturen går i dialog med verdensmål og bæredygtig udvikling. FN´s 17 verdensmål er grobund for mange indsatser, hvor…

Kvinder i kamp

Den fortsatte debat om ligestilling mellem kønnene kører på højtryk i nye udgivelser. Litteraturen giver vinkler til kvindernes kamp for ligestilling, ligeværd og lige muligheder. Det gælder både fagbøger med ny forskning og skønlitterære indspark med stærke personlige vinkler.

Feminisme er -

Introduktion til feminismen for unge indeholder både historisk viden og indsigt i de udfordringer, nutidens feminister arbejder med.

Huset

Via en række ansatte i Huset fortælles om Danmarks Radios udvikling i en velskrevet og detaljeret roman, hvor forfatteren ikke lægger skjul på sin mening om institutionen.

Det øjeblik du tvivler

Benhård YA-realisme om magtmisbrug og slutshaming. Et manifest om empowerment til at forfølge sine drømme og finde styrken til at tro på sig selv.

Thit - den sidste valkyrie

Historien om en kvinde, der ikke underlagde sig normerne, er fortalt smukt og vedkommende af Jens Andersen, der er en eminent formidler. Oprindelig udgivet: 1990