Anonym (ikke efterprøvet)

Håndbog for privilegieblinde mænd

En bog fuld af tankevækkende spørgsmål til den forandringsparate mand - eller i hvert fald til ham, der har formået at holde fast i sin nysgerrighed.

Retten til sex

Srinivasans essays er vigtig læsning, hvis man vil bevæge sig på den feministiske arena og er nysgerrig på sex i det 21. århundrede.

Pio

Biografisk roman om pioneren Louis Pio giver indblik i en spændende periode for den danske arbejderbevægelse, og så er fortællingen en sproglig lækkerbisken. Romanen er nomineret til DR Romanprisen 2023. 

Queenie : Harlems gudmoder

Denne smukke graphic novel passer perfekt til øjeblikkets momentum, hvor kvindelige figurer fra historien bliver genopdaget og får den plads, de skulle have haft.

Kvinder i kamp

Den fortsatte debat om ligestilling mellem kønnene kører på højtryk i nye udgivelser. Litteraturen giver vinkler til kvindernes kamp for ligestilling, ligeværd og lige muligheder. Det gælder både fagbøger med ny forskning og skønlitterære indspark med stærke personlige vinkler.

Hændelsen

Annie Ernaux genopliver den illegale abort, hun fik foretaget som ung, og gør denne skelsættende hændelse til stor kunst og alles anliggende.

Verdensmål om ulighed og ligestilling

Litteraturen kan få os til at tænke efter og gøre os klogere på os selv. Men den kan også give indsigt i problemstillinger som rækker langt ud over vores egen verden. Litteraturen går i dialog med verdensmål og bæredygtig udvikling. FN´s 17 verdensmål er grobund for mange indsatser, hvor…

Feminisme er -

Introduktion til feminismen for unge indeholder både historisk viden og indsigt i de udfordringer, nutidens feminister arbejder med.